ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
22 Ocak 2020 Çarşamba - 09:30

BU STAT ŞAMPİYON YAPAR!

Göztepe'nin Avrupa'da yarı final oynayan, 2 Türkiye Kupası, 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan efsane kadrosunun parçalarından Nevzat Güzelırmak, Fevzi Zemzem, Ertan Öznur ile Cenap Öztezel, pazar günü Beşiktaş maçıyla açılacak Gürsel Aksel Stadı'nın çimlerine ayak bastı, camiaya hedefi gösterdi. Göz-Göz'ün bu statla birlikte şampiyonluk yoluna girdiğini vurgulayan efsane isimler, duygu ve düşüncelerini SONKALEİZMİR'e anlattı

BU STAT ŞAMPİYON YAPAR!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Göztepe'de pazar günü Beşiktaş maçıyla açılacak Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi için heyecanlı bekleyiş sürerken, sarı-kırmızılıların efsane oyuncuları hedefi belirledi. Göz-Göz'ün 1968-1969 sezonunda Avrupa'da o dönemki adıyla Fuar Şehirleri Kupası'nda Atletico Madrid'i 2-0'ın rövanşında Alsancak Stadı'nda 3-0 yenerek yarı finale yükselen, 2 Türkiye Kupası, 2 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan kadrosunda yer alan isimlerden kaptan Nezvat Güzelırmak, Fevzi Zemzem, Ertan Öznur ile Cenap Öztezel SONKALEİZMİR'e özel açıklamalarda bulundu. 9 Eylül 2017'de temeli atıldıktan sonra yapımı tamamlanan Gürsel Aksel Stadı'na ayak basan 4 isim de duygu dolu onlar yaşadı. Efsaneler, Göztepe için artık yeni bir sayfa açıldığını ve Süper Lig şampiyonluğunun hayal olmadığını vurguladı.

NEVZAT GÜZELIRMAK
"Hayal edemeyeceğimiz bir güzellik"

"Göztepe'ye gelmeden önce amatör ligde Çayırlıbahçe'de oynuyordum. Toprak sahaydı malum. Bütün oynadığımız dönemler toprak sahada geçti. Bir sene oynadıktan sonra Abbas Göçmen bizi takip ediyormuş. Nitekim Göztepe'nin efsane kadrosunun bir araya gelmesinin baş mimarı Abbas Göçmen'dir. Beni, Halil'i, Ali'yi, Ertan'ı, Nihat ve daha nicesini bulan odur.. Göztepe'ye geldiğimiz zaman çocukluk ve gençlik çağımızı yaşıyorduk. Göztepe'den genç milli takıma seçilmiştim. Göztepe artık benliğimize yerleşmiş vaziyette. Kulübümüze ne kadar övünsek azdır. Göztepe birlikteliği sayesinde hiç birbirimizden kopmadık. Kaliteli oyuncularımız vardı. Bunlar kulübe mal oldular. Bu bütünlük Göztepe'nin başarısındaki en büyük etkendir. Adnan Süvari başta olmak üzere Ruhi Karaduman ve Emin Çandarlı abimiz Göztepe tarihine altın hafrlerle geçecek insanlandı. 
Bugün yeni stadımıza baktığımızda hayal edemeyeceğimiz bir güzellik görüyorum. Ne kadar iftihar etsek azdır Göztepeliler olarak. Göztepeliler hiçbir zaman takımlarını yalnız bırakmadı. Akılalmaz bir şekilde desteklediler. Bu desteğin hiçbir zaman azalacağını düşünemem, daha da artacaktır. Bu gururu yaşamak onların en büyük hakkı. Burada emeği geçen işçi kardeşlerimize, mühendislerimize çok teşekkür ederiz. Tabi Mehmet Sepil ve arkasından gelen yönetime de. Her şeylerini seferber ettiler Göztepe için. Ancak Göztepe buna layıktır.
Efsane takımın ruhunu hissetmek çok önemli. Biz bunu hala hissediyoruz. Senelerimiz, gençliğimz geçti Göztepe'de. Toprak sahalarda kömür tozları içinde oynadığımız dönemlerden buralara gelindi. Süper Lig'de daha önce Bursaspor Ertuğrul Sağlam'la şampiyonluk yaşadı. 
Çok önemli taraftarımızla, bu sevgi ve saygıyla birliktelikle mutlaka bu statta şampiyonluğa ulaşırız. Olmaz diye bir şey yok. İnanç her şeyi sağlayabilir. O potansiyel Göztepemiz'de var."



FEVZİ ZEMZEM
"Bu stada ve taraftara şampiyonluk yakışır"

"Muhteşem bir stat. Göztepe'nin en iyi olduğu zamanlarda, bizim dönemimizde böyle bir stat olmuş olsaydı. Bugün hem seyircisini ikiye katlardı, hem de belki en zengin kulüplerden biri olurdu. Gururla bakıyorum. Fevkalade, semtimizin içinde. Çok özel duyguların içerisindeyim. İnşallah Göztepe bu statla birlikte daha iyi günler görecek.
Bizim şahane bir başkanımız var. Daha 10 yaşındayken abisi Ahmet yelkenciydi, teknesi vardı. Ben kulüpte kalıyordum. Ahmet ile beraber gelirdi. Yine o siyah gözlükler vardı gözünde. Abisine yardımcı olmak için tekneye gelirdi güya... Meğer bizi görmek için gelirmiş oraya.. Küçüklük halini biliyorum. Öz Göztepeli  olarak çok emek verdi. Göztepeliler adına kendisine teşekkür ederim. Çok büyük emekleri var bu noktaya gelmemizde. İnanıyorum ki bu takımı şampiyonluğa da oynatacak. Çünkü her şey hazır. Taraftar hazır, stat hazır, yönetim hazır. Önümüzdeki yıl için şampiyonluk düşünülmesi gerekir. Böyle bir stada ve muhteşem seyirciye o yakışır. Ömrüm boyunca Göztepe'nin başarısını hep alkışlamak istiyorum. 11 yıl hizmet ettim. Geriye bakmayacağız artık, hep ileri.
Beşiktaş maçı muhteşem olacak. Göztepe istim üzerinde, Beşiktaş son oynadığı maçtan dolayı yaralı olarak gelecek. Onun için küçümsememek lazım. Beşiktaş kendini affettirmek için varını yoğunu ortaya koyacak. Şahana seyircimiz önünde galibiyet bulmamız gerekir."
 

ERTAN ÖZNUR
"Biz olamamıştık, içimde uktedir"

"Bu stada bakınca, 'Keşke bu zamanda oynasaydım' diyorum. Ne mutlu mevcut futbolcularımıza. İnşallah, maşallah demekle olmaz. Realite var ancak takım iyi yapılırsa, iyi yönetilirse, sahada da kenar yönetimi iyi olursa şampiyonluk gelir. Biz olamadık içimde uktedir bu. 1966 senesinde lige 10 maçta 10 galibiyetle başlamıştık. O zaman iki puanlık sistem 20 puan arayı açmıştık. Daha sonra Fevzi sakatlandı, Nevzat hastalandı. Bir anda düşüş başladı, şampiyonluğu kaybettik. Ben 40 gol attım, gol kralı olamadım. Metin Oktay 52 gol atmıştı. Saygımız büyük esas golcü o. Burası futbolcular için büyük şans. Ben de o dönemki futbolcularla oynadığım için şanslıyım. Gürsel abi, kaleci Ali, Fevzi, Nevzat, Çağlayan, Küçük Mehmet, Büyük Mehmet...
İnşallah o dönemleri bir daha yaşarız. Futbol öyle bir yere geldi ki menfaat artık daha ağır basıyor. Sadece maddi değil, manevi olarak da menfaat ve egoizm ön plana çıkıyor.Kendi yaratıcılığını sahaya yansıtamayan futbolcular var. Bizde öyle değildi.. Daha duygusal ve kendini sahaya verebilen futbolculardık. Bizi hep yıkan sakatlıklardı. Küçük Mehmet bir sakatlandı antrenmana çıkamadı 4 hafta. Şimdiki sağlık teknolojisiyle çok daha erken dönebilirdi. Çok kalite bir takımdık. Şampiyon olamamamız bende hep uktedir. Göztepe bu statta şampiyonluğu yakalayabilir"



CENAP ÖZTEZEL
"Mehmet Sepil'le geriye gidiş hiç yok"

Önce bizi bu günlere tekrar döndüren Başkan Mehmet Sepil'e, 50 yıldır bozulmayan bu dostluk ve kardeşliğe, Göztepe'ye yakışan bu harekete son derece saygı duyuyorum. Göztepe bütün camisayıla kenetlendi tekrar o günlere ulaşacağız. Bu sene olmasa seneye Avrupa Kupaları'nda oynayacak.
Anadolu takımlarının daha çok ortaya çıkması ile futbolun aktörleri değişiyor. Ancak bize bir takım daha lazım. İzmir'den Süper Lig'e başka bir İzmirli gelmeli... Şampiyonluk tek takımla küçük şehirlerde olabiliyor. Ama büyükşehirlerde daha zor. O yüzden Altay, Karşıyaka, Altınordu... Bu yüzden 3 İzmirli olmalı Süper Lig'de... Bütün İzmir bunun için kenetlenmeli. Spor camiasıyla Federasyon'daki temsilcileriyle, Başkanımıza da büyük iş düşüyor. Kulüpler Birliği başkanı oldu. Mehmet bey geldiğinden beri her attığımız adım doğru.. Geriye gidiş hiç yok. Herkes kenetlendi, onun etrafında toplandı. Bize böyle bir isim geçen 40 senedir lazımmış.. O da Göztepe'nin kendi içinden gelmiş, kendi muhitinden, hatta kulübün 50 metre mesafede büyümesinden belli. O aşkını yıllarca taşımış. Ve nihayet kulübe sahip çıkmış.. Ne mutlu ona, ne mutlu bize ki bugünleri görebiliyoruz."


 

 
Sezen'in davasında yeni gelişme... Baba tepkili!
 
Bayraklı'da sömestir eğlencesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkas rahat kazandı
AXA Sigorta Efeler Ligi 13'üncü hafta mücadelesinde Arkas Spor evinde ...
Ege Kupası'nda şampiyon Türkiye
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 21'inci kez düzenlenen ...
TSYD Yılın Spor Ödülleri'ni kazananlar belli oldu
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi, Simya Metal 8'inci TSYD ...
 
Karşıyaka'ya ilaç gibi ara
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta ikinci yarının ilk iki maçında hanesine 1 ...
Göztepe nereden nereye
Süper Lig'de pazar günü Beşiktaş'ı ülkemizin en modern spor tesislerinden ...
Altay'da fesih sıkıntısı
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay, devre arasında yollarını ayırma kararı ...
 
Manchester City'in eski oyuncusu Menemen'e
TFF 1'inci Lig'de sezonun ikinci yarısına Giresunspor yenilgisiyle başlayan ...
Altınordu'nun yeni gözdesi Metehan
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'nun ara transfer döneminde 3'üncü Lig ...
Pınar Karşıyaka'nın tur günü
FIBA Europe Cup 2'nci Tur L Grubu'nda oynadığı 3 maçını da kazanarak namağlup ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri