ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2543
    Dolar
  • Euro
    34,6982
    Euro
  • Altın
    2.399,860
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cani anne-baba engelli çocuğu timsahlara attı!
Cani anne-baba engelli çocuğu timsahlara attı!
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi!
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi!
Sevan Nişanyan'dan skandal paylaşım…Öğretmen katilini savundu!
Sevan Nişanyan'dan skandal paylaşım…Öğretmen katilini savundu!
10 ilde terör operasyonu: 72 gözaltı!
10 ilde terör operasyonu: 72 gözaltı!
9 Şubat 2021 Salı - 11:29

Bahçeli: İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu inşaatı için düşük faizli kredi ile dış borçlanma yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli, "İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa bunun onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’dır. İzmir’de özerk bir yönetim kuruldu da haberimiz mi olmadı?" açıklamasını yaptı

Bahçeli: İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreninde sarf ettiği, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu için uluslararası finans kuruluşlarından yüzde 3 faizle 1 milyar 70 milyon Euroluk kredi kullanacak. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nin ödediği faiz yüzde 5-6. Bu bizim belediyelerimizin uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor" sözlerine yanıt verdi. Partisinin TBMM’de grup toplantısında konuşan Bahçeli, "İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa bunun onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’dır. İzmir’de özerk bir yönetim kuruldu da haberimiz mi olmadı? dedi. 

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle: 

* Cumhur İttifakı yıkılmadan, MHP teslim alınmadan bu milleti parçalayamaz, yıkamaz, karanlığa çekemezsiniz. Yaparız diyen varsa hodri meydan. Vallahi buradayız.

* İkaz ile hatırlatıyorum, Türkiye düşmanlarının dolduruşuna gelip maşalık yapanlar mahşeri vicdan karşısında hesap vereceklerini unutmasınlar.

* Cumhur İttifakını iki ana paydaşı olan MHP ve AK Parti dışındaki partiler Türk siyasetindeki içten içe çürünenin yegane failleridir. Ne dedikleri bellidir ne de duruşları berraktır.

“CHP, HDP’YE SİYASİ KORONADAN DOLAYI MESAFE KOYMUŞTUR” 

* Derin çatlaklar, gayri ahlaki irtibatlar demokrasi kültürümüz açısından kaygı vericidir. Malum partilerin telaş içinde birbirlerine gidip gelmeleri oldukça sıklaştı. Merak ediyoruz; bayram değil seyran değil bunların kulağına kim neyi fısıldadı?

* CHP ile HDP arasındaki görüşme trafiği gözümüzden kaçmamıştır. Basın toplantısı CHP kurnazlığı nedeniyle yapılmamıştır. CHP Genel Başkanı, HDP’ye karşı siyasi coronadan dolayı sosyal mesafe koymuştur.

* CHP ile HDP kimi kandıracaklarını zannediyorlar. Madem basının karşısına çıkmaya cesaretiniz yok, o zaman niye görüşüyorsunuz? Haydi korkuyorsunuz diyelim, o zaman neden yürek yemiş gibi konuşuyorsunuz.

* Birbirlerinin yanında dahi duramayanlara Türkiye emanet edilir mi? Arka kapıda buluşmayın, aile fotoğrafına girmekten kaçınmayın, çıkın sahneye de boyunuzu görelim, kaç kilo olduğunuzu öğrenelim.

* İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa bunun onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’dır. İzmir’de özerk bir yönetim kuruldu da haberimiz mi olmadı?

BOĞAZİÇİ OLAYLARI

* Türk gençliğinin heyecanlarını, duygusallıklarını, hayata eleştirel bakışlarını istismar etmek isteyen grup ve örgütler her zaman var olmuştur. Biz yurt odalarında bir simiti bölüşüp yiyen, sıcak bir çay içmek için borç para isteyen geçmişten gelen bir camiayız.

* Analara sesleniyorum, evlatlarınıza sahip çıkın. Ne Kılıçdaroğlu’nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın. Öğrenci başka, terörist başkadır.

TWİTTER’A BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Geçen hafta Twitter, bazı paylaşımlarıma sansür uyguladı, kısıtlama getirdi. Demek ki çok doğru yoldayız, sözümüz ve tespitimiz çok isabetliymiş.
Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar, merhum vatan şairimiz Namık Kemal'in dediği gibi; ‘Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten.’

Twitter'in beğenmediği şu mesajımı yeri gelmişken tekrarlamakta fayda mülahaza ediyor ve boyun eğmeyeceğimizi haykırıyorum: “Sırtlarını ajanlara, zalimlere, karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir.”

Görüşüm aynıdır, düşüncem aynıdır, beklentim aynıdır. Nitekim teröristlerin başı ezilmelidir. Biz Türkiye'yiz, Türk milletiyiz, her gün korkakça yaşamaktansa bir gün kahramanca şehadeti dileriz.

 
Bornova'da 5 bin fidan toprakla buluşuyor
 
Akşener’den Erdoğan’a ‘Ayşe Buğra’ tepkisi: Terbiyeli olacaksın. Efendi olacaksın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, İnce'nin istifasıyla ilgili konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin CHP'den istifası ...
Erdoğan: CHP parçalanmaya başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte hiçbir aktör bugünkü CHP kadar kötü bir ...
Sürekli'den Büyükşehir'e afet eleştirisi... "ÇEYREK ASIRLIK İHMAL"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kentte yaşanana sel felaketi ...
 
Aytun Çıray, Akşener’in başdanışmanı oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultay sürecinde ‘muhalif’ söylemleri ...
AK Partili Mahir Ünal'dan 'Bizi mahvettiniz' diyen çiftçiye 'cep telefonu' yanıtı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, seçim gezisinde akıllı telefonu ...
Ankara’da kritik görüşme! Akşener muhalif isime randevu verdi...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti içinde 'muhalif' söylemleriyle ...
 
CHP'li Bakan'dan tarımsal üretim tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarım üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine getirdi.
HDP'li Sancar'dan parti yöneticilerine seçim uyarısı
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin seçim işlerinden sorumlu ...
Çarpıcı seçim anketi... Arayı açıyor!
Anketi değerlendiren Metropoll Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri