ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
12 Ekim 2021 Salı - 10:18

Bahçeşehir Koleji'nden NASA başarısı!

Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü BKSaviorAngel takımı ile Rebirth of Earth takımı, NASA International Space Apps Challenge 2021 Türkiye elemelerine katıldı ve Hackathonda 48 saat boyunca yarıştı. BKSaviorAngel Takımı olarak NASA Space Apps Challenge 2021 Hackathonu’nda Türkiye-Eskişehir etabında Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak dereceye girdi ve dünya genelindeki 216 takım arasından dünya finallerine katılmaya hak kazandı. 

Bahçeşehir Koleji nden NASA başarısı!

Ortaokul öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan BKSaviorAngel takımı, küresel ödüle aday gösterilen tek takım olurken, lise öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan Rebirth of Earth takımı ise yerel ödül sahibi oldu.
BKSaviorAngel takımı uzun mesafeli uzay araştırmalarının doğurduğu sağlık risklerini azaltmaya yönelik eğitici özellikte bir dijital oyun tasarlamıştır. Uzay yolculuklarındaki astronotlar, Dünya’dan uzaklığa bağlı olarak duygusal etkiler(stres) ve tıbbi bakıma sınırlı erişim gibi sağlık sorunları yaşayabilmektedirler.  Tasarlanan bu dijital oyunda yapay zekâ avatarlar kullanılmış ve genetik mühendisliği ile problemlere çözüm üretilmeye çalışılmıştır. Uzayda temel risklerin ve zorlukların neler olduğunu, NASA'dan temin edilebilen bilimsel yayınlardan ve verilerden (örneğin, gen ekspresyonlarını, hücreler tarafından salınan proteinleri, serumdaki metabolitleri, vb. uzay uçuşunun neden olduğu değişiklikleri) ayrıntılı olarak elde etmiş ve tasarladıkları Solox adlı dijital oyunu NASA jürilerine sunmuşlardır.

Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşegül Duran, “NASA, bilimsel bilgi elde etmek ve yeni fikirler üretmek için bize olanaklar sağlıyor. Biz de teknolojinin sınırlarını zorlayan, ürettiğimiz benzersiz projelerle NASA’nın dikkatini çeken bir okuluz. Üst üste iki yıldır küresel ödüle aday gösteriliyoruz. Her geçen yıl NASA Hackathonu'nda kendimizi biraz daha geliştirebilmemiz için Kuşadası Bahçeşehir Koleji bütün teknolojik imkânlarını bizlere, yani öğretmenlerine ve öğrencilerine sunmaktadır. Başta kampüs müdürümüz Sayın Olcay ÖZBEY olmak üzere emeği geçen ve bizi destekleyen herkese sonsuz teşekkür ederiz.'' dedi.

Takım öğrencilerinden Taha Nazmi Yeşilyurt, ''NASA'nın teknolojiyi en iyi kullananlara verdiği küresel ödüle aday olmamız bizi çok mutlu etti. Takımımızın NASA’nın küresel ödülü ile kampüsümüze dönmesini sağlamak ve ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedefimiz. Atatürk'ün açtığı yolda bilimle ilerlemeye çalışıyoruz, hayallerimizi gerçekleştirebilmemiz için bize her türlü imkânı sunan ailemiz Bahçeşehir Kolejine teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını dile getirdi.

Takımın diğer öğrencisi Hira AŞKAN ise “Dünya genelindeki 216 takım arasından finallere kalmaya hak kazandık. Elde ettiğimiz başarı ile ülkemizi temsil edecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Okulumuzun, ailelerimizin ve arkadaşlarımızın desteği ile NASA’nın küresel ödülünü alacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuşarak heyecanını bizlerle paylaştı.

Kuşadası Bahçeşehir Koleji’nin başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Fizik Öğretmeni Yeliz AKMEŞE önderliğindeki lise takımları Rebirth of Earth ise NASA International Space App Challenge 2021 Türkiye elemelerinde bölge değerlendirmesine kalan 8 takım arasında yer alarak yerelde “Local People’s Choice Winner” ödülünün sahibi oldu. Dünya’yı yeniden canlandırma hedefleri ile bir süper kahraman tasarlayan takım hem Dünya’nın döngülerini hem de Dünya üzerinde yaşayan canlıların farklı özelliklerini bünyesinde barındıran, insanları küresel ısınmanın etkileriyle yüzleştiren ve bunlara çare arayan bir proje oluşturdu.

 
Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili 6 milyar dolarlık iddia!
 
Gübre ihracatı kayda bağlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 yıllık süreç başladı!
Katolik kilisesi resmen reform kararı aldı. Papa Francis, 60 yılın en ...
İzmir'de sahte alkol baskını!
İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde polisin düzenlediği operasyonlarda ...
Putin'in öksürüğü endişe yarattı...
Rusya Devlet Başkanı Putin televizyondan canlı yayınlanan bir hükümet ...
 
Bahçeşehir Koleji'nden NASA başarısı
Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü BKSaviorAngel takımı ile Rebirth of ...
Muammer Güler'in yeğeni ölü bulundu!
Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yeğeni Hakan Güler, eşi Betül Güler ...
Menderes’e Almanya’dan Kardeş Şehir!
Menderes Belediyesi ile Almanya’nın Troisdorf şehri yapılan protokol ile kardeş şehir oldu.
 
Gıda güvenliğinde en çok kan kaybeden 7’nci ülkeyiz
Türkiye, tüm dünyada kriz yaşanan gıda güvenliğinde yanlış politikalarla ...
Ünlü bilim insanından korkutan Covid-19 uyarısı: İlk fazdayız
Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Yale Üniversitesi'nde görevli profesör ...
Kurallara uymayanlara ceza yağdı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, dron destekli yapılan trafik denetiminde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri