ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,1190
    Dolar
  • Euro
    48,6370
    Euro
  • Altın
    5.430,570
    Altın
  • Bist-100
    11.074,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/32°
    ADANA
  • ANKARA
    4/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    7/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sahte TOKİ siteleri erişime kapatıldı: 'TOKİ İlk Evim ve '500 Bin Sosyal Konut' adıyla para isteyip dolandırmışlar!
Sahte TOKİ siteleri erişime kapatıldı: 'TOKİ İlk Evim ve '500 Bin Sosyal Konut' adıyla para isteyip dolandırmışlar!
Özgür Özel: Herkes aklını başına alsın, hepimiz boğulacağız!
Özgür Özel: Herkes aklını başına alsın, hepimiz boğulacağız!
Tayfun Kahraman'ın o talebi reddedildi
Tayfun Kahraman'ın o talebi reddedildi
Türk hava yolu şirketi resmen iflas etti!
Türk hava yolu şirketi resmen iflas etti!
6 Kasım 2025 Perşembe - 10:41

Başkan Mutlu'ya sert eleştiriler... "Konak iflas etti, halk ümidi kesti"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, “Konak Belediyesi’nden halk ümidini kesti. Sahaya inip halka her şeyi anlatacağız.” dedi.

Başkan Mutlu ya sert eleştiriler...  Konak iflas etti, halk ümidi kesti

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi’nde yaşanan gözaltılar ve belediyenin mevcut durumu hakkında bir açıklama yaptı. Başdaş, yaklaşık iki yıl önce göreve gelen Başkan Nilüfer Mutlu ve ekibini birçok kez uyardıklarını ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını belirtti.

MECLİS DİKKATE ALINMADI

Başdaş, Konak Belediyesi’nin meclis işleyişini bile dikkate almadığının altını çizerek şöyle konuştu:

“Belediye logosu, belediye meclisinin onayı olmadan değiştirildi, ardından meclise getirildi. Genel giderler konusunda belediyeyi uyardık. Personel giderlerinin yüzde 40’ı geçmemesi gerektiğini ifade ettik. Ancak şu anda belediyenin personel gideri yüzde 67’ye ulaşmış durumda. Nilüfer Mutlu, belediye meclisini dikkate almadan işleyiş dışı anlaşmalar yaparak kamu zararına yol açtı ve buna devam ediyor. Konak Belediyesi’ni bu kadar kötü yönetmeye kimsenin hakkı yok. 50 ilden büyük olan Konak’ta bu denli bir yönetim zaafı kabul edilemez.”

(Sait Başdaş)

“2026 BÜTÇESİ SADECE MAAŞ ÖDEME BÜTÇESİ”

Başdaş, Konak Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesine de değinerek şu değerlendirmede bulundu:

“2026 yılı bütçesi, genel giderlerin ancak yüzde 80’ini karşılayabilir. 2026 yılı boyunca Konak’ta sürekli işçi eylemleri göreceğiz. Maaşını alamayan işçi ve memurların eylemlerine hazır olalım. Zaten hizmet beklemiyoruz. Sayın Mutlu da bu söylediklerimizi kendisi ifade etti. Bu bütçe sadece maaş ödeme bütçesidir. Maalesef maaşları da ödeyemeyecek. Keşke maaşları ödeyebilse de çalışanlar mağdur olmasa.”

KAYNAKLARI HEBA ETMEYİN

Konak Belediyesi’nin seçim vaatlerini yerine getirmediğini vurgulayan Başdaş, “Vatandaşlar Konak Belediyesi’nden hizmet adına umudunu kesti, artık beklentisi yok. Ancak hiç olmazsa usulsüzlük yapılmasını da kabul etmiyor. Biz de Sayın Mutlu’ya buradan sesleniyoruz: Konak’ın kaynaklarını farklı yollarla heba etmeyin. 300 milyon TL olan borç, 2 milyar TL’yi geçti. 48 müdür değiştirerek iş bilmezliğinizi örtemezsiniz. 8 başkan yardımcısını değiştirerek sorumluluğu başkan yardımcılarına yükleyemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Başdaş, sık sık yapılan görev değişikliklerinin akıllara başka soruları da getirdiğini belirterek, “Bu kadar kişi değiştiriliyorsa seçim öncesinde herkese müdürlük veya başkan yardımcılığı mı vaat edildi? Bu kadar ismin değişmesi başka türlü nasıl açıklanabilir?” dedi.

“KONAK İFLAS ETTİ”

Kötü yönetimin bedelini özellikle esnafın ödediğini kaydeden Başdaş, “Bu kadar kötü yönetimin acısını esnaftan çıkarıyorlar. Her üç-dört ayda bir tarifelere yüzde 1000, hatta yüzde 1600’ü bulan zamlar yapılıyor. Yetmedi, bütün dükkân sahipleri ruhsat alamamaktan şikâyetçi. Müdürler ve diğer yetkililer görevden ne zaman alınacaklarını bilmedikleri için esnafın işini de yapmıyor. Açıkçası Konak iflas etmiş durumda. Biz de bu kadar sorun içinde nereden başlayacağımızı, neyi anlatacağımızı bilemiyoruz.” dedi.

Konak’ta artık her sabah hizmet haberi değil, değişen müdür ve başkan yardımcılarını takip ettiklerini belirten Başdaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Konak mutsuz. Vatandaş mutsuz. Belediye başkanının soyadı ‘Mutlu’ ama aslında kendisi de mutsuz. Açıkçası bıçak kemiğe dayandı. Sahaya ineceğiz ve vatandaşlarımız için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışacağız. Bu kötü yönetimi de halkımıza anlatacağız.”

 
CHP'li Kılıç'tan bakanlığa "Fight Club" İzmir çağrısı... "Derhal engellenmeli"
 
Kemalpaşa'ya yeni yaşam alanı: Lavanta Park
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi ile Yaşar Üniversitesi’nden sürdürülebilir gelecek için örnek iş birliği
Bornova Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Çevreci Atık Toplayıcılar Kooperatifi ...
Tugay: Her türlü turizm girişimini destekliyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, global seyahat hizmetleri ...
Efes Selçuk'ta görüntü kirliliği yaratan tabelalar kaldırılıyor
Efes Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent estetiğini korumak ...
 
İzmir ve Guatemala daha yakın olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Guatemala Büyükelçisi ...
Kadifekale’de tahliye ve yıkımlar sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi kent merkezi niteliğindeki “Kemeraltı ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden karasinekle yoğun mücadele
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği nedeniyle artan karasineklere ...
 
Sayıştay raporundan Çerçioğlu’na sorular
CHP’den Ak Parti'ye geçen Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir ...
Başkan Ünsal'a bir tepki de Acar'dan... "Boyun eğmeyeceğiz"
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal'ın Bostanlı Pazar Yeri'nin ...
Erişen'den Başkan Ünsal'a 'Rant' yanıtı... "Babasının hayrına mı yapıyor, güldürmeyin kendinize"
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, özel bir şirkete verilerek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Gaziantep FK 11 5 3 3 15 18 -3 18
7 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Corendon Alanyaspor 11 3 5 3 11 11 0 14
10 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
11 Çaykur Rizespor 11 3 4 4 12 14 -2 13
12 Hesap.com Antalyaspor 11 4 1 6 12 20 -8 13
13 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
14 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 11 2 2 7 6 14 -8 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 11 1 1 9 10 23 -13 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri