ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0624
    Dolar
  • Euro
    48,4760
    Euro
  • Altın
    5.419,260
    Altın
  • Bist-100
    11.115,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/30°
    ADANA
  • ANKARA
    4/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    4/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP’den AK Parti’ye geçti: Erdoğan rozeti taktı... İlk işi bu oldu!
CHP’den AK Parti’ye geçti: Erdoğan rozeti taktı... İlk işi bu oldu!
Anne Minguzzi'yi isyan ettiren beraat kararının gerekçesi açıklandı! Dikkat çeken 'delil' ayrıntısı
Anne Minguzzi'yi isyan ettiren beraat kararının gerekçesi açıklandı! Dikkat çeken 'delil' ayrıntısı
1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak: Tüm telefon sahiplerinden bu para kesilecek
1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak: Tüm telefon sahiplerinden bu para kesilecek
Sosyal medya fenomenine silahlı saldırı: Ağır yaralandı
Sosyal medya fenomenine silahlı saldırı: Ağır yaralandı
1 Ağustos 2021 Pazar - 22:16

Bakan Pakdemirli yangınların sorumlusunu buldu!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Yerleşim yerlerini korumaktan, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık. Bu konuda birinci dereceden sorumlu belediyelerdir. En azından bu yangından sonra oturup, belediyelerimizle birlikte bir çalıştay yapıp konuşmamız lazım" dedi.

Bakan Pakdemirli yangınların sorumlusunu buldu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 28 Temmuz-1 Ağustos arası 125 yangın çıktığını, 117 yangının ya tamamen söndürüldüğünü ya da kontrol altına alındığı, şu anda 8 yangının devam ettiğini bildirdi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

Pakdemirli, son durumu şöyle aktardı:

* Antalya'da Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarımız devam ediyor. Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangınları devam ediyor. Seydikemer yangınlarında soğutma çalışmaları başladı. Tunceli Hozat'ta da bir yangın şu anda devam ediyor.

* Bugün itibarıyla Mersin-Silifke, Antalya-Gazipaşa, Antalya-Kemer ve Muğla-Bodrum yangınlarını kontrol altına aldık. Tüm yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz, 708 iş makinası, 4 bin 800 personel mücadelemiz hem havadan hem karadan devam ediyor.

“VATANDAŞTAN ‘UÇAK GÖREMİYORUZ’ SERZENİŞLERİ DUYUYORUM”

Muğla özelinde ‘uçak göremiyoruz' serzenişleri duyduğunu belirten Pakdemirli, “Mücadele ettiğimiz satıh çok büyük olduğu için vatandaşlarımız zaman zaman semalarda istediği sıklıkta bu araçları göremeyebilir ancak Muğla özelinde 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyor” ifadelerini kullandı.

EVİNİ KAYBEDEN VATANDAŞA SESLENDİ: O KADAR BAĞLI OLMAMAMIZ GEREKİYOR 

Muğla’da bugün tedbiren 6 mahallenin boşaltıldığını belirten Pakdemirli, evlerini yangında kaybeden vatandaşlar hakkında şunları söyledi:

* Canın dışında her şeyin yerine bir şey konulabilir. O kadar bağlı olmamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız evlerinden çıkarken imtina edebiliyorlar. Zorla ikna ettik.

* ‘2 saat burada otur, sana yer ayarladık, ondan sonra tekrar evine dönersin, muhtemelen hiçbir şey olmayacak ama gene de siz burayı terk edin' dedim.

* Muğla'da Gökbel köyünde bu olayı yaşadıktan birkaç saat içerisine söylediğim ve konuştuğum alana alevler geldi. Boşaltılan köy ve mahalle kısmi olarak zarara uğradı.

“SORUMLULUK BELEDİYELERDEDİR”

Pakdemirli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

* Özellikle son 4-5 günlük yangınların bilançosunda, bilançonun büyümesinde bir şeyin çok önemli bir katkı payı var. Belediyelerimiz katkıları sonsuz, çok müteşekkiriz, her yerde siyasetten arî belediyelerimizle güzel bir çalışma yürütüyoruz.

* Ancak ben belediyelerimize, ister bizim partiden, ister başka partiden siyasetten arî olarak şu çağrıyı yapıyorum: Hem devam eden yangınlarımızla ilgili hem de yangınlardan sonra bu işin bilançosuyla alakalı olarak bir oturup, toplanıp, yerleşim yerlerinin korunması konusunda belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması, hem de bunu nasıl daha iyiye taşırızı çalışıyor olmamız lazım.

* Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, -birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir-, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık.

* Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Siyasetten arî bir çağrıdır budur.

* En azından bu yangından sonra oturup, belediyelerimizle birlikte bir çalıştay yapıp, özellikle yerleşim yerlerinin korunması maksadıyla belediyelerimizin buradaki kurumsal kapasitesini nasıl daha iyi hale getirebiliriz, oturup konuşmamız gerekir.

 
Göztepe'den iyi prova
 
İbrahim Karagül'e büyük tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
96 kişi daha yaşamını yitirdi
Sağlık Bakanlığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 ...
Yangında hayatını kaybeden orman işçisi Erdal Tovka toprağa verildi
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları ...
Muğla yine sallandı
Ege Denizi Muğla Datça açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Bakan Soylu'dan provokatör uyarısı!
...
Türkiye'den Yunanistan'a nota
Dışişleri Bakanlığınca, sınırın Yunan tarafından sivil kıyafetli kişilerce ...
Korkulan oldu... Yangın evlere sıçradı!
Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı mahallesi sakinleri güvenli bölgelere tahliye ...
 
İzmir'de kışlayı yakmaya kalktılar!
İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki askeri kışla yakınındaki alanda yangın ...
Yangın uzmanı Destici konuştu... Yangınların çıkışı sabotajı işaret ediyor!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  "Soruşturmanın ...
İzmir'e sıçrayan çok sert orman tartışması!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ormanları yapılaşmaya açacak yasa değişikliğine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri