AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'iş birliği' çağrısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Başkan, “İşbirliği” vurgunuzu not ediyorum; ancak hatırlatmak isterim ki 2024 yerel seçimlerinin hemen ardından İzmir’deki tüm belediye başkanlarına mektup göndererek merkezi yönetim–yerel yönetim işbirliğine açık olduğumu kamuoyunun gözü önünde ilan eden taraftım.
Siz ise bugün yine “bakanlıklarda onay bekleyen kredilerimiz” diyerek aynı sorumluluğu hükümetimizin üzerine yükleyen eski alışkanlığınızı tekrarlıyorsunuz. Madem konu krediler… Geçen ay onaylanan 58 milyon Euro’luk —yaklaşık 3 milyar ₺— Dünya Bankası kredisinden neden hiç bahsetmediniz?
30 yıl vadeli ve Bakanlık garantili bu kredinin;
• 1 milyar TL’si İzmir’in yangınlarla mücadelesi için yeni itfaiye araçlarına,
• 2 milyar TL’si ise Ege Mahallesi köprülü kavşak ve yol projeleriyle İzmir trafiğini rahatlatmaya ayrılmış durumda.
Yani hem yeni araçlar hem de trafik sorununu hafifletecek projeler için hükümetimiz tüm gerekli finansmanı sağladı. Bunlardan neden İzmirlilere bahsetmiyorsunuz? Üstelik geçen dönem sağlanan 5,5 milyar TL’lik yağmur suyu–kanalizasyon ayrıştırma kredisi hala tam olarak kullanılmayı beklerken… Bu kredinin yarısının bile değerlendirilememesinin nedeni, “eksik evrak teslim edemeyen ve borç yükü nedeniyle süreçleri tamamlayamayan belediyeniz”, hükümet değildir. Biz hükümet olarak destek verdik, veriyoruz, vereceğiz. Onaylanan tüm krediler bunun en açık göstergesidir. Eğer eksik bir bilgi olduğunu düşünüyorsanız; buyurun, kamuoyuna açıklayın. Söz konusu İzmir olduğunda dün olduğu gibi bugün de her türlü işbirliğine açığız. Ancak işbirliği, sorumluluğu hükümete devretmek değil; herkesin kendi görev alanını ciddiyetle yerine getirmesidir. Bu arada… Kargonuz geldi değil mi?" ifadelerine yer vermişti.
"ENGEL OLMAYIN SAYIN VEKİLİM"
Çankırı'nın bu açıklamlarının üzerine Tugay'dan yanıt geldi. Tugay açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"Bir sayın milletvekilimiz İzmir Büyükşehir Belediyesinin itfaiye aracı alımı ve bir köprülü kavşak projesinde kullanılmak üzere 3 milyar TL’lik dış kredinin onaylandığını açıkladı sosyal medya hesabından. 2 yıldan sonra lütfettikleri için çok teşekkür ederim. Ancak 2 yıldır beklettikleri birbirinden önemli diğer kredileri neden onaylamadıklarını da açıklarsa gerçekten sevinirim. Konunun doğru anlaşılması için şunları da halkımıza açıklamamızda yarar görüyorum; Konuştuğumuz bu kredilerin tamamı dış kaynaklıdır. Hükümetin değil tamamı belediyenin kendi bulduğu kaynaklardır ve hükümetin kefilliği istenmemektedir. Sadece mevzuat gereği bakanlık onayı gerekir. Çok uzun sürede geri ödeme planı olan, çok uygun şartlara sahip bu kredilerin kullanılmaması kesinlikle bir tür kaynak israfıdır. Bunların onaylanması lütuf değil, ülkemiz ve şehrimiz yararına büyük bir gerekliliktir. Şu anda çok önemli 8 altyapı ve ulaşım projesi için toplamda 40 milyar TL’den daha fazla bir kaynağın kullanımı sayenizde mümkün olmamaktadır. Arıtmalar( Aliağa, Dikili gibi), çamur bertaraf tesisleri, elektrikli otobüsler bunlardan bazılarıdır. Bir şey yapacaksanız bırakın kargo şovlarını, gerçekten çözüme katkıda bulunun, samimi olun. Yardımcı olmayacaksanız, sizden tek bir ricam var “ Engel Olmayın” sayın vekilim. Allah şehrimizin sorunlarını çözmemize yardımcı olan herkesten razı olsun. Samimi olarak yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum."
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
| # | TAKIM | O | G | B | M | A | Y | AV | P |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray | 15 | 11 | 3 | 1 | 32 | 11 | 21 | 36 |
| 2 | Fenerbahçe | 14 | 9 | 5 | 0 | 31 | 13 | 18 | 32 |
| 3 | Trabzonspor | 14 | 9 | 4 | 1 | 25 | 12 | 13 | 31 |
| 4 | Göztepe | 14 | 7 | 5 | 2 | 17 | 7 | 10 | 26 |
| 5 | Samsunspor | 15 | 6 | 7 | 2 | 22 | 16 | 6 | 25 |
| 6 | Beşiktaş | 14 | 7 | 3 | 4 | 24 | 17 | 7 | 24 |
| 7 | Gaziantep FK | 14 | 6 | 4 | 4 | 21 | 22 | -1 | 22 |
| 8 | Kocaelispor | 14 | 5 | 3 | 6 | 12 | 15 | -3 | 18 |
| 9 | Rams Başakşehir | 14 | 4 | 4 | 6 | 19 | 16 | 3 | 16 |
| 10 | Corendon Alanyaspor | 14 | 3 | 7 | 4 | 14 | 15 | -1 | 16 |
| 11 | Tümosan Konyaspor | 14 | 4 | 3 | 7 | 19 | 23 | -4 | 15 |
| 12 | Çaykur Rizespor | 14 | 3 | 5 | 6 | 16 | 22 | -6 | 14 |
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 14 | 4 | 2 | 8 | 14 | 25 | -11 | 14 |
| 14 | Kasımpaşa | 14 | 3 | 4 | 7 | 14 | 21 | -7 | 13 |
| 15 | ikas Eyüpspor | 14 | 3 | 3 | 8 | 9 | 17 | -8 | 12 |
| 16 | Zecorner Kayserispor | 14 | 2 | 6 | 6 | 14 | 31 | -17 | 12 |
| 17 | Gençlerbirliği | 14 | 3 | 2 | 9 | 14 | 21 | -7 | 11 |
| 18 | Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük | 14 | 2 | 2 | 10 | 13 | 26 | -13 | 8 |
| 19 |

Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri