ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,4503
    Dolar
  • Euro
    49,5276
    Euro
  • Altın
    5.760,860
    Altın
  • Bist-100
    11.037,00
    Bist-100
  • ADANA
    9/21°
    ADANA
  • ANKARA
    1/11°
    ANKARA
  • ANTALYA
    9/19°
    ANTALYA
  • BURSA
    5/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    6/16°
    IZMIR
  • KONYA
    2/10°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Türkiye-Ermenistan sınır kapısı açılabilir!
Türkiye-Ermenistan sınır kapısı açılabilir!
Erdoğan'dan Barzani tepkisi!
Erdoğan'dan Barzani tepkisi!
İlkokula başlama yaşı değişiyor
İlkokula başlama yaşı değişiyor
Anne ve oğlu ile büfeci öldürüldü!
Anne ve oğlu ile büfeci öldürüldü!
3 Aralık 2025 Çarşamba - 16:57

Başkan Tugay'dan Ünsal'a borç yanıtı... "Zaman içerisinde olgunlaşacaktır"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın geçmiş dönem borçları ile ilgili Karşıyaka Meclisi’nde sarf ettiği sözler hakkında konuştu. Tugay, “Karşıyaka Belediye Başkanı’mız bir Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanıdır. İnsanlar ona Cumhuriyet Halk Partili diye oy verdiler. O çerçevede hepimiz hizmet için çalışmalıyız ve Cumhuriyet Halk Partisi başarısı için bazı şeylere dikkat etmeliyiz. Zaman içerisinde düşünceleri olgunlaşacaktır” dedi

Başkan Tugay dan Ünsal a borç yanıtı...  Zaman içerisinde olgunlaşacaktır

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Tugay; Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın eleştirilerinden Bostanlı Pazar Yeri tartışmalarına kadar birçok konuda önemli açıklamlarda bulundu. Tugay, CHP 39. Olağan Kurultay’ı hakkında da değerlendirmelerini aktardı. 

“HENÜZ O AŞAMAYA GELMEDİK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin çöp tesisi açıklamaları hakkında sorulan sorulara yanı veren Tugay, “Onların görevi de düşünceleri de çok değerli. Bugün planlama konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve en azından Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kentle ilgili planlamayı yürütmesi gerekiyor. Bu kararlar çevresel etkiler başta olmak üzere birçok açıdan değerlendiriliyor. Bu süreçlerde ilçe belediyelerinin de görüşlerine başvuruluyor. Henüz o aşamaya gelinmedi. Şu an bakanlıkla çalışmalar devam ediyor. Doğru aşamaya gelindiğinde mutlaka ilçe belediyelerinin görüşü de alınacak. Hassasiyetlerini takdir ediyorum ancak süreç o noktada değil biraz daha beklemek gerekiyor” dedi.

“DÜŞÜNCELERİ OLGUNLAŞACAKTIR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın Karşıyaka Belediye Meclisi’ndeki geçmiş dönem borçlarına yönelik açıklamalarına yanıt veren Tugay, “Ben öyle yorumlamıyorum. Bazı hassasiyetler geliştirmiş olabilir. Bu çevresindeki kişilerin etkisi ile oluyor diye düşünüyorum. Şunu hatırlamasını dilerim: Ben Karşıyaka Belediye Başkanlığına başlarken sorunsuz borçsuz bir belediye almadım. Başladığımdaki ve bıraktığımdaki çalışan sayısına bakarsanız daha az sayıda çalışanla bıraktım. Çok sayıda da yatırım yaptık. 55’ten fazla park yaptık. Girişimcilik Merkezi’nden Sivil Toplum Yerleşkesine kadar. Yılların çarşısını yeniledik. Bostanlı Pazar Yeri’nden bahsediliyor. Ben başladığımda şırıl şırıl çatısı akıyordu. Çok başarılı geçirdiğimiz bir dönemin sonunda bütçeye orantılandırdığınız zaman az borçla bıraktığımızı biliyoruz. Burada bir pandemi dönemi, yaşadığımızı İzmir Depremi atlattığımızı ve ekonomik kriz yaşadığımızı kimse unutmamalı. Bu yatırımlar yapıldı ve daha fazla borç yapılmadı. Aynı dönemde başka belediyelerle de karşılaştırılmasını rica ediyorum. Karşıyaka Belediye Başkanı’mız bir Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanıdır. İnsanlar ona Cumhuriyet Halk Partili diye oy verdiler. O çerçevede hepimiz hizmet için çalışmalıyız ve Cumhuriyet Halk Partisi başarısı için bazı şeylere dikkat etmeliyiz. Yeni bir belediye başkanımız zaman içerisinde düşünceleri olgunlaşacaktır” diye konuştu. 

“BAŞKAN SORARSA SÖYLERİM AMA SORMADI”

Bostanlı Pazar Yeri tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Tugay, “Pazarcılar Odası’ndan birkaç kişi olaya dahil olur musunuz diye sordu. Bizim yetkimizde olmadığını söyledim. Bostanlı Pazar Yeri tamamen Karşıyaka Belediyesi’nin yetkisinde. Karşıyaka Belediye Başkanı düşüncemi sorsa söylerim ama sormadı. O yüzden benim yorum yapmam doğru değil. Benim başkan olduğum bir dönem benzer bir teklif geldiğinde bizim yaptığımız incelemede o bölgenin şu açıdan sorunlu olduğu, kıyı kenar çizgisi pazardan geçiyor o düzeltilmedi ve bakanlık kararı lazım. Burası aslında fuar alanı olarak geçiyor planda problem var. Pazar’ın belli alanı da TOKİ’ye ait.  Kendi mülkiyetinizde bir yeri istediğiniz gibi kiraya verebilirsiniz ama burada böyle sorunlar olduğu için o dönem biz yapamadık. Hukuken başka çözümler buldularsa bilemiyorum” ifadelerini kullandı. 

“PROJELER BAKANLIK ONAYINA TABİ”

Ankara’yı yakın tarihte ziyaret edip etmeyeceğine dair sorulan sorulara yanıt veren Tugay, “Tabii ki, mutlaka. Olmak zorunda çünkü Büyükşehir Belediyelerinin projeleri Bakanlık onayına tabii şeyler. Bu nedenle daha çok görüşelim istiyoruz” dedi.

“DİDİŞMEYE TARAF DEĞLİM”

CHP’nin 39. Olağan Kurultay’ına dair genel bir değerlendirmede bulunan Tugay, “Genel Başkan Özgür Özel’in zorlu mücadeleyi yürüttüğü, önümüzdeki dönemde de genel seçimler dahil olarak mücadele alanlarını çalışacağı bir dönem. Genel Başkanımız kiminle çalışmak istiyorsa tercih ettiği kişi bizim de kabulümüzdür dedik. Ben onun kararlarına saygı duyuyorum. Hayırlı olsun dedik. Hepimiz üzerimize düşen görevleri yapacağız. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendi görevlerimi, ilçe belediye başkanları kendi görevlerini yapacaklar. Hep beraber halkımıza hizmet getirceğiz. Seçimleri de kazanacağız. Bu süreç böyle bir süreç. Parti içerisindeki bir didişmeye, yarışmaya taraf değilim. Öyle bir şeyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

 
Türkiye-Ermenistan sınır kapısı açılabilir!
 
Başkan Tugay'dan Güç-Saygılı gerilimi yorumu... "İzmir'in geçmişten alacağı var"
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay: İzmir’in en iyi hikâyelerini sizlerle birlikte yazmaya hazırız
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir turizm alanında yaptığı çalışmalar ...
TTI İzmir’de turizm zirvesi... Ege’nin 4 büyükşehir belediye başkanı bir araya geldi!
TTI İzmir kapsamında hayata geçirilen ‘Belediye Başkanları' oturumu Ege ...
Başkan Sengel'den Efes Selçuk'un engelsiz çocuklarına teşekkür
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz ...
 
Karşıyaka’da hayata engel yok
Karşıyaka Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırladığı programla, ...
Zabıtaya boş arazi görevi!
Birlik Yerel-Sen Genel Başkanı Reşat Bozat, Karşıyaka Belediyesi'nde mobbing ...
Seferihisar, Turizm Fuarı’nda yerini aldı
Seferihisar, TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuarı’nda yerini aldı
Seferihisar ...
 
Dünya turizm profesyonelleri İzmir’de buluştu
Türkiye’nin en kapsamlı turizm buluşmalarından TTI İzmir – 19. Uluslararası ...
İzmir'de ''Duraktayım'' uygulaması güncelleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, görme engelli yolcuların güvenle kullandığı ...
AK Parti Grup Sözcüsü Atmaca: 'İZSU'da milyonluk araçlar çürütülüyor'
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 14 10 3 1 29 9 20 33
2 Fenerbahçe 14 9 5 0 31 13 18 32
3 Trabzonspor 14 9 4 1 25 12 13 31
4 Göztepe 14 7 5 2 17 7 10 26
5 Samsunspor 14 6 7 1 20 13 7 25
6 Beşiktaş 14 7 3 4 24 17 7 24
7 Gaziantep FK 14 6 4 4 21 22 -1 22
8 Kocaelispor 14 5 3 6 12 15 -3 18
9 Rams Başakşehir 14 4 4 6 19 16 3 16
10 Corendon Alanyaspor 14 3 7 4 14 15 -1 16
11 Tümosan Konyaspor 14 4 3 7 19 23 -4 15
12 Çaykur Rizespor 14 3 5 6 16 22 -6 14
13 Hesap.com Antalyaspor 14 4 2 8 14 25 -11 14
14 Kasımpaşa 14 3 4 7 14 21 -7 13
15 ikas Eyüpspor 14 3 3 8 9 17 -8 12
16 Zecorner Kayserispor 14 2 6 6 14 31 -17 12
17 Gençlerbirliği 14 3 2 9 14 21 -7 11
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 14 2 2 10 13 26 -13 8
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri