ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3791
    Dolar
  • Euro
    35,0153
    Euro
  • Altın
    2.325,780
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
25 Mart 2020 Çarşamba - 00:27

Barışlar için adalet ve sağlık çağrısı

Barıştan Yanayız Oluşumu, Manisa’daki bir MİT personelinin cenazesini haberleştirdikleri gerekçesiyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan için bir mesaj yayınladı.

Barışlar için adalet ve sağlık çağrısı

“Önce Sağlık, Önce Adalet!” başlığıyla yayınlanan mesajda “Adalet ararken kovulsa dahi ülkeden gitmeyecek kişileri ‘kaçma şüphesi’ ve de ‘kamuoyunda yarattığı infial’ gibi yasada yeri olmayan bir gerekçe ile tutuklamak, suçlanan kişiyi soruşturma izni oluşturulmadan gözaltına alıp, suça sebep gösterilen haber için ise tam 17 saat sonra ‘haberin kaldırılması talebinde’ bulunmak, böylece haberin tüm Türkiye’de okumasının sağlamak ise, bu operasyonu yapanların gerçek amacını ortaya koymaktadır” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan; TBMM’de bizzat bir milletvekili tarafından, “basın toplantısıyla ifşa edilen” bir “bilginin ifşası” suçlamasıyla, önce gözaltına alınıp sonrasında da tutuklandı. Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas dava süreçlerinden tanıdık bu yöntem ve FETÖ taktiği ile yine o günlerde olduğu gibi oluşturulan bu “torba”ya kısa sürede başka gazeteciler de eklendi.

Barışları zindana atanlar da biliyor ki bu “suçlama” bir bahane. Kendilerince bulunan bir “açık”tan faydalanma. Onların esas “suç”ları, tüm benlikleriyle içselleştirdikleri kurucu felsefe ve Cumhuriyet kazanımları ile donanmış olarak, yolsuzlukların üzerine korkusuzca gitmeleri. Tetikçilik değil de gazetecilik yapmaları. Ülkeyi yöneten siyasi kadroların gizli ajandalarına ve bu kapsamda palazlanan, kadrolaştırılan Pelikancıların “P Tipi” sistemine çomak sokmaları.

Terkoğlu’nun da dediği gibi: “Bu bir tesadüf değil. Kaderin kötü bir oyunu da değil. Bizzat benim seçildiğim bir soruşturma operasyonu. Planlı bir tezgâh. Benzerleriyle karşılaştığım bir kumpas.” Davet üzerine savcılığa giden Barış Pehlivan gibi, hâlihazırda her hafta savcılığa giden ve çağrılsa yine gideceği bilinen bir kişiyi sabah 4’te gözaltına almak, bundan 9 yıl önce kumpas davalarda yaşanılanları hatırlatmaktadır. 

Adalet ararken kovulsa dahi ülkeden gitmeyecek kişileri “kaçma şüphesi” ve de “kamuoyunda yarattığı infial” gibi yasada yeri olmayan bir gerekçe ile tutuklamak, suçlanan kişiyi soruşturma izni oluşturulmadan gözaltına alıp, suça sebep gösterilen haber için ise tam 17 saat sonra “haberin kaldırılması talebinde” bulunmak, böylece haberin tüm Türkiye’de okumasının sağlamak ise, bu operasyonu yapanların gerçek amacını ortaya koymaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayatı durduran Koronavirüs salgını ile tutukluluk hali daha da vahim bir hal almıştır. İddianamesi bile yazılmadan kumpas davalar çöplüğünde yerini alan bu soruşturma kapsamında, hem de koronavirüs riskine rağmen tutukluluk durumunda ısrar etmek, onları sadece çevrelerinden ve insani haklarından değil, yaşamlarından da tecrit etme riskini içinde barındırmaktadır. Çünkü genel cezaevi koşulları ve Barışların koğuşlarında tek tek kaldıkları da düşünülecek olursa, salgının yayılması durumunda tutuklular için risk çok daha büyük ve ölümcül olacaktır. Düşünmek bile istemediğimiz bazı durumların ortaya çıkmasının, “bumerang” gibi başta bu intikam operasyonunu yapanları vuracağını görmek için çok zeki olmaya da gerek yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti ekonomi, yargı ve sağlık açısından tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşamaktadır. Bu aşamada ülkeyi yöneten siyasi iktidar, bir tercih yapmak zorundadır: Liyakat, yargı bağımsızlığı ve demokrasi mi? Yoksa en başta kendi iktidar ömründen çalan “klikler arası çıkar savaşı”na seyirci kalmak mı? Barışlar konusundaki yaklaşım, gömleğin ilk düğmesinin doğru mu yoksa yanlış mı düğümleneceğini görmemiz açısından önemlidir.

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ı zindanlara atanlar anlamalı ki:

Halk meclisinde, en karanlık günlerde bile demokrasiye sırtını dönmeden “halk cumhuriyeti” şeklinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve onun ilerici kazanımları; çok değil, 10 yıl sonra utanç müzesi olacak bir yalının karanlık odalarının suça bulanmış masalarına meze yapılamaz. Meze olmayacaktır da.

İktidar içi çıkar savaşlarının ülkenin altını oyduğu yerde gerçek barıştan, gerçeklerin korkusuzca dile getirilebilinmesinden yanayız. Gerçekleri dile getirme konusunda her geçen gün daha da bayraklaşan

Terkoğlu’ndan,

Pehlivan’dan,

Barış’tan, Barışlardan yanayız!

Bu nedenle bir an önce adalet, her şeyden önce sağlık, insan sağlığı diyoruz!

Bu haklı talebe seyirci kalmanın vebali ağırdır, altında kalmayın!

 

 
MHP'yi eleştiren avukatı darp ettiler.. Milletvekili fotoğrafını paylaştı!
 
Ege Asist antrenmanları dijital ortama taşıdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca: Yaşamını yitirenlerin sayısı 44'e çıktı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle ...
Evden çıkamayan yaşlıya tutanakla rakı
Marmaris'te rakı almaya giden 65 yaş üstü vatandaş jandarma tarafından ...
65 yaşındaki adam: YETER YAŞADIK YAŞAYACAĞIMIZ KADAR!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, zabıta ekiplerinin, koronavirüs tedbirleri ...
 
Yılmaz Özdil'den flaş korona çıkışı! İZMİR ALARMA GEÇMELİ
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, koronavirüs salgınında İstanbul'dan ...
Bakanlık'tan Çeşme Limanı açıklaması... KAPATILACAK MI?
İzmir'de çalışanlarının koronavirüse yakalandığı Çeşme Limanı'na İtalya'dan ...
Koronaya karşı yerli üretim çağrısı
İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, koronavirüs salgını nedeniyle ...
 
İzmir'den Papa'ya mektup!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'de kurmayı planladığı 2 bin ton ...
Koranavirüse karşı nasıl beslenmeli?
Türkiye'de koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından bağışıklık sistemlerini ...
'Polis İmdat' yerine 'Polis Alışveriş'
Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üzeri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri