ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3766
    Dolar
  • Euro
    34,7091
    Euro
  • Altın
    2.396,850
    Altın
  • Bist-100
    10.154,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
3 Haziran 2020 Çarşamba - 10:21

Başkan Arda'dan karşı hamle... Suç duyurusunda bulundu!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasının ardından sessizliğini bozdu. "Suçlamalar, başarısız bir siyasi hamledir. Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren açıklamam olmamıştır. Sağlıksız muhalefet, beni trollere hedef göstermiştir. Haraketleri nedeniyle Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca ve AKP Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi

Başkan Arda dan karşı hamle... Suç duyurusunda bulundu!

SONKALEİZMİR-Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yazılı bir açıklama ile iddialara yanıt verdi. Başkan Arda, belediye binası önünde basın açıklaması yaparak kendisine yönelik iddialarda bulunan Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca ve AKP Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Başkan Arda'nın açıklaması şöyle: 

Adaylık sürecim dâhil olmak üzere seçilmiş başkana yakışır bir şekilde davranmayı ilke edindim. Hiçbir söylemimde ve eylemimde ayrıştırıcı bir dil kullanmadım. Farklı siyasi düşünceye sahip herkesin görüşlerine saygı gösterdim, bu duruşumu sergilemeye devam ediyorum. 2016 yılında sosyal medya hesabımdan paylaştığım iddia edilen söylemler nedeniyle son günlerde “siyaseten” gücü yetmeyenler tarafından hedef gösteriliyorum.

Tüm kamuoyu bilmelidir ki, mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için var gücümle mücadele ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Bu ulvi görevi yürütürken şahsıma yöneltilen suçlamaları kabul etmem mümkün değildir. Bu suçlamalar tamamen ülkenin içinde bulunduğu durumu gizleme, gündemi değiştirme taktiğidir. Başarısız siyasi bir hamledir.

Medyaya yansıyan haberlerde hakkımda suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmektedir. Kamuoyuna duyurmam gerekir ki, benim cumhurbaşkanına hakaret içeren bir açıklamam olmamıştır. Ortaya atılan iddiaları yüce Türk yargısı en iyi şekilde araştıracak ve sonuçlandıracaktır.

Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, cumhurbaşkanına hakaret içerdiğini düşündüğü bu paylaşımları, ilerleyen süreçte “Herkes haddini bilecek, ayağını denk alacak”  diyerek defalarca kez kendi sosyal medya hesaplarından paylaşarak açıkça beni tehdit etmiştir. Konuyu yargıya intikal ettirdiğini söylemesine karşın, sonucunu beklemeksizin art arda yaptığı paylaşımlar yargıyı etkileme çabasından başka bir şey değildir.

Gaziemir halkının büyük takdirini kazanan çalışmalarımızla ilgili söz söyleyemeyen bu sağlıksız muhalefet bakış açısı,“Yarına kalır ama yanına kalmaz”, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” çığlıklarıyla adeta trollere beni hedef göstermiştir.

Hesaplarıma tek bir merkezden yönlendirildiği açık olan bu mesajları gönderenler hakkında da suç duyurusunda bulunuyorum. Eşim, çocuklarım, ailem ile ilgili ahlaksızca yapılan bu saldırıların karşısında her türlü hukuki zeminde savaşacağımı Gaziemir halkının bilmesini isterim.

AKP Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay ve Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, 28 Mayıs tarihinde Gaziemir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında şahsıma yönelik, “Ahlaktan yoksun belediye başkanı” demek suretiyle “kamu görevlisine hakaret” etmiş, yine aynı basın açıklamasında beni, cumhurbaşkanına hakaret etmiş gibi göstererek suç isnadı suretiyle “iftira atmak” suçu da işlemiştir. Bu nedenle kendileri hakkında dün itibariyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum.

Hakaret içerdiği varsayılan bu sosyal medya içeriklerinin başkaları tarafından da paylaşılması, varsayılan hakaret suçuna zincirleme katılarak suçun asli faili olmak anlamına geldiği yüksek yargının içtihat niteliğindeki kararlarıyla teyit edilmektedir. Yargıtay 18. Ceza Dairesi’nin yerleşmiş kararlarıyla sosyal medya içeriğini paylaşanın yanında, bu paylaşımı yayanlar için de aynı cezanın verileceği hükme bağlanmıştır. Bu nedenle hakaret olduğu öne sürülen bu içerikleri paylaşan başta Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca olmak üzere, sosyal medyada bu mesajların yayılmasını sağlayanlar ve sosyal medya hesaplarıma hakarette bulunanlar hakkında işlem yapılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumu kamuoyuna duyururum."

 
Enflasyon rakamları açıklandı: Yine çift haneleri gördü!
 
AK Parti ilçe başkanı tehditler savurdu: Kemalist düzeni yerle bir edeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın gurur yılı... Başarılara doymadılar
Sporu Buca’da yaşayan her yaş gurubu için ulaşılabilir kılmayı hedefleyen ...
Gaziemir'de dezenfeksiyon seferberliği
Gaziemir Belediyesi ekipleri, Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir ...
Bayraklı'da amatör kulüpler unutulmadı
Koronavirüs salgını nedeniyle her alanda çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
 
Karaburun'da RES tepkisi... 'Yargı iptal ediyor, Bakanlıklar yeniliyor'
Karaburun'a bağlı Yayla Köyü’nde 37 adet daha RES kurmak isteyen şirketin ...
Başkan Soyer'den 'Yaşamaya Dair'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vefatının 57. yıl dönümünde ...
Güzelbahçe'de esnafa hijyen paketi
Güzelbahçe Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Haziran tarihinden ...
 
Konak'a bir kardeş daha...
Konak Belediyesi'nin kardeş sayısı Denizli'nin Honaz ilçesiyle 26'ya yükseldi. ...
Bornova Bamyası’na coğrafi tecsil
Bornova Kınalı Bamyası, Bornova Belediyesinin çalışmalarıyla tescil ediliyor. ...
İZSU sayaç okumalarına tekrar başladı
İZSU Genel Müdürlüğü koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz aylarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri