ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3651
    Dolar
  • Euro
    34,9645
    Euro
  • Altın
    2.325,480
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
11 Aralık 2019 Çarşamba - 21:53

Başkan Batur'dan gökdelen kararlılığı! ORTADAN KALDIRILACAK!

Konak Pasaport'a yapılması planlanan gökdelenle ilgili tartışmalar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne de yansıdı. Daha önce "bu gökdelen içimize sinmiyor" şeklindeki açıklaması Başkan Tunç Soyer tarafından eleştirilen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geri adım atmadı. Batur, "İçimize sinmemeye devam ediyor. Hukukun bize verdiği yetkileri kullanarak, STK'lar ve odaların hassasiyeti göze alınarak bu konu ortadan kaldırılacaktır" dedi.

Başkan Batur dan gökdelen kararlılığı! ORTADAN KALDIRILACAK!

SONKALEİZMİR- Zorlu Holding tarafından Konak Pasaport'ta yapılmak istenen 42 katlı ve 146 metre yüksekliğindeki gökdelenle ilgili tartışmalar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de tansiyonu yükseltti. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un "Bu gökdelen içimize sinmiyor" açıklamasını ve sonrasında Başkan Tunç Soyer'in "İçime sinmiyor diyerek yalan söyleyebilirdim" sözlerini hatırlatarak, “Demek ki burada yalan söyleyen bir grup var” çıkışını yaptı.

BAŞKAN SOYER: ÖYLE BİR AÇIKLAMA YOK!
Müdahale eden Başkan Soyer ise “Yok, nereden çıkardınız! Öyle bir laf var mı? Siz dileğinizi söyleyin. Öyle bir açıklama yok” diye konuştu.
Başkan Tunç Soyer'in gündem yaratan o sözlere ilişkin "öyle bir açıklama yok" ifadesi şok etkisi yarattı.

BATUR'DAN GERİ ADIM YOK!
Söz alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise CHP'de fikirlerin özgürce ifade edildiğini, birlik, beraberlik ve dayanışmanın da üst noktada olduğunu belirterek, "Gökdelenle ilgili kamuoyunda tartışma var. Gerek sayın başkanım Tunç Soyer gerek de Konak Belediye Başkanı ben Abdül Batur olarak herhangi bir dahlimizin olmadığı ve önümüzde ruhsata kadar uzanan bir çalışma var. 2008 yılında başlayan bir süreç. 2008 yılından bu yana odaların bu konudaki karşı duruşları ve mahkemeye taşıdıkları itirazlar var. 1/5000’lik üst plana şehir plancıları odamız dava açmış. Devam eden dava var. 5 Aralık 2018 tarihinde de Konak Belediyesi tarafından adı geçen gökdelenin ruhsatı verilmiş. Dikkat edilmesi gereken dava sürecinin devamı açısından ruhsat verilmesidir" dedi.

İÇİMİZE SİNMEMEYE DEVAM EDİYOR
Bu konuyla ilgili ikinci kez konuştuğunu aktaran Batur, "Bir mimar olarak içime sinmediğini ifade ettim. Konak’ın kalbine saplanan hançerdir dedim. Aynı noktadayım. İçimize sinmemeye devam ediyor. Firmanın kenti yönetenlerle alay edecek şekilde ister 2 ister 160 kat yaparız demesi kabul edilemez. Sayın başkanımızın büyük hassasiyet gösterdiği Kadifekale eteklerinde çok güzel bir çalışma var. Bu alanın silüetle kapatılması kadar olağandışı bir yapılaşma olamaz. Yapılan emeklere, verilen bütçelere yazık. Kentin bu yapısının bozulmaması için çalışıyoruz. Konak Belediyesi olarak yapacaklarımızı yapıyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da geçmişteki beyanlarından hassas olduğunu biliyoruz. Hukukun bize verdiği yetkileri kullanarak, STK'ların ve odaların hassasiyeti göz önüne alınarak bu konu ortadan kaldırılacaktır. İzmir kamuoyu rahat etsin! Seçilmeden önce hangi noktadaysak yine aynı noktadayız. Yatırımcının bina yapacağı alan limanın arkası, Bayraklı bölgesidir. Bu işin çok doğru olduğuna inanmıyoruz. Mücadelemizi nereye gidecekse gidene kadar sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu.

AK PARTİ'DEN İSTEMEZÜKÇÜ TEPKİSİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise gökdelen gibi projelere karşı çıkılması yüzünden kente yatırımcı gelmediğini öne sürdü. İstemezükçü bir tavır içinde olunmasını eleştirdi.

SOYER: BAŞKANIMIZA SONUNA KADAR GÜVENİYORUM
Başkan Tunç Soyer ise kısa ifadelerle gökdelen tartışmasına noktayı koydu. Soyer, "Konak Belediye Başkanımıza sonuna kadar güveniyorum. Hem yatırımcının hem İzmirlinin menfaatlerini koruyacağına inanıyorum. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK GİRİŞİM
Üçyol ile Buca’yı birbirine bağlayacak 13.3 kilometrelik metro projesinin başlangıç finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Soyer, “Bugün çok özel bir gündü. İzmir tarihinin en büyük yatırımı için bugün düğmeye bastık. Hiçbir hazine garantisine ihtiyaç duymadan 80 milyon Euro tutarında kredi için imzaları attık. 1 milyar 70 milyon dolarlık bir proje bu. Yüzde 10’una tekabül eden bir projenin ilk adımı atılmış oldu. Finansmanın tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte yapıyoruz. Tüm dünyaya örnek olacak bir girişimdir” dedi.

 
Öğrencilerden örnek farkındalık...
 
Galatasaray'dan Avrupa'ya farklı veda: 5-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerden örnek farkındalık...
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Karşıyaka ...
Beyaz yakalı olmaktan sıkıldı, önlük giyip mutfağa girdi
Farklı firmalarda ürün müdürü olarak uzun yıllar plazalarda çalışan Sedefnaz ...
Aile içi anlaşmazlık gençleri yalnızlığa sürüklüyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aylin ...
 
Sibirya'daki Türk tarihine ışık tutacak araştırma
Sibirya'da ortak kazı çalışmaları başlatan Türk ve Rus bilim insanları, ...
İzmir'e deprem uyarısı... 7.2'yi bulabilir!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. ...
Konak'a hançer ve günlerin bugün getirdiği...
Konak'a hançer ve günlerin bugün getirdiği...
 
50 yaşından sonra spora dikkat!
Endokrinoloji uzmanı Prof. Dr. Mitat Bahçeci, sağlıklı ve uzun yaşam isteğinin ...
Çocuğunun annesine kurşun yağdırdı!
Bolu'da, bir çocuk annesi Sevgi Ö., yürüyerek babasının evine giderken ...
MHP’li eski başkana hapis cezası!
MHP’li eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık, otogarı Aydın Büyükşehir Belediyesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri