ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3576
    Dolar
  • Euro
    34,8966
    Euro
  • Altın
    2.383,710
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
5 Nisan 2021 Pazartesi - 12:21

Başkan Batur, kentsel dönüşümün nereden başlayacağını açıkladı

İzmir'in kalbi Konak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları en önemli aşamaya geldi. Gültepe'de eylül ayının sonuna kadar "parselasyon" sürecinin tamamlanacağını aktaran Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ardından yurttaşları çağırıp masaya oturacaklarını, yüzde 100 uzlaşı ile sözleşme imzalayacaklarını açıkladı. Batur, "Bana soruyorlar; dönüşüme nereden başlayacaksanız? Hangi imar adasında anlaşmamız tamamlanırsa oradan başlayacağız. Bu kadar basit" dedi.

Başkan Batur, kentsel dönüşümün nereden başlayacağını açıkladı

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe planları olarak bilinen, 14 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son aşamayla ilgili bilgi verdi. Göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm konusunda bir kararlılık ortaya koyduklarını ve pandemiye rağmen imar planlarını hzırlayıp onaylattıklarını aktaran Başkan Batur, şu an ise en önemli aşama olarak kabul edilebilecek "parselasyon" sürecinin başladığına dikkat çekti.

(Başkan Batur, gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı)

ASIL BUNDAN SONRA DİYALOG BAŞLAYACAK

Başkan Batur, "Parselasyon planlarının amacı, vatandaşların hisselerinin 300 hektarlık alandaki imar adalarında yerini alması. Yani, vatandaşın kaç metrekare yeri olacak, kaç daire alabilecek, hissesi nedir, eksiği varsa belediye nasıl takviye edecek... Tüm bunların hesaplandığı bir aşama parselasyon. En önemli aşama yani. Asıl bundan sonra, vatandaşla diyaloğa girilecek bölüme geliyoruz. Bu çalışmayı eylül ayına kadar tamamlamış olacağız. Eylül ayından sonra vatandaşlarımızı çağırarak bilgilendirmeyi bire bir yapacağız" dedi.



YİNE MAHALLEDE ASKIYA ÇIKACAK

İmar planlarında olduğu gibi parselasyon planlarında da "mahallede askıya çıkma" yöntemini benimseyeceklerini aktaran Abdül Batur, "Yine mahallede askıya çıkacağız. Bunlar Konak Belediyesi'nde pek alışılmış şeyler değil aslında... Ama biz daha önce de planları mahalleye taşımıştık. Mahallede askıya çıkarıp, vatandaşın görmesini sağlamıştık. Hatta internet sayfamıza da koyup vatandaşın ulaşımını kolaylaştırdık, doğru bilgi almasını hedefledik. Aynı yöntemi, aynı şeffaflığı bu en önemli aşama olan parselasyonda da sergileyeceğiz" diye konuştu.

ASLA TEDİRGİN OLMASINLAR

Başkan Batur, şöyle devam etti:

"Şunu açık yüreklilikle söylüyorum; vatandaşımız hiçbir şekilde tedirgin olmasın. Tüm bilgileri kendileriyle paylaşacağız. Kendisinin ne aldığını, komşusunun ne alacağını bilecek. Ne zaman inşaatlara başlayacağız, onu bilecek. Ha bana soruyorlar; dönüşüme nereden başlayacaksanız? Hangi imar adasında anlaşmamız tamamlanırsa oradan başlayacağız. Bu kadar basit. Onun için bir kez daha vatandaşlarımıza sesleniyorum; şimdi her kafadan bir ses çıkıyor. Bugün evet diyenler mahallede başka şeyler yapmaya başladılar. Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşıyorlar. Ama biz bu doğru bildiğimiz noktada yolumuza devam ediyoruz. Çünkü bizim için halkın güveni önemli. Hiç merak etmesinler, hiç tedirgin olmasınlar."



BÖYLE BİR YAŞAM TARZI OLUR MU

En büyük önceliğinin "kentsel dönüşümde kazmayı vurmak" olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, daha sonra yaptıkları planlar dahilinde her şeyin sistemli ve doğru şekilde ilerleyeceğini kaydetti. Batur, Gültepe'deki çarpık yapılaşmaya ve dönüşümün aciliyet taşıdığına dikkat çekerken, "Oradaki vatandaşlarımız yaşadığı ortamdan mutlu değil. Hiç bir sosyal tesisleri, yeşil alanıları yok. Çocukların gideceği oyun bahçeleri, parkları yok. Hiç bir şey yok. Böyle bir yaşam tarzı olur mu! Ayrıca, yarattığı görsel kirlilik nedeniyle İzmir'e de hiç yakışmıyor. Hem diyorlar ki İzmir köy, bir türlü düzelmiyor. İşte düzelteceğiz kardeşim şimdi. Altyapısı gidecek, doğalgazı gidecek, değerlenecek" ifadelerini kullandı.



KULAKLARINIZI TIKAYIN, RAHAT OLUN

Vatandaşlara "yerlerinizi sakın satmayın" çağrısını yineleyen Başkan Batur, şunları söyledi:
 "Ne diyoruz vatandaşımıza; sakın ha sakın kimseyle anlaşma yapmayın, yerlerinizi satmayın. Cefasını siz çektiniz, sefasını da siz sürün. Dedikodulara, siyasi yaklaşımlara kulaklarını tıkasınlar. Bizim ağzımızdan ne çıkıyorsa bunu uyguladığımızı zaman içinde zaten görecekler. Ayrıca, asla vatandaşı müteahhitle yüz yüze bırakmayacağız. En kritik şeylerden biri bu... Biz elimizi taşın altına sokuyoruz, bütün sorumluluğu alıyoruz. Vatandaşla sözleşmeyi belediye yapacak. Müteahhidin yapım süresine, kullanacağı malzemeye ve her türlü şeye biz karar vereceğiz. Narlıdere'de yaptığmız gibi vatandaşımıza dört dörtlük daireler vereceğiz. Rahat olsunlar. Hem onlar rahat edecek hem kent rahat edecek. Hem oradaki insanlar nefes alacak hem de kent nefes alacak. Yaptığımız planlar bir nefes alma planı... Yeşiliyle, rekreasyon alanıyla, sosyal tesisiyle bölgeye nefes aldırmaya çalışıyoruz. Şuan orada kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,86 metrekare. Biz bunu kişi başı 13 metrekareye çıkarıyoruz. Ama maalesef 'yeşil alan niye bu kadar fazla ayrıldı' diye eleştirenler bile var."



YÜZDE 100 UZLAŞI İLE OLACAK

Başkan Batur, sırf Gültepe değil Beştepeler'de başlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarından da büyük heyecan duyduğunu belirtirken, şöyle devam etti:

"Gültepe'deki vatandaşımıza sesleniyorum; sabırla bekleyin. Şu an çok diyalog noktasında değiliz. Ne zaman başlar; parselasyonlar bitince. Parselasyon çalışmaları bitince vatandaşımızı çağıracağız. Gel kardeşim, seninle oturup sözleşme yapacağız diyeceğiz. Kimseye sözleşmeyi illa imzala diye bir tavrımız yok. Narlıdere'de olduğu gibi oturacağız masaya, yüzde 100 uzlaşarak bitireceğiz bu işi. Tüm teknik ekiplerimiz de hazır. Tecrübemiz de var. Bürolar kuracağız. Sadece 12 uzman personel bu işlerle ilgilenecek. En iyi, en doğru çalışmayı yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın."

 
Muharrem İnce'den 'Montrö Bildirisi' yorumu
 
İzmir merkezli suç örgütüne operasyon
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ECEVİT ÖZIŞIK 9 Nisan 2021 Cuma 14:00

Sayın başkan size güveniyoruz.Bizleri mağdur etmeyeceğiniz belliki lütfen bir an önce iş makinaları çınartepeye girmeli.Evimiz olası bir depremde yıkılabilir.kentsel acilen başlamalı

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet TÜRK 9 Nisan 2021 Cuma 05:33

İyide BAŞKAN... EMEKLİVATANDAS NASIL ÖDEYECEK ZATEN KIT KANAAT GEÇİYOR.İSİN BUTARAFİ N DANHİC BAHSETMİYORSUN

Yorumu oyla      0      0  
Gültepeli 9 Nisan 2021 Cuma 00:38

Başkanım gültepe şu durumda gerçekten bir çöplükten farkı yok o yüzden,dende bir an önce dönüşüm başlamalı bence çünkü gerçekten çocuklarımızı dışarı çıkarıp gezdirerek bir yerimiz yok bildiğin bir harabe burası bu insanları mağdur etmeden bir an önce başlayın başkanım eminim ki buralar ve bu insanlar çok daha güzel şeyleri hak ediyorlar umarım bir an önce başlar bu kentsel dönüşüm

Yorumu oyla      0      0  
Şümriye. Toker 6 Nisan 2021 Salı 05:25

Gütepeyide güzelleştirelim. Birnarlı derede gültepe olsun

Yorumu oyla      0      0  
Şüikriye toker 6 Nisan 2021 Salı 05:19

İnşallah başkaım bu söyledıklerınız hepsi olur gültepede bu pislikten kurtulurşükriye toker

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi MODEKO'da
Karabağlar Belediyesi, kapılarını yarın 32. kez ziyaretçilerine açacak ...
TARIMA BÜYÜK DESTEK... İzmir Türkiye'ye ilham oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
İzmir'de temizlik harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, temiz bir kent için yeni bir seferberlik ...
 
Kuşadası Belediyesi'nin vizyon projesi yola çıktı
Kuşadası Belediyesi’nin kente yeni bir yeşil alan kazandırmak, kültür, ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Batur'dan hükümete çağrı... "BU YASA BELEDİYELERİN NEFESİNİ KESER"
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, ...
İzmir'de toplu ulaşıma tarihi yatırım
Yüzyılın en büyük salgını, deprem ve sel felaketini birlikte yaşayan İzmir’de ...
 
Selçuklu sporcu Türkiye şampiyonu
Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Federasyonu'nun Antalya'da düzenlediği ...
Gaziemir'de fidan dikim etkinliği
İki yılda 3 bin fidanı toprakla buluşturan, inşaat alanlarından kalan ...
Bornova’da pazaryeri günlerine düzenleme
Bornova Belediyesi, koronovirüs salgını nedeniyle alınan yeni kararlar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri