ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2630
    Dolar
  • Euro
    34,8506
    Euro
  • Altın
    2.431,980
    Altın
  • Bist-100
    10.087,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    3/14°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu!
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... 'Tüylü ceket, pembe saten etek'
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... "Tüylü ceket, pembe saten etek"
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Dev FETÖ operasyonu: 544 gözaltı!
Bir kadın daha katledildi!
Bir kadın daha katledildi!
24 Eylül 2021 Cuma - 13:20

Başkan Çalkaya: Eğitime katkıdan asla vazgeçmeyeceğiz!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı 460 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtımı töreninin hazırlıklarını tamamlayan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, geçmişten bugüne eğitime desteklerinin artarak devam ettiğini anlattı. Başkan Çalkaya, bu yıl da bütçelerinin yüzde 20'sini eğitime ayırdıklarını belirtirken, "Diğer yatırımlardan vazgeçebiliriz ama eğitime katkıdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Başkan Çalkaya: Eğitime katkıdan asla vazgeçmeyeceğiz!

ÖZEL RÖPORTAJ-Özellikle eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla öne çıkan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, SONKALE'ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı ilçede üniversiteyi kazanan 460 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtımı töreninin hazırlıklarını tamamlayan Balçova Belediyesi'nin daha önce de üniversite öğrencilerinin barınması için 5 yıldızlı otel konforunda 384 kişilik yurt yapıp Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) devrettiğini anımsatan Başkan Çalkaya, eğitimde fırsat eşitliğinin önemini vurguladı.

BÜTÇENİN YÜZDE 20'Sİ EĞİTİME...

Başkan Çalkaya, "Her çocuk aynı kalitede ve standartta eğitim alabilmeli. Eğitimde bu fırsatı yaratamazsak hayatın diğer alanında zaten bu fırsat eşitliğini yakalamak mümkün değil. Aynı eğitimi alma hakları var. Bütçemizin yaklaşık yüzde 20'sini eğitime harcadık bu sene. Bizim için öncelik eğitimdi. Okulların boyasından badanasından, fiziki ihtiyaçlarından tutun aklınıza ne geliyorsa sağladık. Çoğu sınıfa projeksiyon cihazları verdik, bilgisayar laboratuvarları kurduk. Bunu her yıl düzenli olarak yaptık" dedi.

600 KAMERA İLE GÖZETLİYORLAR

Okullarda güvenliğin artırılması için belediye imkanları ile kamera sistemi de kurduklarını dile getiren Fatma Çalkaya, sonra bu uygulamayı dükkanlar ve parklarla genişlettiklerini anlattı. Şuan Balçova'da 600 kameralı bir sistemleri bulunduğunu ve bunu Emniyet ile de paylaştıklarını aktaran Çalkaya, eğitime yönelik diğer çalışmalarını ise şöyle anlattı:

"Dokuz Eylül'de TIP okuyan öğrencilerimize burs veriyoruz. Çünkü tıp çok maliyetli. Yurtlarımız var İnciraltı'nda. Oradan öğrenciler üniversiteye gelip gidiyorlar. Üniversite öğrencisi için otobüs ücreti bile çok. Biz servis koyduk onlar için. 430 öğrencinin öğlen yemek bedellerini karşılıyoruz. Bundan 3-4 yıl önce cebinde 1 lirası olmayan öğrenci intihar etmişti. Öğlen yemeği yiyecek parası yoktu. Biz bundan çok etkilenmiştik. O yüzden yaklaşık 10 yıldır yemek uygulamamız devam ediyor."

"OY İÇİN YAPMIYORUZ..."

Başkan Çalkaya, tüm bu hizmetleri oy için yapmadıklarını vurgularken, kendisinden önceki belediye başkanı olan eşi Mehmet Ali Çalkaya üzerinden bir örnek verdi. Başkan Çalkaya, "Hizmet verdiğimiz bu üniversiteli çocukların çoğu Balçova'da oturmuyor. Anadolu'dan buraya gelmiş gençler. Çoğunun ikameti de İzmir'de bile değil. Bu hizmetleri oy için yapmıyoruz, eğitime katkı için yapıyoruz. Mesela geçenlerde şöyle bir olay yaşandı. Diyarbakır'dan gelen bir öğrenci varmış, İzmir'de okumuş, biz ona burs vermişiz. Mehmet Ali bey (Mehmet Ali Çalkaya'yı kast ediyor) geçenlerde Diyarbakır'a gittiğinde burs verdiğimiz bu gençle karşılaşmış. 'Başkanım ben Balçova'da okudum, sizden burs aldım, öğlen yemeği yedim' demiş. Mehmet Ali bey ve hepimiz bundan mutluluk duyduk" dedi.

EĞİTİME KATKIDAN ASLA VAZGEÇMEYİZ!

İlkokul, ortaokul ve liselere kıyafet desteği de sağladıklarını aktaran Çalkaya, şöyle devam etti:

"Ayakkabısından tutun, çantası, kıyafetine kadar binlerce öğrenciye kırtasiye desteği de sağlıyoruz. Bunu yıllardır yapıyoruz. 2019'un sonunda bir kreş açtık. Piyasaya göre çok ucuz, fakat kaliteli eğitim veriyoruz. Termal otelin tam karşısında. İki katlı dubleks bir bina, bahçesi ve var. 2020'de robotik kodlama merkezi açtık, bu da yine ücretsizdi. Pandemi nedeniyle kapatmıştık, şimdi tekrar açmaya hazırlanıyoruz. Sanıyorum Eylül sonu gibi açacağız.

Bizim olmazsa olmazlarımızdan biri eğitim. Katkımız hep sürecek. Diğer yatırımlardan vazgeçebiliriz, kısıtlayabiliriz ama eğitim vazgeçilecek bir şey değil. Pandemide semt evlerindeki kurslarımız kapatılmıştı. Dedik ki semt evlerimizi EBA Destek Merkezi'ne çevirdik. Yaklaşık 1500 laptop ve bilgisayar dağıttık. 600 tane de üniversite öğrencisine bilgisayar dağıttık. Herkes uzaktan eğitim gördü. Herkesin bilgisayara ihtiyacı vardı. Bir evde 4-5 çocuğu olan aileler var. Farklı sınıflarda okuyan çocuklar var. Destek olmaya çalıştık. EBA Destek Merkezleri'yle de destekledik. Kimi merkezlere geldi, kimi öğrenciler evlerinde eğitim aldı.

Okullarımızın fiziki bakımlarını yaptık. Kaymakamlığa yazı yazdık. Onlardan gelen yazı üzerine ne talep edilmişse belediye olarak temmuz ve ağustos aylarında istenilen her türlü tadilatı yapıp teslim ettik. Belli aralıklarla okulları ve sınıfları da dezenfekte ediyoruz. Elimizden gelen ne varsa tüm gücümüzle katkı koyacağız."

 

 
Kripto paralarda Çin depremi!
 
Sergen Yalçın 3 oyuncuyu İzmir'e çağırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölü kediyi boyayıp kapıya astı!
Şişli, Kurtuluş'ta psikolojik sorunları olduğu iddia edilen kadın, evinin ...
Genç çiftin acı sonu!
Balıkesir'de meydana gelen kazada tankerle çarpışan otomobilin sürücüsü ...
Babası evi, halası tarlayı istedi!
Bayındır’da İsmet Akkavak böbrek hastası kızından böbreğini bağışlama ...
 
Karaburun'da yakalandı!
Egeli balıkçılar, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında yaklaşık 1 metre ...
Bebeğe koronavirüs aşısı! Savcılık harekete geçti!
Sağlık ocağında bir bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısının yapıldığı ...
Yaraların iyileşmesini hızlandırıyor!
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğretim ...
 
İzmir'de sahte tarım ilacı operasyonu!
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde tarihi geçmiş tarım ilaçları ve üretim izni ...
İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde silah kaçakçılığı operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı.
Din Kültürü kitabında porno sitesi skandalı!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere dağıttığı Din kültürü ve ahlak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri