ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
24 Mart 2024 Pazar - 22:25

Başkan Cemil Tugay: Mücadele edeceksiniz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Çiğli'deki halk buluşmasında kararlı mesajlar verdi. Özel, birilerinin İzmir'e çökmek istediğini söylerken, Tugay seçmeni oy kullanmaya davet etti. Tugay, “Karşıyaka'da 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. İktidardan gördüğüm baskı ve ambargoyu ben bilirim. Bütün İzmir’i bu seçimde ayağa kalkmaya davet ediyorum. Ayağa kalkacaksınız ve mücadele edeceksiniz” dedi.

Başkan Cemil Tugay: Mücadele edeceksiniz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay Çiğli Meydanı’nda, halkla buluştu. Halkın coşkusu ve sloganları arasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Tugay'ın İzmir’i Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında bir dünya kenti yapacağını söyledi. Harmandalı Katı Atık Depolama alanına dair de konuşan Özel, CHP'nin Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız ile Başkan Tugay, çöp sorununu Çiğli'nin gündeminden çıkaracaklarını belirtti. AKP'nin Çiğli adayının açıklamasını gördüğünü de anlatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçilirse İZBAN’ı aşağıya alacakmış. Kardeşim bak; İZBAN’ın üstünün işletmesi belediyeye, alt yapısı Ulaştırma Bakanlığı'na ait. İZBAN’ı aşağı almak için İzmir’de belediye başkanı olmaya gerek yok. İktidardaysan söyle partine alsın aşağı. Elinden tutan mı var? Birileri İzmir’e çökmek istiyor. İzmir’in varlıklarına, sosyal hayatına, özgürlüklerine çökmek istiyorlar. Bunun için adaylaşıp İzmir’e geldiler. İzmir, ne olduklarını bildiği için sıcak karşılanmadılar. Hemen rozetleri çıkarıp, bilboardlardan ampulleri sildiler. Tayyip Erdoğan’ın resimlerini kaldırıp partilerini unutturmaya çalıştılar” dedi.

“DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ DEĞİLİZ”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay da çok ciddi şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, karşılarında algı çalışması yapan, kendi yandaş medyasıyla, sosyal medyasını kullanıp yalanlarıyla bu işi dünyada en profesyonel şekilde yapan bir siyasi partiyle mücadele ettiklerini söyledi. Tugay, şöyle dedi:

“CHP’li belediyeler dışında hiçbir yerde işçilerin örgütlenemediği bir zamanda yaşıyoruz. Anormal bir enflasyon, işsizlik ve toplumun küçük kısmı aşırı zenginleşirken yüzde 95’inin fakirleştiği ülkede siyaset yapıyoruz. Dikensiz gül bahçesi değiliz. Karşıyaka'da 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. İktidardan gördüğüm baskı ve ambargoyu ben bilirim. Buna rağmen bugün aslanlar gibi önünüzde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duruyorum. Yalancıların uydurduğu iftiralara kanmayın. Hatam, kusurum yok. Ben malımla, mülkümle, yaptığımla ettiğimle tertemiz karşınızdayım. Bütün İzmir’i bu seçimde ayağa kalkmaya davet ediyorum.”

“KORKUP SESSİZCE BİR KÖŞEDE OTURACAK MIYIZ”

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan genel seçimi kaybettiklerini anımsatan Başkan Cemil Tugay, herkesi mücadeleye çağırdı. Tugay, şunları söyledi:

“Seçimi kaybettiğimiz için karalar bağladık, üzüldük. Ama bazılarımız sandı ki artık bu adamları yenmenin yolu yok. Ülke bitti. Kendilerine gidecek ülke aradılar. 'Hiçbir seçimde oy veremeyeceğim' dediler. Bakın kimseyi suçlamıyorum ama bir karar vermemiz lazım. Bu ülke bizim ülkemiz mi? Bu şehir bizim şehrimiz mi? Bu insanlar bizim insanımız mı? O zaman bir karar daha vereceğiz. Biz mücadele mi edeceğiz yoksa korkup bir köşede sessizce oturacak mıyız? Yazık bu ülkeye, yazık genç insanlara, yazık bu kadar okumuş insana. Oturduğu yerden hiçbir mücadele etmeden, mücadele eden insanları kınamak kolay. Kalkacaksınız ve mücadele edeceksiniz.”

“HEPİMİZİ SOYUYORLAR”

CHP'nin onurlu bir parti olduğunu, kendisinin de onurlu bir insan olduğunu dile getiren Tugay, şöyle devam etti:

“Bizimle beraber mücadele eden milyonlarca onurlu insan var. Sizler de onlardansınız. Zor olduğunu biliyorduk ama vazgeçmedik. Doğru bildiğimiz için mücadeleye devam ettik. Asla bırakmayacağız. Ben bugün bütün İzmir’e sesleniyorum. Bu pahalılıktan, adaletsizlikten, yoksulluktan herkes rahatsız değil mi? Bunun siyaseti mi var? Ülke böyle soyulurken sadece bazılarımızın cebinden mi para alıyorlar? Hayır, ülke olarak hepimizi soyuyorlar. Yemin ediyorum namuslu bir insanım. Akıllıyım, çalışkanım, yılmayan mücadeleci bir insanım. İyilik, doğruluk, vatan ve insanlarımız için yapacağım bu mücadeleyi. Sıkıntı yok asla düşünmeyin. Ama biz bu seçimde verdiğimiz ya da vermediğimiz oyla bazılarını güç, bazılarına cesaret vereceğiz. Bazılarına kaybettireceğiz. Kime kaybettirip kazandırdığımızı net görelim.”

“YETER Kİ HALK BU YALANLARA İNANMASIN”

Ülkede halkın gerçek bir güce sahip olduğunu, bu gücün önünde kimsenin duramayacağını vurgulayan Tugay, “Yalanlara inanmayın, gözünüzü açın. Bu mücadele 31 Mart'taki sandık oyuyla bir aşamaya daha gelecek. Öyle bir sonuç çıkacak ki oturdukları koltukların ayakları kırılacak ve düşecekler. Erken seçimle iktidarı biz alacağız. Eğer bu ülkede bu zalim iktidar hiçbir şekilde değişmez diye düşünen varsa, sözüm yok. Ama mücadele etme isteği olanlar varsa, bu zalim iktidarın değişmesini isteyen varsa, ben önümüzdeki 5 sene Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sadece sizin önünüzde eğileceğim. Hiçbir haksızlık önünde eğilmeyeceğiz. Büyükşehir, büyük ve güçlü bir kurum. Yapamayacağı hiçbir şey yok. Kaynakları yeterli, çalışanları güçlü. Onlarla İzmir’e destansı bir hizmeti yapabiliriz” dedi.

“İZMİR İZMİRLİLERİNDİR, RANTÇILARIN DEĞİL!”

31 Mart seçimlerinde halkın gücünü ve kararlılığını hissettirmesi gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi:

“İzmir’deki seçim sonucunu merakla bekleyenlere mesaj vermelisiniz. Demelisiniz ki; İzmir, İzmirlilerindir. Rantçıların değil, yalancıların, yasakçıların, insanları ayrıştıranların değil. Özgürlük ve demokrasi karşıtlarının değil. Bu şehir güzel insanlarıyla bugüne kadar olduğu gibi demokrasinin, özgürlüğün, Cumhuriyet'in hakkın hukukun yanında olacak. Bizler görevimizi hakkıyla yerine getiren insanlar olacağız. Ben üstüme düşen her şeyi en iyi şekilde yapacağım ve aranızda alnımın akıyla gezeceğim.”

“İZMİR’İ KİMSE KİRLETEMEYECEK”

İzmir’in her bir köşesinin kendilerine emanet olduğunu söyleyen Cemil Tugay, “Hayatımın en değerli emaneti olarak, gözüm gibi koruyacağım. Kimse kirletemeyecek. İzmir’i kimse peşkeş çekemeyecek, istismar edemeyecek. Teminatı benim. Seçimden büyük başarıyla çıkıp İzmir’in tarihine geçeceğiz. Destansı bir belediyecilik hizmeti vereceğiz. Bunu İzmir’in bir parçası olarak yapacağız. Sizin yetiştirdiğiniz, sizin içinizden yetişmiş insanlar olarak yapacağız” dedi.

“İRADEMİZ HALKIN İKTİDARINDAN YANA OLACAK”

Herkesi sandığa davet eden CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız ise “Sandığa gidiyoruz. Hep birlikte sandıkta oy kullanıp bir irade ortaya koyacağız. Bu irade halkın iktidarından yana olacak. CHP’den yana olacak” dedi.

KARŞIYAKA'DA HALKI SELAMLADILAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimlenler Ünsal ile Karşıyaka'da yurttaşları selamladı. Karşıyaka Alaybey Tersanesi'nden Bostanlı iskeleye kadar üstü açık otobüsle el ele yurttaşları selamlayan CHP'liler, büyük bir coşkuyla karşılandı. Kent sakinleri ellerinde Türk bayrağı ve CHP bayraklarıyla heyecana ortak oldu. Karşıyakalılar, balkonlarından konvoyu selamladı, elleriyle kalp işareti yaptı.

 

 
Çiftçioğlu: ''Kendi stadımızda Kaf-Kaf çekeceğiz''
 
Hamza Dağ: ''60 gündür 'Projeleri tartışalım' diye yalvarıyorum''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçioğlu: ''Kendi stadımızda Kaf-Kaf çekeceğiz''
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Yalı’da Gazi Mustafa ...
CHP'li seçmenden AK Partili Çiftçioğlu'na övgü..
İzmir’de Karşıyaka Çarşı girişinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile selamlaşmak ...
Hamza Dağ: "Vakit eşsiz İzmir vaktidir"
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “İzmir, ...
 
Davutlar'da Ömer Günel coşkusu...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, seçim çalışmaları kapsamında ikinci ...
Başkan Tugay'dan dayanışma vurgusu
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Menemen'de ...
Erdoğan, Ankara mitinginde Murat Kurum'a oy istedi!
Partisinin Ankara mitinginde konuşan AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Yeniden Refah Partisi'nden dikkat çeken miting!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin seçime iddialı ...
AK Partili İnan: ''İzmirliler demokrasi dersi verecek''
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Bugün büyükşehir adaylarını, ...
CHP lideri Özel: "Bıçak kemiğe dayandı"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partilerinin bütün belediye başkanı adaylarının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri