ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    11/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/19°
    IZMIR
  • KONYA
    12/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kurban kesecekler dikkat... Cezalar belli oldu!
Kurban kesecekler dikkat... Cezalar belli oldu!
Ambulansta oksijen tüpü alev aldı, sağlıkçılar yaralandı!
Ambulansta oksijen tüpü alev aldı, sağlıkçılar yaralandı!
Genelevde kafasına sopa ile vurulan genç komaya girdi!
Genelevde kafasına sopa ile vurulan genç komaya girdi!
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
Güneşte büyük patlama... Dünyayı kötü etkileyecek!
31 Mart 2023 Cuma - 11:13

Başkan Halil Arda projeleri anlattı: İZMİR'İN SİMGESİ OLACAK!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hayata geçirdikleri ve planladıkları projeleri SONKALE TV canlı yayınında anlattı. Gaziemir Gençlik Merkezi inşaatının son aşamaya geldiğini belirten Başkan Arda, 100. Yıl Sanat Merkezi'yle ilgili "Sadece Gaziemir'in değil, İzmir'in simgesi olacak. Gaziemir'e çok yakışacak" dedi. Öte yandan Başkan Arda, hizmet için istedikleri birçok yerin hükümet tarafından kendilerine tahsis edilmediğini söyledi. 

Başkan Halil Arda projeleri anlattı: İZMİR İN SİMGESİ OLACAK!

SONKALE TV canlı yayınında Gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda flaş açıklamalarda bulundu. İlçe merkezinde 3 bin 500 metrekare alanda Büyükşehir desteği ile inşa edilecek 100. Yıl Sanat Merkezi'ne ayrı parantez açan Başkan Arda, "Sadece Gaziemir'in değil İzmir'in simgesi olacak" dedi. 

TUNÇ SOYER'E TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziemir Gençlik Merkezi'nin yapım süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Arda, "Gaziemir Belediyesi'ne ait 27 bin metrekarelik bir alan vardı. Buca ilçesi sınırları içerisinde. İzmir Büyükşehir Belediyesi 40 yıldır orayı fidanlık olarak kullanıyordu. Onlara devredelim. Karşılığında da 'Bize gençlik ve sanat merkezi yapın' diye bir teklifimiz oldu. Tunç başkana teşekkür ediyorum, kabul etti. Devirler oldu. Gençlik merkezimizin 4 ay önce temelini attık. 4. katın son betonu atıldı" dedi. 

(Gaziemir Gençlik Merkezi)

"FİNANSMAN BÜYÜKŞEHİR'DEN"

100. Yıl Sanat Merkezi'ne ayrı parantez açan Başkan Arda diğer projelerle ilgili de şöyle konuştu:

"100 Yıl Sanat Merkezi sadece Gaziemir'in değil, İzmir'in simgesi olacak. Gaziemir sanat ve sporla gelişen, büyüyen bir kent. 100. Yıl Sanat Merkezi Gaziemir'e çok yakışacak. Verdiğimiz alanın karşılığında Büyükşehir yapacak ama proje bize ait. Sahibi biziz. Finansmanını Büyükşehir Belediyesi sağlayacak. 

(100. Yıl Sanat Merkezi)

Rumlardan kalan bir evi kamulaştırmıştık. Abdullah Arda Meydanı'nın hemen arkasında. Bütün restorasyon projeleri bitti, izinleri alındı. Yapım ihalesine çıkacağız. Bir çift çeşmemiz var yine Rumlardan kalan. Onu da restore etmek istiyoruz. Porta Gaziemir'in üçüncüsünü Sarnıç bölgesinde yapıyoruz. Büyükşehir'den planı geçtiğinde onu da yapacağız. Porta Kafe Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Kadın kooperatifi ile çalışıyoruz. Kimisi 2, kimisi 4 saat çalışıyor. Çocuğunu okula bırakıp çalışıyor. Çalıştıkları saat üzerinden paralarını alıyor. Vatandaşlar da çok sahiplendi. Hiçbir şey yiyip içmeden de orada oturabiliyorsunuz. Gaziemir olası afette kendi kendine yetecek noktada olacak. 41 toplanma alanımız var. Yapı stoğunun yüzde 80'i sağlam. Hepsi Gaziemir'i cazip hale getiriyor. Sosyal marketimiz ile de 800 aileye destek oluyoruz
."

"HİZMET İÇİN İSTİYORUZ, TAHSİS ETMİYORLAR"

Hizmet için istedikleri yerlerin tahsisinin yapılmadığını belirten Arda şunları söyledi:

"Sarnıç'ta kapalı pazaryeri sıkıntım var. Plevne Caddesi üzerinde kuruluyor. Onu daha modern bir yerde yapmak istiyorum. Milli Emlak'a ait alanlar var. Tahsis etmiyorlar. Bir buçuk ay sonra tahsis edileceğini umuyorum. 11 bin metrekarelik Hazine'ye ait alan var. Orayı istiyoruz. Oraya bir pazaryeri yaptığımızda içim rahat edecek. Sarnıç'ta bir gölet var. Orman ve Milli Emlak arazilerinin üstünde. Oranın da tahsisini istiyorum. Bir futbol sahası var, ormana ait. Yine tahsis edilmiyor. Verilmediğinde oraya para harcayamıyorum. Bize ait olmayan yere yatırım yaptığımızda Sayıştay denetimine takılıyoruz. Hayvan barınağı için istediğim yerler var. Mezarlık ile ilgili talebimiz var. Bunların hiçbiri tahsis edilmiyor. İktidar kaynaklı sorunlarımız var. İnşallah Bir buçuk ay sonra çözülecek."

"SARNIÇ'TA BEDELLER DÜŞÜRÜLMELİ, VADE UZAMALI"

Başkan Halil Arda, Sarnıç'taki tapu sorununda gelinen süreçle ilgili son durumu şöyle anlattı:

"Görevimiz 4 yıldır mücadele ile geçiyor. Kentsel dönüşüm konusunda, çevre ile ilgili konularda, Sarnıç'taki tapu problemleri ile ilgili mücadelemiz var. Mezarlık talebimiz var, mücadelemiz sürüyor. Pandemi ile mücadele ettik. İlçemizde iki mahallemizde sel oldu. İzmir Depremi ile mücadele ettik. Sarnıç çok parçalı. Ormana ait, orman vasfını yitirmiş, Hazine'ye ait alanlar vardı. Burayı rezerv alanı ilan ettiler. Onun ne olduğunu anlamaya çalıştık. Her tarafı rezerv alan ilan edin yeter ki vatandaşa satın' dedik. Onlarca toplantı yaptık. İmza kampanyaları düzenledik. Çevre, Şehircilik Müdürlüğü'ne 150-200 vatandaşlarımızla gittik. Sorunu gündemde tuttuk. Hep demokratik bir eylemle. Tapu problemi ile ilgili adımlar atılmaya başladı nihayet. Satmaya başladılar. Birçoğunun bedeli vatandaşa göre yüksek. Aradan geçen zamanda Sarnıç değeri artan bir bölge oldu. Dolayısıyla vatandaşların arsalarının değeri de arttı. Süreci uzatanlar hesabını vermeli. Bu bedellerin düşürülmesini, daha uzun vade ile imkan sağlanmasını söylüyoruz. Orman vasfını yitirmiş araziler var. Cevahir grubunun üstlerinde evlerinin olduğu, hak iddia ettiği yerler vardı. Cevahir grubu davasından vazgeçince Milli Emlak adına tescil yapıldı araziler. Vatandaşlara satılıyor. Sarnıç'ın imar planları ile ilgili çalışmaya başladık. Sarnıç'un ulaşım problemini çözecek planlar yaptık. Tapu ile ilgili vatandaşların bu saatten sonra alması gerekiyor. Vade uzatılırsa daha iyi olacak.

"İZMİR'İN ÇERNOBİLİ SÜRECİNİN TAKİPÇİSİYİZ"

İzmir'in Çernobili olarak bilinen eski kurşun döküm fabrikası alanının temizlenmesi için yürüttüğü çalışmaları ve süreci anlatan Başkan Arda şöyle konuştu:

"15 yıl önce tespit ediliyor. Devletin kurumu, Türkiye Atom Enerjisi kurumu tespit ediyor. Daha öncesini bilmiyoruz. Bizim bildiğimiz 15 yıllık süreç. Benden önce de buranın mücadelesini vermiş insanlar var, onları yok saymamak gerek. Çevre Mühendisleri odası, İzmir Barosu, Ege Çevre Platformu, Nükleer Karşıtı Platformu, Yaşam Alanları... Oraya birçok insan sahip çıktı. Ben başkan olduktan sonra o ekibe dahil oldum. Türkiye'de bir farkındalık yarattığımızı biliyorum. Ben hep 'Bu pislikten Gaziemir'i temizleyin' dedim. Çevre, Şehircilik Bakanlığı'nın önderliğinde yapılabilecek bir şey. Sonunda bir firma ile anlaştıklarını duydum. Firma bölgeye yerleşti şu an. 12 güvenlik görevlisi, şantiye amiri orada, makineler orada. Söylediğimiz şu. 'Nasıl temizleyeceksiniz?' Burayı temizlerken başka tarafı kirletmeyelim. Firma orada şu an. Ne beklediklerini bilmiyorum. Korkum şu ki seçim öncesi bizim gazımızı almak için yapılmış bir şey. Ciddi bir şekilde bilgilendirilirsek iyi olur. Bu işin uzmanı insanlar var. Teknik olarak bunlar söyleyecektir. Şu an bir hamle yapıldı, inşallah devamı gelir. Takip ediyoruz, takipçisiyiz."

 

 
Suriye’de İran üslerine saldırı…
 
Sedat Peker'in ramazan kolilerini hazırlayanlara gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer, Adıyaman'da depremzede yurttaşlarla buluştu...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, katıldığı bir canlı yayında "Oralarda ...
Geleceğini Kuran Genç Kadınlar sertifikalarına kavuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın protez tırnak ve tırnak ...
Kuşadası'nda Kampinova için geri sayım!
Kuşadası Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye’nin önemli ...
 
Geleceğini Kuran Genç Kadınlar sertifikalarına kavuştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın protez tırnak ve tırnak ...
Kadının Emek Dünyası stantları yenilendi!
Bayraklı Belediyesi, kadınların el emeği, göz nuru dikiş-nakış, ev aksesuarı ...
Madde bağımlılığı ile mücadelenin yolları Bornova’da anlatıldı!
59. Kütüphane Haftası çerçevesinde söyleşiden panele, yazar-okur buluşmalarından ...
 
Karşıyaka'da iş bırakma eylemi...
Karşıyaka Belediyesi'nde temizlik işçileri ile şantiyede görevli personelin ...
Başkan Engin'den pazarcı esnafına ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çamtepe Mahallesi’nde her çarşamba ...
Dikili'de Ramazan ayı denetimi...
Ramazan ayının başlaması ile birlikte Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri