ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3469
    Dolar
  • Euro
    35,1453
    Euro
  • Altın
    2.301,620
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
15 Mayıs 2020 Cuma - 18:50

Başkan İduğ'dan Bornova raporu

Pandemi sürecinde fark yaratan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, tescili kendilerinde olan dijital sınıfın kapasitesinin 33 binden 60 bine çıkacağını, Ödemiş ve Karaburun'da uygulamanın başladığını açıkladı. Yarından itibaren günlük 30 bin maske üreteceklerini duyuran İduğ, üniversite öğrencileri ile kardeş Zonguldak Çatalağzı Belediyesi'ne de destek sözü verdi. İduğ, İzmir'in Tunç Soyer liderliğinde inanılmaz işler yaptığını söyledi. "24 saat koşan bir Tunç Soyer var, yanındayız" dedi.

Başkan İduğ dan Bornova raporu

SONKALEİZMİR- Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, SONKALE TV'nin canlı yayınına katılarak Mustafa Akbaş ve Abdullah Çelebi'nin sorularını yanıtladı. Göreve gelir gelmez yaptığı, "yeni belediye hizmet binası projesini rafa kaldırma" ve "daha önce kiralanan araçları satın alma" hamleleri ile 500 milyon TL'lik tasarruf sağlayan Başkan İduğ, bu sayede pandemi sürecinde çok rahat hareket ettiklerini söyledi. Başkan İduğ, "İyi ki yeni belediye binası projesini dipfrize atmışız. Kaynakların bu kadar yarı yaya düştüğü, gelirlerin giderek azaldığı bir dönemde 200 milyonluk yatırım büyük sıkıntı yaratırmış. Biz bu 200 milyon TL'lik yatırım yerine İş Bankası'nın yerini 4 milyon liraya satın alarak tüm işi çözdük. Araçları da 1 yıllık kira parasına satın alıp ekonomiye büyük katkı sağladık. Araçların satın alınmasıyla tasarrufun dışında pandemi sürecinde de büyük fayda elde edilmiş oldu" dedi.

SATIN ALMASAK BÜYÜK FARK ÖDERDİK
Kiralanan araçların günde sadece 7 saat çalışabildiğini, üzerindeki sürelerin fazla mesai olarak değerlendirilip ek maliyet getirdiğini anlatan İduğ, "Oysa ki bu pandemi sürecinde çöp araçlarımızı 7 saat değil 24 saat çalışdırdık. Eski sistemde olsaydı, yarı yarıya fark öderdik. Yani 35 milyon TL yerine 50 milyon TL kira tutarı.. Ama biz araçları satın alarak belediyenin önünü açtık. Ayrıca, günlük 500 ton evsel atığın 1500 tona yükseldiği bu pandemi dönemini de vardiye ile planlama şansına sahip olduk. Tek vardiya yerine 3 vardiye ile çöp topladık, topluyoruz" diye konuştu.

DİJİTAL SINIF 60 BİNİ BULACAK
Başkan Mustafa İduğ, vizyon ödülü alan, eğitimde fırsat eşitliği temalı Dijital Sınıf projesi konusunda ise şunları söyledi: "Engelli insanların evlerine dersaneyi getirmek için yola çıktık. Daha sonra kapsam genişledi. Pandemi ile bu 10 bin öğrenciden 33 bine çıktı. Fakat 60 bin kişilik kapasitemiz var. Yani Bornova'daki öğrencilerin yüzde 55'i dijital sınıfı kullanıyor. Geçen gün sayın vekilimizle (Atila Sertel) esnafı dolaştığımızda fark ettiğimiz güzel bir uygulamayı da başlatıyoruz. Bornova'daki tüm kırtasiyelerin girişinde dijital sınıfın reklamını yapıyoruz. Telefon numaralarını, hesaplarını yazdık. İsteyen öğrenci arayıp, şifresini alıp dijiital sınıfa girebilecek. Dijital sınıfı 60 bin kişiye ulaştıracağız. Daha da artırabiliriz de... Okulların kapalı olduğu bu dönemde, öğrenciler ücretsiz 3700 saatlik dersanemizle eğitim konusundaki eksikliklerini tamamlayabilecek. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü bu İzmir'in projesi..."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR DE EL ATACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de projeyi çok önemsediğini vurgulayan Başkan İduğ, "Tunç başkanımız da projeyi önemsiyor. Yakında İzmir Büyükşehir kanalıyla tüm ilçelere gireceğiz diye tahmin ediyoruz. Ödemiş ve Karaburun belediyelerinde şu an dijital sınıf uygulaması başladı. Tescili Bornova Belediyemizde olan dijital sınıf projesi ile ilgili tüm belediyelerimize yardımcı olabiliriz" diye konuştu.

GURURLA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ...
İduğ, erzak dağıtımları konusunda ise özellikle Bornova'nın arka sokaklarına dikkat çekerken, şunları söyledi: "Gururla söyleyebilirim ki Bornova'daki iş insanları ve benim otomotiv sektöründeki dostlarım, Bornova Belediyesi'ne inanılmaz yardım ettiler. Bornova Belediyesi, 20 bin erzak paketini bir kuruş para vermeden güçlü olandan aldı, ihtiyacı olana aktardı.. Kızılay Bornova Şube başkanımızla da işbirliği içinde, günde 50 bin sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Bu faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yoksukları çaresiz bırakmayacağız."

MASKE ÜRETİMİ BAŞLIYOR
Maske üretmeye de başlayacaklarını açıklayan İduğ, "Çok mutluyum, bugün bir maske üretim makinesi aldık. Şuan kuruluyor. Yarından itibaren faaliyete geçecek. Günde 30 bin maske üreteceğiz. Bu maskeleri öncelikle, 65 yaş üstü yurttaşlarımıza dağıtacağız. Ardından tüm ihtiyaç duyan kesimlere ulaştıracağız. Şuana kadar 280 bine yakın maske dağıttık. Öte yandan, insanların evlerindeki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen bir Bornova Belediyesi var.. Bunu kararlılıkla sürdüreceğiz. Bornova'daki 90 bin öğrencimize maske ve dezenfektan dağıtacağız. Gençlik merkezlerimizden yemek ikramlarımızdan faydalanabilecekler" dedi.

KARDEŞE YARDIM SÖZÜ
Başkan İduğ, bir yurttaşın, Bornova Belediyesi'nin kardeş şehri olan Zonguldak'ın Çatalağzı Belediyesi'ne maske yardımı talebine de olumlu yanıt verdi. Başkan İduğ, "Kardeş belediyeler kardeşimizdir. Pandemi sürecinde, önce bulunduğumuz yerdeki mağduriyetimizi önlemeye çalışıyoruz. Bugün maske makinemiz geldi. 19 Mayıs ve bayram sonrası kardeşlerimizi kucaklayacağız" diye konuştu.

TUNÇ BAŞKANIN YANINDAYIZ
İzmir Büyükşehir ile uyum içinde olduklarını vurgulayan Başkan İduğ, "Tunç Soyer başkanımız vizyonu olan ve son derece beğendiğim bir liderdir. 24 CHP'li belediye olarak uygulama bütünlüğü içinde bir çalışma yürütüyoruz. Tunç başkanın seçildiği dönem içinde ilçe ve il kongreleri, arkasından pandemi yaşandı. Çok kolay bir süreç değil. Aziz Kocaoğlu, 3 dönem belediye başkanlığı yapmış, bizim ağabeyimiz, büyük başkan. İlk 3 yılını büyükşehiri tanımakla geçirmişti. Tunç başkana şans vermek, zaman vermek gerekir. Biz ilçe belediye başkanları olarak onun yanındayız. Onun liderliğinde, İzmir'de pandemi sürecinde fark yaratıldığını tüm Türkiye gördü. Önemli bir çalışma yapıldı. Son 3 haftadır maskematikle hükümetin yapamadığını gerçekleştirdiler. Bunun dışında inanılmaz bir erzak dağıtımı ve 24 saat koşan bir Tunç Soyer var.. O açıdan biz Tunç başkanımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DENİZ YÜCEL'DEN MEMNUNUZ
İduğ, CHP il ve ilçe teşkilatlarıyla da tam bir uyum içinde çalıştıklarını belirtirken, "Genç bir il başkanımız var.. 2 yıl başkanlık yaptı.. Şimdi tecrübesini çok daha iyi aktaracağı bir döneme başladı.. Biz il başkanımızdan da çok memnunuz ve iyi bir çalışma ile 2020 yılını tamamlayacağız... Türkiye önümüzdeki dönemlerde farklı bir noktaya gidebilir.. o yüzden her konuya hazırlıklı olmak lazım" dedi.
 

 
İzmir'de bir doktor kaybı daha... Koronaya yenildi!
 
Vaka sayısında artış sürüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şerafettin gümüş kaya 16 Mayıs 2020 Cumartesi 12:22

Yakından takip ediyoruz başkanı başarılı buluyoruz üste yapılanları duyduğum zaman iki yıllık çalışmayı bir yılda yaptığını gördük bu yetmez biz ondan çok daha büyük işler yapacağına inanıyoruz sağlığı el verdikçe biz onu bornova belediye başkanı yapacagiz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir doktor kaybı daha... Koronaya yenildi!
Koronavirüs nedeniyle daha önce 4 doktorun hayatını kaybettiği İzmir'den ...
Hakim Pehlivan'a büyük destek
Ölüm orucunun ardından yaşamını yitiren Grup Yorum solistlerinden İbrahim ...
Foça'da gönüllü öğretmenlerden 10 bin maske
İzmir’in Foça İlçesi’nde gönüllü öğretmenler kamu personelinin maske ihtiyacını ...
 
İzmir'in kadın dezenfeksiyon timi!
Narlıdere Belediyesi bünyesinde yeni tip koronavirüs sürecinde oluşturulan ...
Korona tedbiriyle aikido
İzmir'de karma engellilerden oluşturulan ve Kovid-19 sürecinde bir araya ...
Flaş gelişme... Karşıyaka hakimi görevden uzaklaştırıldı!
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle HSK tarafından hakkında ...
 
3 belediye başkanı görevden alındı
Siirt Belediye Başkanı HDP'li Berivan Helen Işık ile Baykan Belediye Başkanı ...
Cengiz Beşok son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'in tanınmış sanayici ve iş adamlarından 64 yaşındaki 3 çocuk babası ...
İzmir'de sardunya zamanı
İzmir'de sardunya zamanı
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri