ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3244
    Dolar
  • Euro
    35,0705
    Euro
  • Altın
    2.282,260
    Altın
  • Bist-100
    9,01
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
15 Mayıs 2020 Cuma - 17:53

Başkan İduğ'dan SONKALE TV'de çarpıcı açıklamalar...

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, SONKALE TV canlı yayınında İzmir kulüpleri ve kentin spor gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göztepe'nin Bornova'da hayata geçirmeyi planladığı altyapı tesisleri ile ilgili bilgi veren Başkan İduğ, ilçedeki tüm sahipsiz spor alanlarının tesisleşme hamlesiyle geliştirilerek kulüplere tahsis edileceğini açıkladı... 

Başkan İduğ dan SONKALE TV de çarpıcı açıklamalar...

SONKALEİZMİR-Bornova Belediyesi'nin sporcu kökenli belediye başkanı Mustafa İduğ, İzmir'in profesyonel ve amatör kulüpleri ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. SONKALE TV canlı yayınına katılan Başkan İduğ, Torbalı Tesisleri'nden vazgeçen Göztepe'nin Bornova'ya yapmayı planladığı altyapı tesislerinden Alsancak Stadı'na, tesisleşme hamlesinden kulüplerin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi için hazırlanan projelere kadar geniş çaplı değerlendirmelerde bulundu.
GÖZTEPE ALTYAPI TESİSİ BORNOVA'YA
Göztepe'nin altyapı tesisi projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Mustafa İduğ, "Başkanımız Mehmet Sepil, Talat Papatya ve ekibi ile spor konseyimiz ve yönetim kurulumuz 4 toplantı yaptı. Bir noktaya geldik. Altyapı tesisinin Bornova'da olmasını tavsiye edeceğiz. Birlikte iş yapma isteğimiz var. Henüz fırında değil. Yusuf Tırpancı'nın olduğu yerde 3 olan sahaları ilavelerle 5'e çıkartıp, büyütüp Çamdibi Altındağ'ın sporcu kaynağının orada yetişmesini istiyoruz. Göztepe'ye, Altay'a, Karşıyaka'ya, İzmir futboluna yeni Semih'ler, Altay'daki yeni Alper'ler, Ethem'ler, Hayrettin'ler, Küçük Şerefler'i yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz. Ben de onlardan biriyim. Mahalle futbolu ile yetiştik. Apartman aralarında spor yapmak mümkün değil. Bu tip altyapılarda teknik iyi beslenen yetenekli insanları öne çıkarmak istiyoruz. Mehmet Sepil başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kulüpler Birliği olarak belki de bu projeyi Türkiye'ye yayacak" dedi.
GÖZTEPE'YE B TAKIMI GELİYOR
Altay-Yeşilova ile sağladıkları birleşmenin bir benzerini Göztepe için de hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden İduğ, "Göztepe ile Bornova'da bir takımın 3. Lig'de oynayacak şekilde birleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bunu başarabilirsek Bornova'da bir 3. Lig takımı olacak. Türkiye'de Süper Lig takımlarının altında bir B takımının olmasını Federasyon yönetiminden Hamit Altıntop da çok istiyor. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil de destekliyor. Bunun Avrupa'da olduğu gibi bir an önce sağlanmasında fayda var. U19-20 ve 21'ler iptal oldu. Gençlerin müsabaka yapacağı alan azaldı. Oynasınlar ki yabancı oyuncu sayısı azalsın. Bunu Trabzonspor başarmıştı. Akçabat Sebatspor'dan altyapıdan oyuncuları oynatırdı. Altınordu çok iyi bir örnektir. Bizim hedefmiz onlara katkı koymak" yorumunu yaptı.
"TÜM TAKIMLARA EŞİT MESAFEDEYİZ"
Bornova'nın sporcu kaynağı anlamında inanılmaz avantajlı bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan İduğ, "Bornova bir sporcu kenti. Futbol, basketbol ve tüm birimlerde tesislere sahip olan bir belediyeyiz. Futbolda bir 3. Lig takımı, basketbolda Süper Lig'de bir takımı hayal eden çok. Ancak öncelikle spor dallarında tesisleşmeye önem veren altyapıdan sporcu yetiştiren bir yapıya sahibiz. Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde yapılan bir stadımız var. Altay ve Altınordu oynuyor. Altay inşallah Alsancak Stadı bittiği zaman oraya geçecek. Karşıyaka Spor Kulübünü davet ettik. Altay, Alsancak'a geçtiğinde Karşıyaka Bornova'da oynayacak. Tüm takımlara eşit uzaklıktayız" dedi. 
TESİSLER VE KULÜPLER YAŞAYACAK
Bornova'da tesislerin sayısının çok olduğunun altını çizen Başkan İduğ, "Tesislerin sahiplenmesi konusu çok önemli. Amatör kulüplere tahsis edilmesi gerekiyor. Sürdürülebilir spor ve kazançlarını sağlamak için bizdeki sahipsiz spor alanlarını amatör kulüplere tahsis etmek için yola çıktık. Türkiye'de ilk kez uygulanan bir projedir bu. 1. Amatör Küme'de olan 3 takıma bir halı saha, Süper Amatör Lig'deki bir kulübe 1 halı saha verilebilir. Basketbol ve tenis kulüplerine de Bornova'da bu sahipsiz yerleri tahsis etmek istiyoruz. Bu şekilde hem tesisleri hem onları yaşatmış olacağız. Bornova Kulüpler birliği 50 futbol takımını barındırıyor. 270 amatör takım var İzmir'de. Bunların yüzde 25'i Bornova'da. Onlara olabildiğince tesisleri kullandırmaya devam edeceğiz" dedi.
ALSANCAK STADI NE ZAMAN BİTECEK?
Altay'ın 2020 yılı sonunda Alsancak Stadı'na geçmesini beklediklerini ancak pandeminin süreci uzattığını belirten Başkan Mustafa İduğ, "önümüzdeki sezon ikinci yarıya yetişeceğini tahmin ediyorum. İnşallah Altay'ı alsancak Stadı'na bir Süper Lig takımı olarak uğurlarız. İzmir'de Süper Lig takımı 2'ye çıksın. Sonra Karşıyaka'yı ağırlayalım. Uğurlu stat. Göztepe şampiyon oldu. İnşallah Altay ve Karşıyaka da bu başarıları yakalar" dedi.
 

 
Kadın vahşeti! Çocuklarının gözü önünde katledildi.
 
BDDK bankalara ceza yağdırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Koç’tan flaş açıklamalar!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, online olarak düzenlenen Yüksek Divan Kurulu ...
Pınar Karşıyaka’da rota Şampiyonlar Ligi
Koronavirüs salgınıyla Basketbol Federasyonu’nun 19 Mart’ta durdurulan ...
Altay'dan gençlik hamlesi
Alt yapısından yetiştirdiği yıldızlarla adından söz ettiren ve bu isimlerle ...
 
Galatasaray'a korona şoku! Test sonucu pozitif!
Galatasaray, tüm teknik ekip, idari ve destek kadro ve futbolculara 14 ...
Beşiktaş’ta şok üstüne şok!
Beşiktaş'ta futbolcular, teknik heyet ve tesis çalışanlarına yapılan koronavirüsü ...
Bir Süper Lig takımında daha korona şoku!
Kasımpaşa’da iki futbolcuda koronavirüsü tespit edildi.
 
Beşiktaş’ta korona şoku
Beşiktaş'ta futbolcular, teknik heyet ve tesis çalışanlarına yapılan koronavirüsü ...
Altınordu'da Enes dönüyor
Yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle Altınordu 2 sezonda 16 maçta giyebilen ...
Altay'da şampiyonlar konuştu
Altay tarihinin dönüm noktalarından biri olan Altay-Kocaelispor maçında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri