ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2781
    Dolar
  • Euro
    35,0331
    Euro
  • Altın
    2.474,330
    Altın
  • Bist-100
    10.547,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    9/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/30°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
22 Ekim 2019 Salı - 12:52

Başkan İduğ'dan sporla ilgili flaş açıklamalar... En büyük eserim Altay'a

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçeyi sporda marka haline getirecek projelerden Altay sevgisine, Şehir Stadı'nın durumundan amatör kulüplerin ihtiyaçlarına kadar SONKALEİZMİR'e özel açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübün Bornova'da bir A Takım Tesisi yapılması talebiyle ilgili olarak 'En büyük eserim olur' diyen İduğ, "Bu tesis, Meclis kararı ve 25-30 yıllık protokollerle yapılabilir" dedi.

Başkan İduğ dan sporla ilgili flaş açıklamalar... En büyük eserim Altay a

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Bornova'da 500 milyon TL'lik tasaruf hamlesiyle dikkat çeken ve sosyal projeleriyle alkış alan Başkan Mustafa İduğ'dan, İzmir'in köklü kulübü Altay'a gönül verenleri ayağa kaldıracak mesajlar geldi. SONKALEİZMİR'e konuşan Başkan İduğ, siyah-beyazlı kulübün Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve yönetiminin, Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'ni altyapıya bırakıp, Bornova sınırları içerisinde bir A Takım Tesisi yapılması talebi ile ilgili olarak, "Benim için daha büyük bir eser olamaz. Böyle bir tesise imza atarak Altay'a kazandırmayı çok isterim. Ancak bunların Meclis kararıyla, 25-30 yıllık protokollerle olması gerekir. Altını iyi doldurmalıyız. Biz bu görevlerde geçici olarak varız. Burada olmadığımız dönemde kimsenin arkamızdan konuşmaması lazım. Bu tarz bir proje için süreye ihtiyacımız var" dedi.
ÖZKAN HEYKELİ DİKİLECEK ADAM!
Altay'da daha önce yöneticilik yapan Başkan İduğ, siyah-beyazlı renklere olan sevgisini de şöyle açıkladı: "Futbolculuğumda Altay'da yetiştim, lisansım orada çıktı. Altınay diye bir kulüp vardır. Bizim dönemimizde Bornova'da bütün futbolcular oradan çıkmıştır. Yaşar Doğalçınar diye bir abimiz 12 yaşında bizi bir araya getirmişti. Okuldaki yetenekli öğrencileri toplayıp takımlar kurmuştu. Daha sonra teknik direktör Ömeragiç'le Altay'da piliçler dönemi başladı. Bizi takım olarak Altay'a aldılar. Bazı arkadaşlar profesyonel oldu. Bizler amatör ve genç takımlarda oynadık. Daha sonra ben Bornova ve Soma'ya gittim. Oralarda futbol oynadım. Futbolculuğum mahallede başlamıştı. Şimdi ne mahalle mektebi var ne mahallede top oynayanlar var. Şimdilerde bunu yapan Mehmet Özkan var. Aynı modeli o yapıyor. Müthiş heykeli dikilecek bir adam. Futbol ve Altay sevgim oralardan geliyor."


"ALTAY SEVGİM YÜKSEKTİR"
Altay'ın geçmişteki başarılı yıllarını yakından bilen biri olduğunu ifade eden Başkan İduğ, "Herkesin gönlünde bir şey yatar. Altay'ın yetiştirdiği oyuncuları, milli takımdaki ve liglerdeki başarılarını bilen biriyim. 1914'te kurulmuş bir kulübü İzmir'de yaşatmak, destek vermek çok değerli diye düşünüyorum. Altay sevgim yüksektir. Bu Göztepe ve Altınordu'ya ya da diğer İzmir kulüplerine karşı olmak değil. Tesisleşmeye ve altyapıdaki oyunculara destek vermeye devam edeceğiz. Yarışan değil, tesisleşen bir yapı içerisinde olacağız. Eğiten tarafta olacağız" dedi. Bornova'da spor tesislerini fazlalaştırmanın önemine vurgu yapan Başkan İduğ, "Spor alanlarını artırarak çocukların mahallede oynayamadığı şeyi takımlara taşıyıp ekip ruhunu geliştirmek gerek. Çünkü futbol bireysel değil, takım oyunudur. Bunu elde eden çocuğun özgüveni artar. Spor yapan çocuk, kötü alışkanlıklardan uzak durur, hayatta daha başarılı ve sağlıklı bir vücuda sahip olur. Bizler sigara içki içmeyen insanlarız. Çok azdır yani arkadaş gruplarımızda. Bunları yaşamış biri olarak aşağıdaki neslin de bunu tatmasını isterim" yorumunu yaptı.
50 AMATÖR TAKIMA ŞEHİR STADI MÜJDESİ  
Altay ile Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Bornova Yeşilovaspor birlikteliğine değinen Başkan Mustafa İduğ, "Bir tarafta futbolcu var. Bir tarafta BAL'da oynayan ekonomisi iyi olmayan bir takım var. Futbol Federasyonu U20 ve U21 takımlarını kaldırdı. Yarışma haklarını kaybetmiş oyuncular var. Altay ne yapacak bunları dağıtacak, bir yerlere verecek. Bu ikisini bir araya getirmek çok kolay oldu. İyi bir birliktelik oldu. Güzel de gidiyor. Bornova Belediyesi 2017'de 3 milyon TL para ödemiş Yeşilova takımı için. Ben 5 yıl ödemeyeceğim. 15 milyon TL'yi Bornova Şehir Stadı'nın entegresinde kullanacağım. Size söz veriyorum. Halısını değiştireceğim, tribünleri kapatacağım. Orayı 50 amatör takımın hizmetine vereceğiz. Soyunma odasından, tartan pistine, ısınma yerlerine kadar yenilenecek. 15 milyona 5 yılda bambaşka bir şekilde teslim edeceğiz" diye konuştu. 
AMATÖR EVİ OLACAK 
Bornova'da bazı tesisleri elden geçirdiklerini dile getiren İduğ, "Yusuf Tırpancı'da belediyemize 28 dönüm Yaşar Holding'den yer geçti. Orada zaten 2 sahamız var, şimdi üçüncüsünü yapıyoruz. Orayı amatör evi olarak hizmete sunacağız. Pınarbaşı sahasını bitirdik. Halı saha, basketbol salonu ve tartan pisti ile halkın hizmetine sunduk. Naldöken'i de bitirdik. Müsabaka oynanacak hale getirdik" dedi.

 

 

 

 
İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a: Metni okuyunca Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm
 
İYİ Parti çok konuşulacak anketi açıkladı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1914 Burak 22 Ekim 2019 Salı 22:21

Tribüne bekliyoruz Başkanım.. Bağrımıza basmak için

Yorumu oyla      0      0  
Katip Necmi 22 Ekim 2019 Salı 22:18

Helal sana başkan. Zaten seviyordum daha çok seviyorum seni şimdi. Büyük Altay, Büyük Altay

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Hakan sevinci
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta evinde zirve yarışı veren Kocaelispor'u 1-0 ...
Göztepe'de Sanneh aranıyor
Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e deplasmana 2-1 yenilerek 5 maç sonra ...
Buca seriye bağladı
TFF 3. Lig 1. Grup'ta Kızılcabölükspor'u evinde 1-0 yenerek 2'de 2 yapan ...
 
Menemenspor'da yabancılar kulübede
TFF 1'inci Lig'de geçen hafta evinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la ...
Altay zirveye ağırlığını koyuyor
TFF 1'inci Lig'de Bursaspor'u 2-1 yendikten sonra Altınordu'yu 3-0 mağlup ...
Karşıyaka havalarda
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta geçen sezon düşme hattında son sıraya geriledikten ...
 
Altınordu'da gidişat kötü...
İzmir derbisinde konuk ettiği Altay'a 3-0 yenilerek ağır yara alan Altınordu, ...
Altınordu - Altay: 0-3
İzmir derbisinde gülen taraf Altınordu'yu 48 ve 90+4'te Paixao ile 51'de ...
Karşıyaka iyi yolda
Haluk Güney yazdı...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri