ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
12 Şubat 2020 Çarşamba - 11:24

Başkan İnce'den flaş sahil yolu çıkışı... ARTIK NEŞTERİ VURALIM!

Güzelbahçe sahil yolundaki trafik çilesine tepkiler büyüyor. Uzun araç kuyrukları nedeniyle hafta sonları minibüs ve otobüslerde büyük eziyet çektiklerini söyleyen yurttaşlara Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'den destek geldi. Başkan İnce, "Vatandaşımız haklı. Toplu ulaşım araçlarında mağdur oluyorlar... Hazırladığımız bir alternatif yol projesi var. Büyükşehir'in programında olduğunu biliyoruz. Ama bu işin artık hızlandırılması lazım. Çünkü şubat ayı çıkınca trafik iyice artacak" dedi.

Başkan İnce den flaş sahil yolu çıkışı... ARTIK NEŞTERİ VURALIM!

SONKALEİZMİR- Soğuk olmasına rağmen hafta sonu güneşli havayı fırsat bilen İzmirliler, Urla, Çeşme, Mordoğan, Karaburun ve Seferihisar'a akın etti. Güzelbahçe sahil yolunda ise yine bildik görüntüler oluştu. Kilometrelerce uzayan kuyrukta beklemekten sıkılan günübirlik tatilcilerin yanı sıra toplu taşım araçlarında bunalan yurttaşlar, trafik çilesine isyan etti. Yurttaşların "buraya artık alternatif bir yol açılsın" çağrısına Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce'den yanıt geldi. SONKALEİZMİR'e konuşan Başkan İnce, vatandaşlara hak verdi.

MAĞDURİYETİ BİLİYORUZ

“Vatandaşımız basın mensuplarına olduğu gibi doğal olarak bizlere de arayıp tepkilerini dile getiriyor. Kesinlikle çok haklılar. Onların mağduriyetlerini biliyoruz” diyen İnce, yıllardır artarak devam eden sahil yolundaki trafik sorununu şöyle özetledi: “Havalar ısınınca haliyle tüm yurttaşlarımız, hafta sonları Çeşme, Karaburun, Mordoğan, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe gibi yerlere akın ediyor. Nefes almak istiyor. Ancak bu nedenle sahil yolunda da ciddi trafik oluşuyor. En büyük çileyi ise trafikte araçlarında bekleyenlerden çok belediye otobüslerinde, minibüslerde eğile büküle oturan yahut ayakta dikilen vatandaşlarımız çekiyor. Toplu ulaşım araçlarının doğal olarak seferleri gecikiyor. Civar ilçelerde oturan yurttaşlar evlerine, işyerlerine, hastaneye gitmekte sıkıntı yaşıyor. Çok ciddi şekilde mağdur oluyorlar. Toplu taşıma araçlarının da yakıt sarfiyatı artıyor. Yani sistem topyekun aksıyor.”

ARTIK NEŞTER ZAMANI!

Başkan Mustafa İnce, sahil yoluna alternatif bir yol projesi hazırladıklarını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunduklarını hatırlatırken, “Artık bu yola bir neşter vurmak gerekiyor. Projemizin Büyükşehir’in programında olduğunu biliyoruz ama artık bu işin hızlandırılması lazım. Çünkü, şubat ayı çıkınca trafik iyice artacak. Mart ve nisan ayıyla birlikte sahil yolunda trafik iyice yoğunlaşacak. Hiç olmazsa bu yolun belirli bir bölümünü açabiliriz. Seferihisar Kavşağı’ndan Ayşe Mayda Spor Tesisleri’ne kadar olan kısım hızla devreye alınabilir. Bu da ciddi bir rahatlık getirir. Çünkü trafiğin en çok yoğunlaştığı yer liman ve İstikbal Caddesi arasında” diye konuştu.

KAMULAŞTIRMADA PROBLEM YOK

Alternatif yol ile ilgili kamulaştırmalara ilişkin çok büyük bir problem gözükmediğini vurgulayan İnce, “Bürokratlarımız belediyenin ilgili birimleriyle görüşüp yolun üzerindeki engellerin kaldırılması konusunu etüt ediyor. Ama bunun hızlanması gerekiyor. İki belediye taşın altına elimizi koyarsak bu sorunu çözebiliriz. Herkesi bu çileden kurtarırız. Acil bir şeyler yapılması lazım” dedi.

24,5 METRELİK YOL

Güzelbahçe Belediyesi, sahil yolu ve otobana paralel yeni bir yol için düğmeye basmıştı. Tüm etüdleri yapılan ve kamulaştırma işlemleri büyük ölçüde tamamlanan yeni yolun 24,5 kilometre uzunluğunda olacağı duyurulmuştu. Narlıdere’deki askeriyenin bitiminden başlayacak yolun, Güzelbahçe’deki Maltepe Askeri Lisesi’nin yakınından geçip, Mithat Paşa Caddesi’ne ve Çeşme otobanına paralel olarak devam edeceği bildirilmişti. Güzelbahçe Maltepe ve Liman Reis mahallelerinin arka kısmından ilerleyecek yolun, Zeytinalanı girişindeki Siteler Mahallesi’nde son bulacağı kaydedilmişti.

GÜZELBAHÇE- ZEYTİNALANI HATTI ŞİŞİYOR

İzmir- Çeşme otobanı, Güzelbahçe'ye kadar olan kısımda ücretsiz kullanılabiliyor. Bu nedenle sürücüler, ücret ödememek için Güzelbahçe'ye kadar otobandan gelip daha sonra sahil yolundan Urla, Çeşme yönüne doğru hareket ediyor. Dönüşlerde de birçok sürücü, Urla, Çeşme ya da Karabarun'dan Güzelbahçe'ye kadar sahil yolundan gelip daha sonra ücretsiz otobana bağlanıyor. Bu da "Güzelbahçe sahil yolu" olarak bilinen Mithat Paşa Caddesi'nin Güzelbahçe- Urla Zeytinalanı arasındaki kısmında trafiği ciddi ölçüde artırıyor.

 
Sağlık Bakanlığı binlerce personel alacak
 
Altaylı Cenk'e talip var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da MTK zirvesi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 700 tekstil işletmesinin faaliyet ...
Karşıyaka iklim değişikliğine hazırlanacak!
Karşıyaka Belediyesi, dünyanın geleceğini tehdit eden iklim değişikliğinin ...
Sevginin resmini çizdiler
Kültür, sanat ve spor kurslarıyla binlerce yurttaşa hizmet veren Gaziemir ...
 
Kıvırcık Ali Çiğli'de anıldı
9 yıl önce elim bir kaza sonucu hayata gözlerini yuman Türk Halk Müziği’nin ...
Bayraklı'da Masal Atölyesi!
Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşleri Müdürlüğü, çocukların hayal ...
Karabağlar Belediyesi’nde ‘Yüzde 12’ sevinci
Karabağlar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri ...
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü içme suyu ana iletim hattı imalat çalışmaları kapsamında ...
Başkan Soyer Bayındırlı muhtarlarla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayındır’da kurulacak Türkiye'nin ...
Menemen Belediyesi'nde büyük kriz... İşçilerden çadırlı eylem!
Maaşlarında indirime gitmeleri yönünde işçilere baskı yaptığı iddialarıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri