ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Bakan Şimşek'ten enflasyon itirafı
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Yolda yürüyen kadına dehşeti yaşattı... Tekme, yumruk, kafa!
Trafik cezalarında patlama...
Trafik cezalarında patlama...
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
19 Ocak 2022 Çarşamba - 10:19

Başkan Karakayalı'dan flaş çağrı: TARIM ÜNİVERSİTESİ OLSUN!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, kendisinden önceki AK Partili Başkan döneminde milyonlarca lira harcanarak yaptırılan ancak daha sonra atıl kalan kongre merkezi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yaptı. "Ben neyin kongresini yapacağım o dağın başında.. Atıl boş boş duruyor koca bina" diyen Karakayalı, İzmir Büyükşehir'in burasını tarım üniversitesine dönüştürebileceğini söyledi.

Başkan Karakayalı dan flaş çağrı: TARIM ÜNİVERSİTESİ OLSUN!

SONKALEİZMİR (ÖZEL RÖPORTAJ)-  Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 3 yıla yaklaşan görev süresince yürüttükleri çalışmaları, 2022 yılı ile birlikte önceleyecekleri projeleri anlattı. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle gelirlerinin büyük ölçüde azalmasına rağmen vaadettikleri projelerin tamamına yakınını bitirdiklerini vurgulayan Karakayalı, özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle birlikte tamamlamayı hedefledikleri meyve işleme ve kurutma tesisi, gençlik merkezi ve 250 araçlık otopark projelerinin önemine işaret etti.



KONGRE MERKEZİ ÇAĞRISI

Başkan Karakayalı, kendisinden önceki AK Partili Başkan Arif Uğurlu döneminde milyonlarca lira harcanarak yaptırılan ancak daha sonra atıl kalan kongre merkezi ile ilgili de dikkat çeken bir çıkış yaptı. Daha önce Yaşar Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin fakülte olarak kullanmak istediği fakat bir şekilde prüzlerin aşılamadığı kongre merkezi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunan Karakayalı, buranın Başkan Tunç Soyer'in kırsal kalkınma vizyonuna da uygun düşecek şekilde bir "tarım üniversitesine dönüştürülebileceğini" söyledi.

(Kemalpaşa Belediyesi Kongre Merkezi Proje görseli)

"BÜYÜKŞEHİR'E VEREBİLİRİZ, BENİM GÜCÜM YETMEZ"

Karakayalı, "Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile 3 ay önce görüştüm. 'Tarım Üniversitesi' teklifim oldu. Çok hoşuna gitti. Buraya davet ettim. Belki burayı Büyükşehir'e verebiliriz, eğer meclisimiz kabul ederse. Gelsinler yapsınlar. Benim gücüm yetmez" dedi.

'Başkan Rıdvan Karakayalı, Gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı.)

EN AZ 20 MİLYON LİRA LAZIM

Başkan Karakayalı, atıl durumdaki kongre binasının üniversiteye dönüştürülmesi için de ciddi tutarda yatırım gerektiğini belirtirken, "En az 20 milyon TL para gider, dönüştürülmesi ve diğer masrafları için. Hiç olmazsa İzmir Büyükşehir yapsın. Tarım Üniversitesi çok önemli" diye konuştu.

DAĞIN BAŞINA YAPMIŞLAR

Karakayalı, şöyle devam etti: "Kongre merkezi olarak yapmışlar, iki de düğün salonu var. 14-15 milyon lira harcanmış. Şimdi yapım maliyeti 30 milyon lira. Öyle bomboş duruyor. Neyin kongresini yapacağım orada? Dağın başı... Kongre merkezinin yanına düğün salonu yapılır mı? Sayın Başkan Soyer, bu ay sonunda buraya gelecek. Masal evi, meslek fabrikası, kreş gibi açılışlarımız olacak. O zaman göstereceğim burayı. Uygun bir yer, etrafında konut alanı ve 25 dönüm uygulama alanı da var. Lojman veya yurt yapılabilir. Buradan çık 15 dakikada İzmir'desin. Tarımla ilgili her imkan var. Tarım bu ülkenin geleceği. Tarımsal anlamda bizim çok yükseklerde olmamız gerekiyor."

PROJELERİNİ ANLATTI

Kemalpaşa'da hayata geçirdikleri ve uygulayacakları projeleri de anlatan Karakayalı, "Meyve İşleme Kurutma Tesisi'nin projesi hazır. Büyükşehir ile beraber yapıyoruz. İhale aşamasında. Merkezde Etüt Merkezi'ni bir ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Canlı hayvan pazarı önümüzdeki Kurban Bayramı'na kadar hazır olacak. Halilbey Meydanı'nda Kent Müzesi'ni yapıyoruz. 6 ayda faaliyete geçecek bu projeler. Kiraz Alım Merkezi'nin yüzde 93'ünü kamulaştırdık. Bağyurdu, kirazın merkezi. Binlerce ton kiraz ihracatı oluyor. O sirkülasyonu ve kiraz borsasını sağlamak için bunu yapacağız. Armutlu'da pazaryerinin merkeze taşınması için müthiş bir istek var, onu da yapıyoruz. Gençlik Eğitim Merkezi'ni ihaleye çıkardık. Merkeze Büyükşehir ile birlikte 250 araçlık otopark yapacağız, şu an ihale aşamasında. Armutlu'da eski öğretmenevi vardı, onu yıktık. İlk iki katına kreş, 3 ve 4'ncü katlarına ise kız yurdu yapacağız. En büyük hayalim, en az 10 kreş açmak. Özellikle bunları dar gelirli yurttaşların oturduğu bölgede açabilmek... Laik, çağdaş, Atatürkçü çocuklar yetişsin istiyoruz. Ay sonunda Mola evi açıyoruz. Engelli çocuklarımızı istihdam edeceğiz, eğitim vereceğiz orada. Anne babalara da nefes aldıracak" diye konuştu. 

KEMALPAŞA SPOR TESİSİ ZENGİNİ

Rıdvan Karakayalı, uzunca bir dönem profesyonel anlamda oynadığı futbolla ilgili ise şunları söyledi: "Futbol dipsiz bir kuyu. Kemalpaşa'nın yerlisinden 4 kendi oyuncusu olsa Kemalpaşaspor'u 10 sene götürür. 6'sı bizden olsun, 5'i dışarıdan gelsin. Ama bütün hepsi dışarıdan gelirse bu iyi olmuyor. Kemalpaşa olarak spor tesisi zenginiyiz, 6 kapalı spor salonumuz var. Bağyurdu sahalarını UEFA standartlarında yaptık. 3 çim sahamız var. Kemalpaşaspor ve Ulucakspor'un. Ulucak Sahası'nı Altay'ın U19 Takımı'na tahsis ettik."

 
Merkez Bankası'ndan BAE ile swap anlaşması!
 
İZBAN'da sigara içti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te taşkınlara karşı önlem!
Menderes Belediyesi çiftçinin sel ve taşkınlardan etkilenmemesi için çalışmalarına ...
Karaburun'da Mis Kokulu Festival için geri sayım!
Karaburun Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ...
Türkiye’nin ayakkabı üssüne Başkan İduğ’dan destek
İzmir Ayakkabı İmalatçıları, Satıcıları ve Tamircileri Odası Olağan Kongresi’ne ...
 
Agroexpo 2 Şubat'ta başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Orion Fuarcılık tarafından ...
Büyükşehir’den Yatağan’da 36 Bin 700 metre kanal temizliği!
Muğla Büyükşehir Belediyesi  Yatağan ilçesinde 36 Bin 700 metre kanal ...
Büyükşehir, toptancı hal esnafına kefil oluyor!
Muğla Büyükşehir Belediyesi, borçlarından dolayı üreticiden mal alamayan ...
 
Kiraz'a 41 milyon TL'lik yatırım!
Kiraz’ın içme suyu şebeke hatları yenileniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Aydın Büyükşehir'den bebek bezi ve süt desteği!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentte bebek sahibi ailelere süt ve bebek bezi yardımı yapıyor. 
Çiğli'nin ilk Oyuncak Kütüphanesi!
Çiğli Belediyesi tarafından, çocukların sosyalleşmesi ve eğlenceli vakit ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri