ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3721
    Dolar
  • Euro
    34,9916
    Euro
  • Altın
    2.326,010
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
6 Ağustos 2020 Perşembe - 21:08

Başkan Kılıç'tan 2022 hedefi... EN İYİLERDEN BİRİ OLACAĞIZ!

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti Grubu’nun belediyenin mali sıkıntıda olduğu yönündeki eleştirisini iddialı sözlerle yanıtladı. Kılıç, “1 yılda 125 milyon TL borç ödedik. Göreceksiniz 2022’de İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geleceğiz” dedi.

Başkan Kılıç tan 2022 hedefi... EN İYİLERDEN BİRİ OLACAĞIZ!

Buca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının birinci oturumu Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç yönetiminde yapıldı. Mecliste AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu’nun  Buca Belediyesi’nin ekonomik olarak kötüye gittiğine dair eleştirilerine Başkan Erhan Kılıç’ın verdiği iddialı cevabı damga vurdu.  Başkan Kılıç, “Bizler ticari kurumlar değiliz. Bizler İller Bankası’nın verdiği payla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Buca Belediyesi olarak 1 yılda 125 milyon TL  borç ödedik. Bucamar’ın 1 kuruş borcu yok. Biz mali disiplin yönünden önümüzdeki sene gayet iyi bir yerde olacağız. En büyük gelir kalemimiz İller Bankası’ndan gelen para.  Bizim İller Bankası’ndaki payımız kesilmese biz çok çok iyi durumda oluruz.  Buca’daki vergi tutarı çok düşük. Buca’da yıllardan beri yapılması gereken dijital dönüşümü gerçekleştirdik. Önceliğimiz borçları ödemek. Kafamızda çok güzel fikirler var. Kötüye gitmiyoruz. Böyle bir şey yok. 2022’de İzmir’in en iyi belediyelerinden biri haline geleceğimizi iddia ediyorum.” şeklinde konuştu.

KIRIKLAR MAHALLESİ ESKİ ADINA KAVUŞTU
Meclis gündeminde, Kırıklar Mahalle Muhtarı Sinan Öğüt’ün mahalle adının eskide olduğu gibi “Kırklar” olarak değiştirilmesi talebi de gündeme geldi.

Komisyonlarda yapılan araştırma sonuncunda; mahallede 1950’li yıllarda mahallede bulunan muhtarlık odasının arşivinde yangın çıktığının ve resmi evrakların yandığının mahalle halkı tarafından ifade edildiği, muhtarlık tarafından 1956 yılında mahalle isminin ‘’Kırklar Mahallesi’’ olarak geçtiği, mahallede yaşayan vatandaşların mahalle ismi olarak ‘’Kırklar’’ ismini kullandığı ortaya çıktı. “Kırık” kelimesinin köy halkında rahatsızlık yarattığı, mahallede kırk adet yatır bulunduğu, mahallede yörük halkının çoğunlukta olması ve yörük kültüründe kırk sayısının kutsal olması nedeniyle yöre halkının Kırklar ismini kullandığı tespit edildi.  Yapılan araştırma sonucunda Buca’nın Kırıklar Mahallesi’nin adı, oy birliğiyle Kırklar Mahallesi olarak değiştirildi.

MAHALLENİN MÜCADELESİ SONUÇLANDI
Karar hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Kırklar Mahallesi’nin vermiş olduğu mücadele nihayet sonuçlandı. 1950’li yıllardaki verilere kadar komisyonlarımız ulaştı. Bu hatayı da yıllar sonra meclis kararıyla düzeltmiş olduk. Bu kararın tüm Kırklar Mahallesi’ne hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.  

TEKZİP TARTIŞMASI
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser Tourchian,  geçtiğimiz haftalarda belediyede kamu zararı olduğuna dair basına verdiği açıklamaya karşılık Başkan Kılıç’ın verdiği yanıta tepki gösterdi.  

Tourchian’ın ifadelerinin üzerine Kılıç, “Bütün ulusal basında,  gerçekte olmayan bir durumu sanki  ‘Buca Belediyesi 50 milyon doları buhar etmiş’ gibi bir algı operasyonu gerçekleştirilmesinden, söylenmesinden ben rahatsız olmuyorum; siz buna cevap vermeme mi rahatsız oluyorsunuz? Ben çok basit bir şekilde bu haberin yalan olduğunu söyledim. Hesaplar ve gider kalemleri ortada. Böyle bir şey mümkün değil. Bunu söylemek için muhasebe bilgisinden yoksun olmak gerekir” dedi.  

ÖZEL KALEM YANITI
Başkan Kılıç ayrıca medyada Buca Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Orkun Kalonya hakkında, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın şoförü özel kalem müdürü olduğuna dair haberlere de yanıt verdi. Kılıç,” Orkun Kalonya üniversite mezunu, 2 dil bilen değerli bir arkadaşımızdır. Eskiden beri kendisini tanırım. Hiçbir zaman şoförlük yapmadı. Orkun Kalonya iki yıl önce CHP Konak ilçe Başkan Yardımcısıydı. Son derece donanımlı bir arkadaş. Buca’da ciddi bir değer kaybettik. Ben gitsin istemezdim burada kalsın isterdim” dedi. 

 

 
Kulüpler önünü göremiyor
 
Mısır ve Yunanistan’a sert yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca ses verdi... İstanbul Sözleşmesi yaşatır!
Buca Belediyesi, iptali gündeme gelen İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanarak ...
Karşıyaka Zabıtası’ndan 64. yıl kutlaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Zabıta Teşkilatı’nın 64. kuruluş ...
Bornova'da denetimler sıklaştı
Ülke genelinde koronavirüs vakalarının tekrar yükselişe geçerek günlük ...
 
Çiğli'de pazar yerleri dezenfekte edildi
Çiğli Belediyesi tarafından artan koronavirüs vaka sayısına karşı önlem ...
Başkan Batur’dan zabıtaya pandemi teşekkürü
Zabıta Haftası nedeniyle Zabıta Müdürlüğü çalışanları ile bir araya gelen ...
İzmir'in en büyük su parkında güvenli eğlence
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ, Çeşme Belediyesi ve İzmirli ...
 
Karabağlar’da koronavirüs denetimi
İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında Karabağlar’da ...
Çeşme Ildırı begonvil ile donatılıyor!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Ildırı’da ev ev gezerek bahçelerine ...
Güzelbahçe meclisinde 'İstanbul Sözleşmesi' mesajı
Türkiye’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri