ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4690
    Dolar
  • Euro
    34,6607
    Euro
  • Altın
    2.396,730
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
7 Ağustos 2019 Çarşamba - 19:32

Başkan Sandal: İçim de dışım da CHP'li

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda AK Parti grubundan gelen eleştirilere yanıt verdi. Toplantıda gündeme gelen Özkanlar Pazar Yeri'nin Büyükşehir'e devri, Kaz Dağları'ndaki ağaçların kesilmesi ve Smyrna Meydanı'nın durumu gibi konulara değinilirken, Başkan Sandal, eleştirilere "Bu CHP'li belediyeler olayı enteresan. Benim içim de dışım da CHP'li. Rozetimi çıkaran bir başkan değilim. Ancak eşit hizmet veririm" dedi

Başkan Sandal: İçim de dışım da CHP li

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Bayraklı Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti. Önceki mecliste gündeme gelen belediyeye ait cafelerde müşterilere fiş verilmediği iddiaları üzerine açıklama yapan Sandal, "Bazı arkadaşlar fiş almayana fişi vermekle ilgili sorumluluklarını eksik gerçekleştirmiş. Ancak burada fişi almayanda da sıkıntı olduğunu kabul etmek gerek" dedi. Toplantıda belediye bünyesinde hizmet veren evlendirme memurluklarında nikah için alınan ücretlerden gazilerin kendisi ile şehit ve gazi çocuklarının muaf olması kararı alındı. Ayrıca Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı komisyonların oluşturulması da gündeme alındı. Buna göre hukuk, eğitim, kültür, gençlik ve spor, sosyal işler, kadın erkek eşitliği komisyonları kurulması oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderildi.

PAZAR YERİ BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLMESİN

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, söz alarak bazı eleştirilerde bulundu. Bayraklı Nene Hatun Kız Yurdu'nun önündeki Bayraklı Belediyesi’ne ait 2 bin 500 metrekare alanın 11 milyon 529 bin TL bedelle Büyükşehir'e devredilmesini doğru bulmadığını belirten Aktaş, "Hizmeti kimin yaptığının noktasında değiliz. Biz, ilçe belediyelerine yatırım yapılırken, oranın malına el konulmasını doğru bulmuyoruz. Geçmişte Büyükşehir'in elle tutulur bir yatırımının olmadığını biliyoruz. Bayraklı Belediyesi'ne İller Bankası'ndan gelen aylık 105 milyon TL'nin yüzde 42'si yani  4 milyon 500 bin TL'si Büyükşehir'e aktarılıyor. 10 yıla vurulduğunda 600-700 milyonu buluyor bu rakam. Özkanlar Pazaryeri için 11 milyon 529 bin TL bedel biçildi. Üç ayda bu parayı geri almış oluyor Büyükşehir. Büyükşehir, Bayraklı halkına ait bir yeri niye kendisine alsın. Burası Bayraklı'da kalsın. Bu şekilde kangrene dönen Özkanlar Pazar Yeri sorunu çözülmüş olur" dedi. Aktaş, pazaryeri alanının otopark yapılması için bağışlandığını hatırlatarak, "Bu noktada pazar yeri yapıldığında sorun çıkabilir. Ayrıca katlı otoparkta üst katlarda kalan esnaf vatandaşları yukarı çıkmadığı için zarar ediyor. Bunun da dikkate alınması gerek" dedi.

KOKU SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?

Aktaş, "Belediye tarafından önceki dönemde yapılan deve güreşleri için ihale rakamı nedir?, Bayraklı Smyrna Köyü ile ilgili çalışmanız ne durumda?, İlçeden kötü kokular geliyor, nasıl çözülecek? sorularını iletti. Belediye Meclisi ilk kez canlı olarak yayınlanırken, Aktaş konuşması esnasında sesinin kesildiğini belirterek,"İnşallah kasıtlı değildir" dedi. Aktaş, CHP cephesinden gelen Kaz Dağları eleştirilerine de "Zararlı bir şeyi devlet yapar mı. Bahsedilen yer zaten Kaz Dağları değil. Bazı zenginliklerin de çıkarılması lazım" yanıtını verdi.

"BAYRAKLI'NIN KAYBI YOK"

Eleştirilerden sonra açıklama yapan Başkan Serdar Sandal, "Büyükşehir'in gasp ettiği bilgisi doğru değil. Bu tür transferleri olumlu buluyoruz. Emniyet binamızı da tahsis ettik. Milli eğitim ve müftülük binası dahil. Bu bizi rahatsız etmiyor. Önemli olan şu. AK Parti grubuyla meselenin iktisadi boyutu noktasında anlaşamıyoruz. Bir yerimizi Büyükşehir'e satıyoruz. Sonra Büyükşehir katlı pazar yeri, eğitim merkezi, kreş ve otopark alanı yapıp tahsisini bize verecek. Maliyeti 15 milyon TL. Aslında 25 milyonluk bir kaynak elde ediyoruz. Bayraklı'nın kaybının olduğunu düşünmeniz enteresan. Maliyeye borcumuz var, sigortaya var. Bazı arazilerimizi onlara devredeceğiz. Bunu bir zarar olarak görmüyoruz. Doğançay'a giderken İZSU'nun alanı var bize verecekler ve şantiyemizin büyük bölümünü oraya taşıyacağız. Trafiğin yer altına alınmasının bedeli 70-80 milyon TL. Gölgesinde bir belediyeyiz Büyükşehir'in. Bugün buraya hizmet etmesi ve yatırımlarını getirmesi kenti mutlu etmeli" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Smyrna Meydanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Sandal, "Smyrna Meydanı ile ilgili olarak Ticaret Odası ve Büyükşehir'de bütçemizi yüzde 100 artırdık. Stratejik planımıza aldık. Buranın ören yeri ilan edilmesini istiyoruz. Konuyla ilgili onay bekliyoruz. Biz de zabıta müdürlüğünün olduğu alanı, kültür bakanlığına devrederek oraya müze yapılmasını istiyoruz. Tek koşulun orada çıkan eserlerin orada sergilenmesi ile ilgili. Ve o alanın komple düzenlenmeli ile ilgili çalışıyoruz" dedi. Sandal sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu CHP'li belediye olayı enteresan. İşi de dışı da CHP'li bir belediye başkanı var karşısınızda. Zorlarsanız konuşurum. İçim de dışım da CHP'li. Rozetimi de çıkaran biri değilim. Sadece kamu hizmeti anlamında eşit hizmet veririm. Kentsel dönüşüm kanayan yaramız. Yoksul insanın da zenginleşebileceği daha yeşil bir kent yaratmak amacındayız. Buradaki aksaklıkların ne olduğunu ortak çözüm bulup sürdürmeliyiz. Bir işi masa üzerinde yapıp vatandaşa dayatmak doğru değil, biz çalışalım sonra vatandaşa sunalım."

UYUŞTURUCU SORUNU KANAYAN YARAMIZ

Uyuşturucu sorununa da değinen Sandal sözlerini şöyle tamamladı: "Uyuşturucu ile ilgili mesele kanayan bir yara. Sadece Bayraklı'nın değil ülkenin de meselesi. Bayraklı olarak bu konuda örnek olmak istiyoruz. Bununla ilgili il emniyet müdürümüzü ve sayın valimizi ziyaret ettik.  Cumhuriyet başsavcımıza da ilettik konuyu. Bu sadece belediye ile halledilecek bir şey değil. Tüm bileşenlerin bir araya gelmesi lazım. Biz üzerimize düşeni gerçekten yaparız."

 

 

 

 

 

 

 
İzmir'in suyu ile ilgili şok iddia... Önlem alınmazsa halk zehir içecek!
 
Borçla aldığı tekneyi bırakmadı, canından oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Limonatalar Minik Eylem’den
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Yıldız'dan AK Parti'ye yanıt: Cehaletlerini sergilediler
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca'nın Belediye Başkanı Muhittin ...
Torbalı'da şok... Belediye, savcılığa suç duyurusunda bulundu
Torbalı Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinden önce İŞKUR üzerinden Toplum ...
 
Seferihisar mucitlerini arıyor
Geliştirdiği bilişim projeleriyle adından söz ettiren Seferihisar Belediyesi, ...
Karşıyaka bayrama hazır
Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki satış ...
Çiğli'de okul öncesi eğitim
Çiğli Belediyesi, deneyimli eğitmen kadrosu ve çeşitli sosyal aktivite ...
 
Sokak hayvanları için İtalya'dan Çeşme'ye geliyor
Çeşme Belediyesi’nden yaza damga vuracak bir konser daha! Dünyaca ünlü ...
Güzelbahçe'de kahkaha tufanı
Güzelbahçe Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Yaka Mahallesi gençlerinin ...
Büyükşehir'den 23 bin aileye bayram desteği
Her yıl olduğu gibi bu bayramda da dar gelirli aileleri unutmayan İzmir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri