ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/15°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Özgür Özel kilidi açan 3 anahtarı açıkladı... ''Tuzla buz ettik''
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Piyasalarda deprem, borsalar çakıldı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
Rolex saati gündem olmuştu.. Nasıl aldığını açıkladı!
10 Temmuz 2020 Cuma - 11:26

Başkan Sandal'a eleştiri yağmuru... "UMUT GÖRÜNMÜYOR"

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, basın toplantısı düzenleyerek Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdar Sandal'a eleştirilerde bulundu. Sandal'ın seçim dönemindeki vaatlerini hatırlatan Polat, "1.5 yıllık süreçten anlıyoruz ki kalan 3.5 yıl için umut görünmüyor. Değerlendirmek istedik ancak ortada bir icraat görmedik. Göreve geldiğinde makam aracını tasarruf için bıraktığını açıklayan Başkan'ın 5 ay sonra daha lüks bir araç kullandığını görüyoruz. Tasarruf söylemleri gerçekçi değil" dedi

Başkan Sandal a eleştiri yağmuru...  UMUT GÖRÜNMÜYOR

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat başkanlık görevinde 1.5 yıla yaklaşan CHP'li Serdar Sandal'a eleştirilerde bulundu. AK Parti Bayraklı Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunan Polat, "31 Mart seçimlerinde göreve gelen Sayın Başkan, seçim döneminde neler vaat etti, neler bu zamana kadar vücut buldu. Sayın Sandal ne demiş; -Her mahalleye taziye evi yapacağız demiş. 24 mahalleye 24 masal evinden bahsetmiş ki bunu 2 yıl içinde tamamlayacağı sözünü vermiş. Bu 2 yılın bir buçuk yılı bitti. Her mahalleye çocuk parkı, kültür merkezleri yapacağız demiş. Smyrna çevre düzeni ve müze projesinden bahsetmiş. Muhtarlık binaları yenilenecek demiş. Doğançay çocuk ve gençlik köyü olacak demiş. Demiş de demiş. Vizyon projesi olarak da Bayraklı’yı Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti yapacağından bahsetmiş. Elbette bizler de tüm bunların bir yıl içerisinde yapılmasını beklemiyoruz. Ancak geçen 1,5 yıllık süre içerisinde yapılanlar bizlere gelecek açısından ciddi veriler ortaya koyuyor. Üzülerek söylüyorum ki, verilen sözlerden hayata geçmiş, somut olarak gösterebileceğimiz bir durum söz konusu değil. Ve biz, 1.5 yıllık süreçten görüyoruz ki, gelecek 3.5 yıl içinde bir umut göremiyoruz. Sayın Başkan’ın icraatlarıyla ilgili değerlendirme yapmak isterdik. Ancak değerlendirecek bir icraat yapmadığı için bu konuda söze bile gerek yok" dedi.

HİZMETTE TASARRUF YAPTI

Polat şöyle devam etti: "Göreve gelen Sayın Başkan ilk olarak diyor ki, Bayraklı Belediyesi’nde müthiş israf ve ciddi borç yükü var. Basına poz vermeyi seven Başkan Sandal, makam arabasını iade ediyor daha uygun bir araca bindiğini, müdürlerin altındaki araçları kaldırdığını, sırf makam araçlarından 1 milyon lira ve diğer birimlerle birlikte aylık 60 bin lira yakıtta tasarruf yaptıklarını söylüyor ve bunu haber yaptırıyor. Peki daha sonra ne mi oluyor… Başkan Sandal, 5 ay sonra daha lüks bir araç alıyor kendine ve onu kullanmaya başlıyor… Göreve gelir gelmez basına mütevazi araçla poz verdikten sonra rahat rahat lüks aracını kullanmaya başlıyor. Sayın Başkan, yakıtta tasarruf sağladığını iddia ederken, bir bakıyoruz; 2018 yılında yakıt masrafı 2 milyon 170 bin lira iken; 2019 yılında bu rakam 3 milyon 369 bin liraya yükselmiş. Yani 1 milyon 198 bin lira fazla harcanmış.. Başkanın hesabına göre 850 bin lira civarında tasarruf yapılması gerekiyordu… Ne oldu da milyonu aşan bir artış oldu? Gerçekçi olalım dün de burada israf vardı, bugün de israf var. Maalesef yarın da israf olacak. Tasarruf söylemleri ise sadece gazete manşetlerinde kaldı, eyleme geçen hiçbir tasarrufu görmedik… Sayın Başkan tasarruf yapmadı diyemeyiz, haksızlık olur. Nerede yaptı bu tasarrufu? Halka hizmet konusunda bol bol tasarruf yaptı. 

"ÇOĞUNDA SIFIR ÇEKİYOR"

Belediyenin sermaye giderlerinin gerilediğini söyleyen Polat, "2018 yılı sermaye giderleri 17 milyon 807 bin lira iken; 2019 yılı sermaye giderleri 7 milyon 247 bin liraya gerilemiş. Burada 10 milyondan fazla tasarruf yapmışlar. Yani hizmet üretememişler, yatırım yapamamışlar. Çok net bir şekilde bunu görebiliyoruz. Sayın Başkan, sık sık ciddi borç ödemelerinden bahsediyor; bazen 30 milyon, bazen 40 milyon, bazen de 50 milyon borç ödemesi yaptıklarını söylüyor. Kendi hesaplarına göre borçların 4’te birinin ödenmiş olması gerekiyor. Ama baktığımızda 2018 yılı faiz gideri 9 milyon lira iken; 2019 yılında bu faiz gideri neredeyse 2 katı artış göstererek 16 milyon liraya yükselmiş. Gerçekten çok ilginç; hem bir taraftan borç ödemesi yapılacak hem de diğer yandan faizi giderleri artacak. Bunun açıklamasını çok merak ediyoruz. Genel itibari ile faaliyetlerine baktığımızda ise günlük rutin işlemler bakım onarım, işleri ve bol miktarda da tören resimleri ile karşılaşıyoruz. Burada tek tek belirtmeyeceğim ama genel olarak bahsetmem gerekirse; Sayın Başkanın yapması için planladığı; spor tesisi, sosyal tesis, otopark, pazaryeri, okul onarım, gıda yardımı, yakacak yardımı, giyecek yardımı, nakdi yardım, kurs, evde bakım hizmetleri gibi sosyal yardımlarda, hiç bir hedefine ulaşamıyor,  hatta çoğunda sıfır çekiyor" diye konuştu.

"GÜLÜMSEMEYİ ESİRGEMESİN"

AK Partili Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başkan, Meclis üyelerine ise turist gibi görüyor. Meclis Üyelerinin, Bayraklı halkı tarafından seçildiğini unutmamalı. Ayrıca Başkan Sandal’a tavsiyemiz, Belediye birimlerinde dolaşırken, belediye çalışanlarına bir günaydını, bir merhabayı çok görmesin. Her biri özellikle pandemi döneminde, canhıraş bir şekilde Bayraklı’ya hizmet etti. Bir gülümsemeyi, çalışan emekçi kardeşlerimizden esirgemesin. Kendi personeline bu şekilde yaklaşım sergileyen bir Belediye Başkanı’nın vatandaşa nasıl yaklaşacağını sizin takdirinize bırakıyorum. Belediyeye bir takım bağışların alındığı söylenmekte, hatta kullandığı makam aracının belediyeye bağışlandığı yönünde iddialar var. Bu konuda bağışçıların hangi niyet ve amaçla bağışta bulunduklarını Bayraklı halkına açıklamaları gerektiğini düşünüyoruz. Biz artık Sayın Başkanın vaatlerini yerine getirmesini bile geçtik geçmiş dönemde yapılan işlerin muhafaza edilmesini istiyoruz. Parklar tahrip oluyor, onların düzenlenmesi, eski haline getirilmesi bile artık zor hale geldi. Yağmur sonrası yollar delik deşik oluyor, kaldırımlar sökülüyor; onların bakım ve onarımı dahi yapılmıyor. Vatandaşın belediyeden beklediği temel ihtiyaçlar, yerine getirilmiyor" dedi.

"İSRAF DAHA DA ARTTI"

Polat sözlerini şöyle tamamladı: Sayın Belediye Başkanı’nın seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için harekete geçmediğini, göreve başladığı günlerde yaptığı PR çalışmaları kapsamında tasarruf tedbirlerini yerine getirmediğini, tam aksine israfın geçen döneme göre daha da arttığını görebiliyoruz. Bayraklı’nın temel sorunlarının giderilmesi için bir kazma bile vurulmazken, konserleri eksiksiz yerine getirmeleri, hizmet üretmek yerine hizmet de tasarruf ettiklerini söyleyebiliriz. Gelinen nokta itibari ile Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın karnesi sınıfta kaldı. Biz Cumhur İttifakı olarak, Bayraklı halkının bize verdiği oylara sahip çıkarak, Bayraklı için, hemşehrilerimiz için çalışmaya, yapıcı muhalefet görevini sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanının verdiği sözlerinin takipçisi olmaya, yapmadığı işleri dile getirmeye devam edeceğiz."

   
 

 
Karşıyaka'da memurlara zam
 
Buca'da hareket başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te bir ilk! Bahçeli, İYİ Parti'nin önerisine kabul oyu verdi
TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün 'Denizli'de ...
Bahçeli’den ‘çoklu baro’ açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Görüşülen çoklu baro kanun teklifiyle ...
Cami provokasyonuna sert tepki! ALÇAKÇA SALDIRI
İzmir'de Çav Bella ve Yuh Yuh ile başlayıp Müslüm Gürses şarkısıyla süren ...
 
Akşener: Yazıklar olsun size...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında ...
Kemalpaşa'ya üniversite müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Demokrasi Üniversitesi tarafından, ...
CHP İzmir'den örnek hareket... Başkan Yücel çağrı yaptı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı başlattığı kan bağışı kampanyasıyla ...
 
AK Partili Bülent Turan'dan canlı yayında skandal sözler!
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı TV programında baro ...
Mustafa Şentop yeniden Meclis Başkanı
TBMM 27. dönem ikinci devrede görev yapacak Meclis Başkanı'nı seçmek için ...
Burak Oğuz ailesine kavuştu
Urla Belediye Başkanlığı görevindeyken FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri