ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3584
    Dolar
  • Euro
    34,8015
    Euro
  • Altın
    2.394,720
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
28 Mayıs 2021 Cuma - 12:04

Başkan Sandal'dan depremzedeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı...

Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal, İzmir depreminde hasar alan binaların dönüşümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Sandal, "Riskli binaların yeniden yapılması sürecinde 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faiz uygulamasının deprem bölgesindeki riskli tüm binaları kapsayacak şekilde düzenlenmesini Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımız el atarsa sorun çözülür. Biz bu süreçte belediye olarak tüm imkanlarımızla depremzedelerin yanında olacağız" dedi

Başkan Sandal dan depremzedeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan a çağrı...

SONKALEİZMİR-İzmir'de 118 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 80 bine yakın binanın hasar aldığı 30 Ekim depreminden en çok etkilenen bölge olan Bayraklı'da yapıların dönüşümü için dikkat çeken bir çağrı geldi. Bir basın toplantısı düzenleyen Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal, ilçede çalışmaların hızla devam ettiğini, 1 ay içinde ağır hasarlı binaların tamamının yıkılmış olacağını bildirdi.

CUMHURBAŞKANIMIZ EL ATARSA SORUN ÇÖZÜLÜR!

Sandal, Bayraklı Belediyesi olarak imkanları ölçüsünde ellerinden geleni yaptıklarını vurgularken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bir çağrıda bulundu. Depremzede yurttaşların binalarının dönüşümü için sunulan kredi koşullarının iyileştirilmesini isteyen Sandal, "Cumhurbaşkanımıza çağrımız var. Pandemiyle belirgilenleşen sıkıntlarımız depremde zirve yaptı. Riskli binaların yıkılıp yeniden yapılması sürecinde 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faiz uygulamasının deprem bölgesindeki riskli tüm binaları kapsayacak şekilde düzenlenmesini Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz. Yapılabilir bir iş midir? Evet yapılabilir bir iştir. Şu an Bayraklı'da planlar ve tüm hazırlıklar tamamlandı. İşin sonuna geldik. Cumhurbaşkanımız el atarsa sorunu çözmüş olacağız" diye konuştu.



ŞEHİR PLANCILAR ODASINA: MEVZUATI ÖNE SÜREREK MAĞDURİYETİ ARTIRMAYIN

Mevcut metrekareler, kooperatif hakları ve kat sıkışıklığından gelen hakların korunması gibi konuların da ele alındığı dönüşüm planlarından bahseden Başkan Sandal, bu planlara itirazda bulunmaya hazırlanan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'ne de bir çağrı yaptı. "Bu bir dost sitemidir" diyen Başkan Sandal, "Depremde zarar gören yurttaşlarımızın, mağdur olan vatandaşların mağduriyetini bir kat daha arttırmayın. En azından mevcut metrekarelerinin kourmasıyla ilgili talepleri var. Hukuki gerekçelerle ve mevzuatı öne sürerek bu mağduriyeti arttırmayın" dedi. 

BELEDİYE ŞİRKETİ DANIŞMANLIK YAPACAK, MÜTEAHHİT HAVUZU OLUŞTURULACAK

Sandal, Bayraklı Belediyesi olarak bu süreçte depremzede yurttaşların yanında olacaklarını vurgularken, "Belediye şirketlerimizden birinin tüm faaliyetlerini sıfırlayıp yeni bir şirkete dönüştürdük. Baybel şirketimiz bundan sonra kentsel dönüşüm, tasarım, yenileme, planlama sanayi ve ticaret şirketi olarak tanımlandı. Bu şirketimizle müşavirlik hizmeti vermeyi planlıyoruz. Analiz, hukuk, uzlaşma, kontrol süreçlerinin tamamında vatandaşımızın yanında olacağız. Şirketimiz analiz sürecinde temel sorunların çözümü için aktif rol alacak. Pazartesi itibariyle yıkılan binalar ya da hasar, risk durumu netlemiş binalarımızın temsilcileri şirketimize gelip bir an önce işlemlere başlasın. Pazartesi gününden itibaren hazırız. Planlamadan inşaat sürecinin bitimine kadar vatandaşımızın yanında olacağız. A sınıfı müteahhitlerden oluşan bir havuz oluşturacağız. Kendi istedikleri firmalarla da bu süreci sürdürebillirler" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA SESLENDİ: ARSA VE BİNALARINIZI LÜTFEN SATMAYIN!

Başkan Serdar Sandal, depremzede yurttaşlara da "Çok zor günler geçiriyoruz. İşimizden, ekmeğimizden, yurdumuzdan olduk. Şu an başka bir ortam içindeyiz. Bütün yurttaşlarımıza çağrıda bulunuyorum; arsa ve binalarınızı lütfen satmayın. Şu an sizden 300- 400 bin liraya binalarınızı alıp, 300 bin de harcayıp sonra 2 milyon TL'nin üzerinde paralarla satacaklar. Gelin, müteahhitlerle anlaşmalarınızı şirketimizden müşavirlik hizmeti alarak yapın. Cazip tekliflerle gelen firmalara, hukuki olmayan söylemlere lütfen itibar etmeyi. Vatandaş, 'başkanım 2 kat ver yapalım. Sen istersen yaparsın' diyor. Vallahi de isterim billahi de isterim. Ama böyle bir yetkim yok. Ben versem bile Büyükşehir'den, oradan dönmezse Çevre ve Şehircilik'ten, oradan da dönmezse odalardan döner" diye seslendi.

İzmir Depremzedelerin Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan ve çok sayıda mahallenin muhtarı da Başkan Sandal'a destek verdi. İlk günden beri yanlarında oldukları için teşekkür etti. Dernek Başkanı Özkan, şu an Bayraklı'da yıkılması gereken 70 bin hasarlı konut olduğunu, hızlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

EV KİRALARINI ÖDEYEMİYORLAR, 7 BİN LİRALIK KREDİYİ NASIL ÖDESİNLER

Depremin en çok vurduğu Mansuroğlu Mahallesi'nin Muhtarı Yasemen Yavuzcezzar ise Başkan Sandal'ın kredi düzenlemesi çağrısının çok yerinde olduğunu belirtirken, "Şu an depremzedeler 1000- 1500 TL ev kirasını bile ödeyemiyor. Gelip bizden kira yardımı istiyorlar. Bu insanların çoğu 1500 TL ile 3500 TL arasında geliri olan, emekli ve dargelirliler. Şimdi bu devletin dönüşüm için belirlediği 7000- 7500 TL kredileri nasıl ödesinler. Kredi koşullarının acilen yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" dedi.

DEPREMZEDELER SOKAĞA DÖKÜLMÜŞTÜ

Hasar aldığı için yıkılan binalarının yeniden yapım sürecinde hak kaybı yaşadıklarını ve dönüşüm kredilerinin koşullarının da çok ağır olduğunu dile getiren yaklaşık 200 depremzede, geçen hafta Bayraklı Belediyesi önünde toplanıp bir basın açıklaması yapmıştı. Başkan Sandal'ın da destek verdiği depremzedeler daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yürümüştü.

 
İzmir yolu ulaşıma kapandı!
 
Menemenspor transfer sezonunu açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak ve Prizren, AB projelerinde birlikte çalışacak
Kardeş şehirler Konak ve Prizren arasında “İyi Niyet Mektubu” imzalandı. ...
Bornova'da taksici ve minibüsçü esnafına destek
Bornova Belediyesi pandemi döneminde en büyük sıkıntıyı yaşayan grup olan ...
Çiğli'de vezneler hafta sonu açık olacak!
Çiğli Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik vergisinin 1. taksit ödemeleri ...
 
Özel sebiller İzmirlilerin hizmetinde!
İzmir Bahar Lions Kulübü  tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ...
İzmir Sanal Kitap Günleri başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kez düzenleyeceği İzmir Sanal Kitap ...
Bayraklı'ya teleferik geliyor!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yapımı süren Şehir Hastanesi'ne ...
 
Bucalı gençlerin kurduğu şirket finalde!
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Gençbizz ...
Başkan Selvitopu'dan net 'Uzundere' mesajı!
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen “Türkiye ...
O ağaçların akıbeti belli oldu!
Büyükşehir Belediyesi, Çiğli tramvay çalışmaları nedeniyle Ata Sanayi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri