ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Ali Koç kararını açıkladı!
Ali Koç kararını açıkladı!
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
14 Mayıs 2020 Perşembe - 19:52

Başkan Selvitopu: Belediyelere takviye şart ama hiç umurlarında bile değil!

İzmir'in nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçesi Karabağlar'da koronavirüs sürecindeki aktif çalışmalarıyla dikkati çeken Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, merkezi hükümetin ekonomik kaynak ihtiyacı konusundaki duyarsızlığına isyan etti. Başkan Selvitopu, "Bu süreçte belediyelerin harcamaları katlandı. Hükümetin başka bir kaynaktan belediyelere takviye yapması lazım. Ama hiç umurlarında bile değil" dedi.

Başkan Selvitopu: Belediyelere takviye şart ama hiç umurlarında bile değil!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir'de 481 bin kişilik nüfusuyla dikkati çeken Karabağlar'da koronavirüs önlemleri çok ciddi bir mali yük oluşturuyor. Salgının ilk gününden beri sahada olan ve özellikle hijyen konusunda tavizsiz tutumuyla dikkati çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, önemli açıklamalar yaptı. Bu süreçte yurttaşlar vergi ödeyemediği için hem merkezi hükümet hem de belediyelerin gelirlerinde çok ciddi düşüşler olduğuna işaret eden Başkan Selvitopu, geçen yıl mart ayında Türkiye'nin genel bütçe gelirlerinin 41 milyar 88 milyon lira iken bu yıl 36 milyar 954 bin liraya, belediyenin mayıs ayındaki tahakkukunun ise geçen yıl 7 milyon 423 bin lira iken bu yıl 6 milyon 538 bin liraya düştüğünü anlattı. Başkan Selvitopu, "Normalde enflasyon farkı ile birlikte aslında bize 9 milyon TL civarında para gelmesi lazımdı. Bir de normalde yaptıkları İller Bankası kesintileri olsaydı elimize 2 milyon anca geçerdi. Kesinti olmadığı için bu ayı iyi kötü idare edeceğiz" dedi.

YARI YARIYA AZALMA VAR
"Bu anlattıklarım aslında sadece devletten kaynaklı azalan gelirler. Bir de bizim belediye gelirlerindeki azalma var" diyen Başkan Selvitopu, belediyenin normal gelirlerinde ise yüzde 50'nin üzerinde bir eksilme olduğunu bildirdi. Muhittin Selvitopu, "Mesela mayıs ayının 11'ine kadarki emlak vergileri tahsilatı 1 milyon 699 bin lira. Geçen yılın aynı döneminde 2,5 milyon liraydı. Yani yarı yarıya bir gelir kaybı sözkonusu. Hem devletten gelende eksilme hem belediyenin kendi gelirlerindeki eksilme olunca, iki taraflı büyük zarar veriyor. Bu durum tüm belediyeleri zorluyor" diye konuştu.


BELEDİYE KAYNAKLI VİRÜS BULAŞMA DURUMU YOK
Bu mali tablo nedeniyle tedbirli davrandıklarını ve bazı harcamaları ötelediklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi: "Sadece ama sadece koronavirüs tedbirlerine odaklandık. Kültür sanat faaliyetleri tamamen durdu. Onun gibi benzeri, daha sonra yapılabilecek tüm faaliyetlerin hepsini öteledik. Şuan harcama yaptığımız tek şey var, o da koronavirüs kapsamındaki önlemler. Dezenfektan alıyoruz, maske dağıtıyoruz. Şuana kadar dağıttımız maske 300 bini aştı. Halen de dağıtmaya devam ediyoruz. 4,5 ton köpekler, 1,8 ton kediler için mama dağıtımı yaptık. Zabıta ve temizlik görevlileri için eldiven, maske, siperlik alımlarımız var. Dezenfektan kabinleri satın aldık. Sokakların yıkanması, parkların, araçların dezenfektasyonunu titizlikle sürdürüyoruz. Tüm bu önlemler sayesinde, belediye kaynaklı bir koronavirüs bulaşma vakası yok. Üstelik, nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçeyiz. Sabah akşam bu koronavirüsle uğraşıyoruz. Kenti temiz ve hijyenik tutmaya çalışıyoruz. KARBEM'de online eğitimlere hiç ara vermedik. Mobil veznemiz çalışıyor. Günlük 10- 15 bin TL tahsilat yapıyor."

HİÇ UMURLARINDA DEĞİL
Belediyeler tüm bunları yaparken merkezi hükümetin ekonomik kaynak ihtiyacı konusunda duyarsız kaldığını dile getiren Başkan Selvitopu, "Şimdi ne yapması lazım hükümetin! Belediyeleri desteklemesi lazım. Çünkü bu süreçte belediyelerin harcamaları çok fazla arttı. Başka bir kaynaktan belediyelere takviye yapmaları, para aktarmaları lazım. Ama hiç umurlarında değil" dedi.

 
Yeni araçlarda gelişmiş güvenlik sistemleri belirlendi!
 
Can kaybı 4 bini aştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİR ÇOCUK DA SEN GÜLDÜR
Efes Selçuk Belediyesi “Bu Bayram Bir Çocuk Da Sen Güldür” diyerek bayram ...
İzmir'de faturalar askıya çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in pandemi sürecinde “Biz ...
Balık hali esnafından Biz Varız dayanışmasına destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu sabah balık hali ve sebze-meyve ...
 
Başkan Soyer'e Roman sürprizi... Domates, biber, patlıcan!
Roman müzisyenler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sürpriz ...
SEYYAR MASKEMATİK
İzmir Büyükşehir Belediyesi yurttaşların tıbbi maskeye ücretsiz erişimini ...
Başkan Amca ile parkta...
Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen ...
 
Gönüllülerle enginar hasadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 14 Mayıs Dünya Çiftçiler ...
Bayraklı'da erken ödeme... Personelin yüzü güldü
Salgınla mücadele konusunda büyük özveriyle çalışan Bayraklı Belediyesinde ...
Başkan Oran'dan çocuklara tatlı sürpriz
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, sokağa çıkma kısıtlaması getirilen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri