ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/23°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    6/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Maganda kurşunu bir can daha aldı!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist öldürüldü!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
Sel faciası: 55 ölü, 76 kayıp!
12 Haziran 2020 Cuma - 19:19

Başkan Selvitopu'dan çarpıcı açıklamalar... "SİHİRBAZ DEĞİLİZ"

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, SONKALE TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecindeki çalışmaları anlatan, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bilgi veren Başkan Selvitopu, birçok kez başvuru yapmalarına rağmen hükümetten yeterli desteği alamadıklarını ifade etti. "Sihirbaz değiliz" diyen Selvitopu, "Elimizde sihirli değnekle Karabağlar'ın sorunlarını çözmüş değiliz. Bunu biliyoruz. Gerçekçiyiz ve ilçenin geleceğini planlıyoruz" dedi

Başkan Selvitopu dan çarpıcı açıklamalar...  SİHİRBAZ DEĞİLİZ

SONKALEİZMİR (ÖZEL)-Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, SONKALE TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Pandemi sürecinin başında belediyede 'Kriz Kurulu' oluşturduklarını ve burada alınan kararlara göre hareket ettiklerini belirten Selvitopu çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Selvitopu, "İnsanların en yoğun olduğu pazaryerlerinde bir düzen sağladık. Maske dağıtımına, dezenfeksiyona ve temizliğe önem verdik. Birçok işyeri kapatıldı, esnaf iş yapamaz hale geldi. Yardımlar konusuna önem verdik. Mağdur olan insanlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bize 8 bin civarı başvuran oldu. Hepsine yardım etmeye çalıştık. Bundan sonraki süreç daha önemli. Birçok insan dışarıda. Önlemleri daha iyi sürdürmemiz gerekiyor. Bu süreçte Karabağlar'da vaka yoğunluğu görüldü. Ancak İzmir'in diğer ilçelerinden çok farklı bir durumumuz olmadı" dedi.
"ONLARIN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"
Salgının ekonomik etkilerine de değinen Başkan Muhittin Selvitopu, "İller Bankası kesintilerini hükümet erteledi. Bu aydan sonra ne olacak bilmiyoruz. Umarız ki bundan sonra da ertelenir. Çünkü bundan sonra kriz etkisini gösterecek. Bizim de İller Bankası paylarımız düştü. Karabağlarlı yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz daha düşük beklerken, geçen yılın üzerinde vergi ödemesi gerçekleştirdiler. Yurttaşlık görevlerini en iyi şekilde yaptılar. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Bütçemizi doğru kullanarak süreci sıkıntı almadan atlatmaya çalıştık. Salgınla ilgili hiçbir harcamadan kaçınmadık, kaçınmayacağız. Çünkü ne kadar erken atlatırsak o kadar iyi. Tabi her duruma hazırlıklıyız" dedi.


"NASRETTİN HOCA YIL SONU BİTECEK"
İlçede yarım kalan projeleri tamamlayacaklarının altını çizen Başkan, "Kibar Kompleksi ile yüzde 70'i tamamlanan Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi var.  Yarım bırakmamız yazık olur. Bir an önce tamamlamak için çalışıyoruz. Gençlik Merkezi projemiz var. Bunu bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bu projeye destek olacaklarını söyledi. Uzundere'de 32 dönümlük alanda, 2 kapalı salon ve 3 bin kapasiteli bir stadı içinde barındıracak bir kompleks yapacağız. Karabağlar'da böyle bir tesis yok. İlçenin ihtiyacını giderecek. Nasrettin Hoca'nın içi kaba inşaat halindeydi. Proje çalışmaları başlatıldı. Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim Kültür Merkezi olarak faliyete geçecek. Yıl sonu tamamlamış oluruz" diye konuştu. 


KAVACIK ÜZÜMÜ İÇİN HEDEF AVRUPA
Kavacık üzümünün tadı ve aromasıyla İzmir'de herkes tarafından bilinen bir ürün olduğunu söyleyen Selvitopu, "Biz bu ürünün hak ettiği yeri bulması için çalışma başlattık. Dokuz Eylül Üniversitesi ile Kavacık Kentsel Gelişme projesini hazırladık. Amaç bilimsel bir bakışla burayı geleceğe taşımaktı. Öncelikle üzüme coğrafi işaret hedefimiz vardı. 2 yıllık bir çalışma sonucunda Kavacık üzümü coğrafi işareti aldı. Avrupa Birliği çerçevesinde de bu coğrafi işareti almaya çalışacağız. Bütün çabamız köylülerimizin alın terinin karşılığını onlara verdirmek. Kavacık'ta kentsel yenileme ve geliştirme projeji çerçevesinde köy meydanının düzenlenmesi, köy evinin yapılması ve sokakların iyileştirmesi projemiz var. Orayı İzmir'in ve Karabağlar'ın tanınır, bilinir bir yeri haline getireceğiz. Tabi, dokusunu ve sosyal yapısını bozmadan. Pandemi sürecinin gidişatına göre festivalleri de devam ettirme düşüncemiz var" dedi. 


ULAŞIM SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?
Karabağlar'ın trafik sorununa da dikkat çeken Başkan Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: "Yoğunluğun en yüksek olduğu Yeşillik Caddesi'nde sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Ya alt geçit, ya da üst geçitlerin yapılması gerekiyor. Dostluk Bulvarı ile Yeşillik Caddesi'nin birleştiği noktada sıkıntı var. Sorumluluk karayollarındaydı, seçimlerden sonra Büyükşehir'e devredildi. Proje çalışmaları var. Karabağlar'ın kendi iç ulaşım sorunları da var. Zincirlikuyu Kavşağı'nın Dostluk Bulvarı'na bağlandığı nokta ile ilgili çalışma var. Bu da tamamlanırsa iç ulaşımda büyük rahatlık sağlanacak. Karabağlar'dan geçecek metro ile ilgili çalışma var. Bunun ortalayacak şekilde Karabağlar'ın içinden geçerek Gaziemir'e bağlanmasını istiyoruz. Güzergahın revize edilmesi yönünde talepte bulunduk. Daha somut bir şey gelmedi. Sanırım çalışıyorlar." 
BAKANLIKTAN ONAY BEKLENİYOR
Başkan Selvitopu kentsel dönüşüm konusunda da şunları söyledi: "Kentlerin gelişimi ulaşımla doğrudan bağlantılı. Metro, Karabağlar'dan geçerse kentleşme hız kazanır. Tüm Karabağlar'ın imar planı revize edildi.  Karabağlar'ın 30-40 yıl sonrasının planlaması gerçekleştirildi. Altyapı ve projelendirme anlamında bütün bunlara hazır bir ilçeyiz. Umarız ki bunlar kısa sürede hayata geçer. Türkiye'nin en büyük riskli alanı, 540 hektar ile Karabağlar'da. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışma yürütüyor. Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın mahallelerinde 100 hektarlık alanda Büyükşehir ve Bakanlık'la beraber biz çalışmaları sürdürüyoruz. Osman Aksüner ve Aşık Veysel'le ilgili çalışma bitti. Bakanlıktan onay bekliyoruz. Büyükşehir'in Uzundere'de başlattığı bir proje var. Sanırım birkaç sene içerisinde tamamlanmış olur." 


"ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK"
Projeler için hükümetten yeterli desteği alamamaktan yakınan Selvitopu, "Sadece Kibar Pazaryeri ile ilgili İller Bankası'ndan destek alabildik. Birçok proje için başvuru yaptık ama herhangi bir destek alamadık. Özellikle araç gereç alımı ile ilgili İller Bankası desteğine ihtiyacımız var ama maalesef olmadı. Yılmıyoruz, başvurularımıza devam edeceğiz. İki proje ile ilgili İZKA'dan destek aldık. Nasrettin Hoca Kültür Merkezi ve Marangozlar Odası ile birlikte yaptığımız eğitim merkezi için toplam 2 milyonluk destek aldık. Onun dışında tüm çalışmalarımızı kendi olanaklarımızla gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Sihirbaz değiliz. Sihirli değnekle Karabağlar'ın sorunlarını çözmüş değiliz. Bunu biliyoruz, gerçekçiyiz. Geleceği planlamak ve bu altyapıyı oluşturmak bizim görevimiz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"KARBEM'İ BÜYÜTECEĞİZ"
Karabağlar'daki tüm eğitim kurumlarına destek verdiklerini ifade eden Başkan Muhittin Selvitopu şöyle devam etti: "O kurumlarda eğitim gören çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onları ne kadar iyi eğitimli yetiştirirsek gelecek kuşaklar o kadar başarılı olur. Bakım, onarım, düzenleme, araç gereç alımı konusunda desteğimiz devam ediyor. KARBEM'i güçlendirmek istiyoruz. 1500 öğrencimiz var. Şubelerini açarak daha fazla gencin orada eğitim desteğini almasını istiyoruz. Geçen yılki başarı yüzde 96 seviyesindeydi. Bizim için büyük bir gurur. Kız Yurdu'nu açtık. Benzer çalışmalara kararlılıkla devam edeceğiz. Eğitim olmadan hiçbir şeyin sağlıklı yürümesi mümkün değil. Dar gelirli ailelerimizin çocuklarının yanında olmaya çalışıyoruz."

 
Başkan Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması! KİMSEYİ EZDİRMEYECEĞİZ
 
Vaka sayısında korkutan artış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması! KİMSEYİ EZDİRMEYECEĞİZ
Karaburun'da sahildeki belediyeye ait işletmelerin kiralarının ortalama ...
Soyer’den Ayyıldız’a veda ziyareti...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görev yeri değişen İzmir ...
AK Partili Sürekli'den Soyer'e Karabağlar eleştirisi... "Adını 50 günde öğrendiyse..."
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bugün Karabağlar'da etkili ...
 
Büyükşehir'den Kemeraltı'na koruyucu tedbir
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kalbi niteliğindeki tarihi Kemeraltı ...
İki ilçeye daha Halkın Bakkalı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı ve Gültepe semtinin ardından ...
Nimet Teyze'den Karşıyaka'ya teşekkür
Karşıyaka Belediyesi, pandemi sürecinden en çok etkilenen kesimlerin başında ...
 
İzmir'de 'Turuncu çember' dönemi!
İzmir’in hijyen standardı uygulaması hayata geçiriliyor. Küresel salgının ...
Balçova'da atık ilaç seferberliği
Balçova Belediyesi ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi işbirliğiyle başlatılan ...
İzmir'e Karadeniz kivisi
Ordu’nun Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve Giresun’un Piraziz Belediye ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri