ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
14 Ağustos 2021 Cumartesi - 12:33

Başkan Selvitopu'ndan tasarruf genelgesi çıkışı!

Göreve geldiği 2014 yılında, kullanımına sunulan milyonluk lüks otomobilin de aralarında olduğu 7 makam aracını satarak işe başlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesini değerlendirdi. 7 yıldır kiralık otomobili makam aracı olarak kullandığını aktaran Selvitopu, "Hiçbir şekilde bir eksiklik hissetmiyorum. Öyle bir derdim yok. Kamu kaynaklarının doğru değerlendirilmesi zaten görevimizin gereği" dedi.

Başkan Selvitopu ndan tasarruf genelgesi çıkışı!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Cumhurbaşkanlığı'nca yayımlanan, kamu kurumlarına yönelik tasarruf genelgesi ve basın yayın harcamalarına yönelik kısıtlama kararını SONKALE'ye değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Selvitopu, bu genelge çıkmadan çok önce 2014 yılında göreve geldiklerinden bu yana çok sıkı tedbirleri uygulamaya başladıklarını belirtirken, "Çünkü kamu kaynaklarının doğru kullanılması ve değerlendirilmesinin görevimizin gereği olduğu yönünde bir bakış açımız var. Bunlar ekstradan yapılması gereken şeyler olmamalı. Zaten herkesin bu kurallara riayet etmesi, kamu kaynakları kullanılırken gerekli özeni, itinayı göstermesi gerekir" dedi.

"MAKAM ARAÇLARINI SATIP ŞİRKETİN BORCUNU SIFIRLADI"

2014 yılında kendi kullanımına sunulan milyonluk lüks otomobilin de aralarında bulunduğu 7 makam aracını satmasının anımsatılması üzerine Selvitopu şunları söyledi:

"Makam aracı belediye şirketine aitti. Sadece o değil 6 tane daha binek tipi şirket aracı vardı. Ama şirket iflas etmiş durumdaydı. Vergisini, SSK primlerini ödeyemeyen bir haldeydi. Zaten öyle bir durumdayken o araçların kullanılması bana göre lükstü. O nedenle arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayla araçların hepsinin satış kararını aldık. O araçların hepsini satarak şirkete gelir kaydettik. Şirketin o tarihte kamuya ait 2,5 milyon borcu vardı. Hepsini ödedik. Ve bugün belediye şirketlerimiz KARBEL ve Spor A.Ş'nin şu anda kamuya ait ne vergi ne SSK borcu var. Bütün ödemelerini yapmış durumdalar."

"KİRALIK ARACA BİNİYORUM, EKSİKLİK HİSSETMİYORUM"

Selvitopu, 7 yıldır kiralık otomobili makam aracı olarak kullandığını belirtirken, "Şu anda makam aracım yok. Kiralık araçlar var. Belediyemiz araç kiralıyor ben de o kiralanan araçlardan birini kullanıyorum. Hiçbir şekilde bir eksiklik hissetmiyorum. Öyle bir derdim yok. Yeri geldiğinde kendi aracımı da kullanabilirim. Başka bir amaçla söylemiyorum bunu. Birimlerde de durum böyle. Hizmeti öne alacak şekilde en az şekilde araç kullanımımız var. Zaten Cumhurbaşkanlığı genelgesi de bunu istiyor. Genelgede dile getirilen tüm hususları 2014 yılından beri uygulayan bir belediyeyiz. Tüm çalışma arkadaşlarımız da buna dikkat etti. O sayede belediyemiz daha iyi bir duruma geldi" diye konuştu.

"SU VE AKARYAKIT HARCAMALARI AZALDI, ASFALT ÜRETİMİ BAŞLADI"

Hedeflerinin belediyeyi gelirlerinin giderlerini karşıladığı denk bütçeye kavuşturmak olduğunu, bunu da 2022'ye kadar sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:
"2014 yılından bugüne Karabağlar Belediyesi, bütçe ve harcamalar yönünden daha istikrarlı bir hale geldi. Kendi olanaklarıyla hizmet veren bir kurum olduk. Tüm kurumların da böyle olması gerekir. Biz nelere dikkat ediyoruz; gereksiz harcamaları kaldırdık. Zorunlu olanları ihtiyaca cevap verebilecek kadar yapıyoruz. Örneğin, temizlik yapmak zorundasınız. Çöpleri toplayacaksınız. Bunu yaparken, araç sayımıza çalışanlarımıza akaryakıt giderimize bakarak faaliyeti yürütüyoruz. Hem en kaliteli hizmeti vermek hem de maliyeti olabildiğince düşürmek. Aynı şeyi yol yapımlarında da geçerli bu. Kendi olanaklarımızı en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Tüm parklara otomatik sulama sistemini getirdik. Su faturalarımız haliyle azaldı. Ulaşımda da araçlarımıza CPS takarak takip ediyoruz. Akaryakıtta da büyük bir tasarruf sağladık. Asfalt üretiminde de böyle. Şu anda kendi tesislerimizde kendi ürettiğimiz asfaltı yollarımıza seren bir belediye haline geldik. Asfaltla ilgili ödenekleri aksatmıyoruz. Bir hayli yeri tekniğine uygun şekilde sıfırdan asfaltlıyoruz. Yıl sonuna kadar devam edecek. Ayrıca yatırımlarımız da planlanan şekilde devam ediyor."

"BİR STAT KADAR BÜTÇEMİZ VAR..."

Muhittin Selvitopu, uyguladıkları tüm tasarruf tedbirlerine karşın bütçelerinin nüfusa oranla az olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

"Ekonomik olarak durumumuz çok iyi mi, tabii ki değil. Türkiye'de yürürlükte olan yasaların öngördüğü şekliyle bütçeyi yapıyoruz. Herhangi bir bütçe ve gelir artışı yapma şansımız yok. Oralarda düzenleme yapılması gerekir. Özellikle büyükşehirlerde, büyük ilçeler hizmet vermekte bütçe anlamında zorluklarla karşı karşıyalar. Karabağlar özelinde baktığımızda, bizim 2021 yılı bütçemiz 400 milyon lira.. Nüfusumuz ne kadar, kayıtsızlarla birlikte 500 binin üzerinde. Biz bütün bu Karabağlar'da yaşayanlara temizliğinden, yolların bakımından, parklarından, zabıta hizmetinden tutun birçok hizmeti vermekle yükümlüyüz. Bütçeye bakıp nüfusla oranladığımız zaman bunun çok düşük olduğunu hepimiz görüyoruz. İzmir'de yapılan bir stadyum var, Göztepe stadyumu. Yapılması da iyi oldu, bir şey demiyoruz. Ama bizim bütçemiz o stadın maliyeti kadar. Bir stad maliyetinde bütçemiz var. Bunun iyi değerlendirilmesi, tartışılması lazım. 500 bin nüfusa bir stat bütçesiyle hizmet etmek durumuyla karşı karşıyayız. Ödeneklerimizi artırırsak daha fazla hizmet yapabiliriz. Daha fazla projeye kaynak ayırabiliriz. Karabağlar projeye ve yatırıma muhtaç bir ilçe. Yatırımları elinizde kaynak varsa, bütçeniz varsa yapabiliyorsunuz. Amacımız tüm projelerimizi yerine getirmek. Tabii ki elimizde sihirli değnek yok. Ama iyi bir harcama programı yaparak bunları hayata geçiriyoruz."

 

 
5 mahalle içme suyuna kavuştu!
 
Tartışılan bastona emniyet el koydu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Murat Bakan'dan komisyon tepkisi!
İklim Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri İzmir Milletvekili Murat ...
RTÜK, gündüz kuşağı programlarını kaldıracak mı?
Geçtiğimiz yıllarda kadınların suistimal edilmesini durdurmak için evlilik ...
Şırnak'ta Suriyeli şahıs ambulans kaçırdı!
Şırnak’ta Suriye uyruklu olduğu iddia edilen bir şahıs hastaneye ait ambulansı ...
 
Sel felaketinde can kaybı artıyor!
Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor. 
Soyer, isyan etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de yaşanan deprem ...
O hemşire hakkında karar!
İzmir'de yakınları için sahte aşı kartı hazırladığı ileri sürülen hemşire tutuklandı.
 
Balıklıova'daki yangın devam ediyor!
İzmir'in Çeşme ilçesindeki Karareis bölgesinde başlayan yangın rüzgarın ...
Koronavirüsten 157 can kaybı daha!
Türkiye'nin 13 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı. Son 24 saatte 21 ...
Can kaybı 31'e yükseldi!
Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde can kaybı artmaya devam ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri