ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5464
    Dolar
  • Euro
    34,8346
    Euro
  • Altın
    2.430,800
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
13 Temmuz 2019 Cumartesi - 11:30

Başkan Selvitopu’ndan yeşil isyan… Hep Basmane Çukuru mu tartışılacak bu kentte!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Parti’nin Millet Bahçesi yapmayı vadettiği yerler arasındaki Poligon Deresi ile ilgili net konuştu. 200 hektarlık bu alanın İzmir için son derece önemli olduğunu ve kesinlikle rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Selvitopu, “Ama sadece bizim sahip çıkması yetmez. Tüm İzmir’in sahip çıkması lazım. Çevre örgütleri ve meslek odaları çok zayıf kaldılar. Hiç ses gelmiyor. Hep Basmane Çukuru mu tartışılacak bu kentte” dedi.

Başkan Selvitopu’ndan yeşil isyan… Hep Basmane Çukuru mu tartışılacak bu kentte!

Mustafa AKBAŞ-Abdullah ÇELEBİ/SONKALE- Gaziemir metrosunun güzergahıyla ilgili açıklamaları çok konuşulan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu kez kent merkezindeki en önemli yeşil alanlardan biri olan Poligon Deresi’ni gündeme getirdi. AK Parti’nin Millet Bahçesi yapmayı vadettiği yerler arasındaki Poligon Deresi ile ilgili net ifadeler kullanan Başkan Selvitopu, “Burası yemyeşil bir alan. Askeriye şimdiye kadar bu alanı korumuş ve bugünlere getirmiş. Biz de koruyalım ve gelecek kuşaklara taşıyalım istiyoruz. Ancak endişelerimiz var. Endişemiz ve bu konuyu gündeme getirme nedenimiz şu; kent içinde kalan Poligon Deresi’nden yarın bir gün askeri tesisler taşınabilir. Bu taşınma kararı her an alınabilir. Taşınma kararı alındıktan sonra bu alanın geleceği bizim için önemli. Sadece Karabağlar için değil İzmir için de önemli. Biz, taşınmadan sonra burasının rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. Yeşil kalsın ve halkın kullanımına açılsın istiyoruz. Söylediğimiz sadece bu” diye konuştu.

BEYANA BAĞLAYALIM; DEYİN Kİ…

Selvitopu, bu talebe doğrudan kimsenin karşı çıkmadığını ancak Millet Bahçesi projesinin gündeme getirildiğini vurgularken, “Poligon Deresi 200 hektarlık büyük bir alan. Öyle 50 hektarını Millet Bahçesi yapacağız denilip gerisinin ne olacağı soru işareti olarak bırakılırsa olmaz. Endişe verici bir durumu ortaya çıkar. O yüzden şimdiden bunu bir beyana bağlayalım. Densin ki; taşındığında burasının tamamı rekreasyon alanı olarak düzenlenecektir. Haa adı Millet Bahçesi olabilir. Önemli olan amaçtır. Adına rekreasyon alanı dersiniz, Millet Bahçesi dersiniz, farketmez. Sonuçta her ikisi de aynı amaca hizmet edecek. Böyle bir alan olursa İzmir nefes alır. Karabağlar için de büyük bir şans olur” dedi.

YAPILAŞMAYA AÇILIRSA ÇOK YAZIK OLUR

Poligon Deresi ile ilgili önceki belediye meclis toplantısında, tüm partilerin oybirliği ile iyi niyet kararı alındığını hatırlatan Muhittin Selvitopu, “Bu anlamlı bir karardı. Sonuçta hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Doğal dokuyu koruyarak bu kenti geleceğe taşımak hepimizin görevi. Gelecek kuşaklar açısından da bir sorumluluğumuz. Biz bu işin üzerindeyiz. Takip edeceğiz. Gündemde de tutmaya çalışıyoruz. Ama sadece Karabağlar Belediyesi’nin sahip çıkması yetmez. Tüm İzmir’in buraya sahip çıkması lazım. Çevre örgütleri ve meslek odaları bu konuda çok zayıf kaldılar. Hiç ses gelmiyor. Hep Basmane Çukuru mu tartışılacak bu kentte. Tamam o da tartışılacak da… Böylesi önemli bir alan da mutlaka gündemde tutulmalı. Herkes görüşünü açıklamalı, sahip çıkılmalı. Burası çok büyük bir alan. Yarın bir şekilde yapılaşmaya açılırsa kente çok yazık olur” diye konuştu.

38 HEKTARA ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ MÜ OLUR!

Başkan Selvitopu, İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilen Hatay semtindeki araziyle ilgili tartışmalara da açıklık getirdi. Bakanlığın orada imar planı yaptığını ve 80 hektarlık alanın 38 hektarını üniversite kampüsü, 42 hektarını ise konut alanı olarak belirlediğini hatırlatan Selvitopu, “80 hektar üniversite kampüsü için büyük bir alan değil. Üstelik siz bir de bunun 42 hektarını kırpmışsınız. Bu üniversite yeni alanlara ihtiyaç duyacak. Nasıl yerleşecek buraya? 42 alanını ne diye konuta açıyorsunuz? Karabağlar’da yeni konut alanına ihtiyaç yok ki. Bizim karşı çıktığımız konut alanıdır, üniversite değil. Bu bazen saptırılıyor. Biz tamamı kampüs alanı olsun istiyoruz. Şiddetle bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Çünkü planlar askıya çıktı. İtiraz ettik, itirazımıza cevap verilmedi. Konut alanının iptal edilmesi için dava açtık, süreç devam ediyor” dedi.

OLACAK İŞ DEĞİL! BU ISRAR NEYİN NESİ…

Başkan Selvitopu, yürütmeyi durdurma istemlerinin önce reddedildiğini ardından üst mahkeme tarafından bozulduğunu söyledi. Şimdi ise bilirkişi incelemesinin beklendiğini aktaran Selvitopu, “Biz kötü bir şey demedik ki. Burasının tamamı kampüs alanı olsun dedik. Karabağlar’da konuta ihtiyaç yok. Örneğin İYTE’nin kampüs alanı 1200 hektar, Ege Üniversitesi’nin 600 hektar. Bu 80 hektarın nesi fazla ki onun da 42 hektarını alıp konut sokuyorsunuz içine. Olacak iş değil bu. Bunda ısrar etmek neyin nesi. Kamunun arazisini konut alanı yapmak neyin nesi. Bu konunun ısrarla takipçisi olacağız. Yargı hukuk ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

 
Kazazede at İzmir'de
 
Çiğli'de transfer atağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fotoğraf talimatı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyedeki ofislere asılan ...
Ödemiş'te TOKİ heyecanı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde inşa edilmesi planlanan TOKİ konutları için ...
Soyer'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a metro teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin temmuz ayı son oturumu, Büyükşehir ...
 
Tunç Soyer ekti, Yetişkin biçti
Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ...
"İzmir'in sosyal bir geni var"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Birlikte yaşama kültürü ...
Erdoğan'dan Buca Metrosu'na onay
İzmir'in öncelikli toplu ulaşım projesi Buca Metrosu yatırım programına ...
 
Srebrenitsa katliamı Buca'da lanetlendi
Bosna’da insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul ...
Karabağlar'ı ortalasın...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçen hafta açıkladığı, güzergahı nedeniyle ...
Dünya gençleri Karşıyaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi, bu yaz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri