ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3134
    Dolar
  • Euro
    35,1094
    Euro
  • Altın
    2.280,200
    Altın
  • Bist-100
    8,94
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
Gamze'nin ölümünde kan donduran detaylar... Anneye müebbet hapis!
15 Kasım 2019 Cuma - 12:00

Başkan Sengel'den turizm mesajı...

Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliğinde "Kardeş Şehir İlişkileri Alanında Turizmde Sürdürebilirlik" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kentin doğal zenginliklerini ve bugünkü konumunu katılımcılarla paylaşırken, bu noktada önemli mesajlar verdi.

Başkan Sengel den turizm mesajı...

Efes Selçuk Belediyesi olarak turizme dair yapmayı planladıkları çalışmaları anlatan Başkan Sengel; "Biz değişime ayak uydururken aynı zamanda geçmişe sahip çıkıp geleceğe köprü atmayı hedefliyoruz” dedi.
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in daveti üzerine; Kuşadası- Sinaia Kardeş Şehir İlişkilerinin Sürdürülebilir Turizm Alanı'nda Katılımcı Yaklaşımla Güçlendirilmesi Projesi'nin final konferansına katıldı.


 Sürdürülebilir Turizm  Final Konferansı’na Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, kardeş kentler Romanya'nın Sinaia Belediye Başkanı Vland Gheorghe Oprea ve çok sayıda davetli katıldı. 
“ELLER HAVADA” TURİZMLE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SAĞLANMAZ 
Final konferansının “Sürdürülebilir Turizm Deneyimleri Oturumunda” yaptığı konuşmasında sürdürülebilir turizm kavramına dikkat çeken Başkan Sengel; “Sürdürülebilir turizm hızlı değil yavaştır.  Kapitalizm ve para kazanmaktan ziyade doğayı korumak; günü geçirmekten ziyade geleceğe sahip çıkmak ve geleceğe köprü atmaktır. Tüm bu amaçları içermeyen bir turizm modeli var.  Kısa vadede herkes, bilhassa turizmden geçimini sağlayanlar paralarını kazansın; bir süre sonra herkes ülkesine dönsün. Ben buna  “eller havada” turizm” modeli diyorum. Bu turizm modeli ile sürdürülebilirliği elde etmemiz mümkün değil” dedi.
Turizmde en önemli amacın doğayla, kültürle ve tarihle bir bütün oluşturmak olduğunun altını çizen Başkan Sengel; "Kardeş şehir protokollerinin ülkeler arasında sınırları ortadan kaldıran  bir silgi olduğunu düşünüyorum. Çok daha önemli bir şey var. O da her ne kadar turizmde yerel halkın kalkınması önemliyse de gelecek olan turistin rahat olması ve geldiği yeri özümsemesi de çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.


EKOLOJİK TURİZME BAŞLIYORUZ
Efes Selçuk’un  her noktasının  bir tarih olduğuna dikkat çekerek, bu bağlamda yakında ekolojik turizme başlayacaklarını, yerli tohuma ulaşarak; bunu turizm içerisine dahil etmeye çalışacaklarını kaydeden  Başkan Sengel; “Kentte 8500 yıldır süren kesintisiz bir yaşamdan bahsediyoruz. Kybele’den Artemis’e, Artemis’ten Meryem Ana’ya; çok tanrılı dinden tek tanrılı dine geçişe, Efes’in içerisinden Saint Jean Kilisesi’ne İsabey Camii’ne kadar bir bütüncül yapıdan bahsediyoruz. Bunun içine doğayı katmak istiyoruz. Çünkü sürdürülebilir olması bizim için büyük önem arz ediyor. Bahsettiğim rota içerisinde sulak alanların, göllerin ve doğal güzelliklerin mevcut olması bizi tarım ve turizmi bir araya getirmeye yönlendirdi. Bu bağlamda yakında ekolojik turizme başlıyoruz. Yerli tohuma ulaşarak; bunu turizm içerisine dahil etmeye çalışıyoruz. Biz geleceğe bu anlamda bir miras bırakmak istiyoruz. Bizim istediğimiz buraya gelen ziyaretçiler Efes Selçuk’un hem tarımını, hem doğasını özümseyebilsin” dedi. 
TURİZM DEĞİL KARDEŞLİK 
Meryem Ana, Saint Jean, İsabey ve Artemis Tapınağı’nın Efes Selçuk’ta bulunmasının Efes Selçuk’ta inanç kardeşliği oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Genel olarak adına inanç turizmi denir. Ancak ben inanç içerisinde turizm gibi maddi bir kavrama bağlamak için inanç kardeşliği diyorum. Ve inanç kardeşliği bağlamında ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Tarih dediğimiz yerin, doğa dediğimiz yerin içerisinde belirli bir kültürel politikanın da olması gerekiyor. Bu kültür politikalarını ortaya koymamız bizim olmazsa olmazımızdır. Çünkü “Değişmeyen tek şey değişimdir” diyen ilk filozof dediğimiz Herakleitos bu topraklardan çıkmıştır. Biz değişime ayak uydururken aynı zamanda geçmişe sahip çıkıp geleceğe köprü atmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başkan Sengel konuşmasının sonunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür etti. 

 
Narlıdere Kent Konseyi’ne yeni başkan
 
Minik Esila'ya donör aranıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Kent Konseyi’ne yeni başkan
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ve ilçeyi güzelleştirmek ...
Karabağlar Ata’sının İzinde...
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ...
Altınyol'da işlem tamam...
İzmir’in araç trafiğine en çok maruz kalan ana arterlerinden Altınyol’da ...
 
Yatık binalara 'Ortak Akıl' revizyonu
Bostanlı’da ‘yatık binalar’ olarak bilinen apartmanlar, İzmir Valiliği’nin ...
Buca’da dil kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi, kentte yaşayan yabancılar için Türkçe eğitimi vermeye ...
Güzelbahçe'de toplu sözleşme sevinci
Güzelbahçe Belediyesi, memur sendikası TÜM-BEL-SEN ile toplu sözleşme ...
 
Bornovalı çocuklara ara tatil hediyesi
Bornova Belediyesi, bu yıl ilk kez uygulanacak ara tatile çıkacak çocukları ...
Gaziemir 'Can Butonu' ile finalde
Gaziemir Belediyesi evde bakım hizmeti projeleriyle, Türkiye'nin Sağlık ...
Menderes'te festival zamanı
Menderes Belediyesi tarafından Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri