ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
9 Ocak 2020 Perşembe - 15:58

Başkan Serdar Aksoy'dan deve çarkı! İmzayı attı, plaketi aldı, sözünü tutmadı

İzmir Menemen'de bir ay önce deve güreşlerini iptal ettiğini açıklayıp hayvan haklarıyla ilgili bildiri imzalayan ve ardından hayvanseverlerden plaket alan Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy, sözünü tutmadı. Bu haftasonu yapılacak deve güreşleri için halka çağrı yapan Başkan Aksoy'a hayvanseverlerden tepki geldi.

Başkan Serdar Aksoy dan deve çarkı! İmzayı attı, plaketi aldı, sözünü tutmadı

SONKALEİZMİR- Yerel seçimlerin öncesinde ve sonrasında Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileriyle bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy, yıllardır düzenlenen deve güreşlerini iptal ettiğini açıkladı. Aksoy, "Deve güreşlerine ve hayvanlı sirklere izin vermeyeceğime söz veriyorum" maddesinin de yer aldığı HAYTAP bildirisinin altna imza attı.

PLAKET ALIP FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Bir ay önce ise aralarında Esin Önder'in de yer aldığı HAYTAP temsilcileri, Başkan Aksoy'u makamında ziyaret edip, "Faytonların kaldırılması, deve güreşlerinin sonlandırılması ve hayvanat bahçesinin kapatılması başta olmak üzere, candostlarımızın yaşam hakkına saygı bilincini önceleyen veterinerlik hizmetlerini uygulamaya geçiren Menemen Belediye Başkanımız Sayın Serdar Aksoy'a teşekkürlerimizle" yazılı plaketi sundu. Plaketi kabul eden Serdar Aksoy, hayvan hakları savunucuları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

TERS KÖŞE YAPTI
Ancak, aradan henüz bir ay geçmeden Başkan Aksoy'dan hayvanseverleri şaşkına çeviren bir hamle geldi. Serdar Aksoy'un talimatıyla Menemen'de bu hafta sonu yapılacak deve güreşleri için halka çağrı yapıldı. Billboardlara verilen ve sosyal medyada yayımlanan ilanlarda, Serdar Aksoy'un fotoğrafının yanı sıra "Menemen Belediyesi 8. Geleneksel Türkelli Deve Güreşleri... 12 Ocak Pazar saat 10.00... Türkelli Arena (Hatundere İZBAN karşısı)... 220 kişilik folklor ekibi etkinlikleri, Ege, Akdeniz ve Marmara'nın ünlü develerinin katılımıyla yapılacak olan 8. Geleneksel Türkelli Deve Güreşlerimize tüm halkımız davetlidir" ifadeleri yer aldı.

ADAŞINI ÖRNEK VERDİ
Sözünde durmayan Aksoy'a hayvanseverlerden tepki geldi.  Başkan Serdar Aksoy'a kendisinden önce deve güreşlerini iptal ettiğini açıklayan ve "Ben buraya harcanacak parayı ilçemdeki çocuklar ve onların eğitimleri için kullanacağım" diyen Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal'ı örnek gösterdiklerini aktaran HAYTAP Temsilcisi Esin Önder, "Bir ay önce de Gölpark (hayvanat bahçesi) kapandığı ve deve güreşlerine ön ayak olmam karışmam dediği icin teşekkür plaketimizi de vermiştik. Geçen hafta ısrarla bızı devecilerle buluşturmak istediğinde temsilcilerimiz Senem Demirel Acar ve Sahara Meral ile gittik. Devecilere zeytin dalı bile götürüp, (dövüş yerine birlikte şenlik yapalım, develerin en bol olduğu Arabistan bile güzellik yarışı yapıyor) dedik. Dedik ama onlar ısrarla dövüşe (onlar güreş diyor) develerin ihtiyacı var dediler! Ve bugün başkanımız bize verdiği sözde durmayıp, pazar günü deve güreşi yapacağını ilan etti... Bence sevgili başkanımıza hiç yakışmadı" dedi.

OY KORKUSUNU YENSİNLER
Önder, çağdaş dünyada güreşlerin de değişmesi gerektiğini belirtirken, "Toplumlar ancak bu şekilde uygarlaşır. Bu sevdadan vazgeçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sevgili Bayraklı Belediyesi başkanımız Serdar Sandal gibi oy korkusunu yenerek onun yolunu takip etmelerini diliyorum" diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE PAZARCILARI ŞAŞIRTMIŞTI
Serdar Aksoy, daha önce de Menemen'deki pazarcı esnafını şaşkına çevirmişti. Seçim öncesi yeni pazar yeri için esnaftan para almayacağı sözünü veren Aksoy, daha sonra pazarcılardan ücret talep edince ortalık karışmıştı. Aksoy, pazarcıların tepkisi üzerine, kendisini savunmak için CHP'li eski Başkan Tahir Şahin usulsüzlük yaptığı için bu parayı istemek zorunda kaldığını söylemişti. Menemenli Pazarcılar Derneği Başkanı Mahir Kodaş, "Başkanın dürüstlüğüne inancımız yok oldu. O bize söz verdi biz de oy verdik. Sözünü tutsun. İşgaliye ücretleri haftalık verilir. Bizden toplu para talep edemez" demişti.

 

 
Bakan Varank'tan Aliağa itirafı... Çivi dahi çakılmamış!
 
Kamyon köprüye sıkıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel acı konuştu... Böyle bir ortamda gazeteciler gününden söz edilebilir mi!
CHP’nin gazeteci Milletvekili Atila Sertel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
İzmir alarm veriyor... Kirlilik üst seviyede
İzmir'de nüfusun artması, kentlerin büyümesi, endüstrinin gelişmesiyle ...
İzmir'de uyuz salgını...İlaç dayanmıyor!
İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, kentin özellikle Buca, ...
 
En Taksi'de 'tek firma' tepkisi
İzmir'de bazı taksiciler, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın taksi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı istifa etti
İslâm Birliği'nin Kongresi'nde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek. Ortamı ...
İzmir'de ağaçlar devrildi, tekneler battı
İzmir'in Foça ilçesinde, dün akşam saatlerinde etkili olan ve gece boyunca ...
 
İzmir'e 3 yeni su kaynağı
İZSU Genel Müdürlüğü, DSİ ile imzalanacak geri ödeme protokolünün ardından ...
Katledilen gazeteci: Metin Göktepe anılıyor
Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996’da, polislerin şiddetine ...
İran'ın ABD üslerini vurmasının ardından Türkiye'den ilk adım
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri