ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5401
    Dolar
  • Euro
    34,8477
    Euro
  • Altın
    2.424,020
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/27°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
22 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:21

Başkan Soyer'den 500 gün mesajı... İZMİR EN İYİSİNE LAYIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilk 500 gününü sosyal medya paylaşımları üzerinden anlatan M. Ayhan Kara'nın hazırladığı "Tweet'lerle #BizVarız #BizYaparız/İlk 500 Gün" kitabı için Başkan Soyer "İzmir En İyisine Layık" başlıklı bir önsöz kaleme aldı. 500 günün bir özeti olan ve kitabın içeriği hakkında da ipuçları veren önsözün tam metnini yayınlıyoruz. İşte o e-kitabın önsözü...

Başkan Soyer den 500 gün mesajı... İZMİR EN İYİSİNE LAYIK

Sevgili İzmirliler,

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oylarınızla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildim. Şahsıma büyük bir onur, aynı zamanda büyük bir sorumluluk verdiniz. Bu sorumluluğun bilincinde olarak 8 Nisan 2019’da mazbatamı aldığım günden başlayarak çalışma arkadaşlarımla birlikte İzmir için kolları sıvadık. Sürmekte olan projelerin yanında seçim vaatlerimiz arasındaki projeler için de hızla çalışmaya başladık.

Katılımcı ve Şeffaf Belediye

İzmir için çalışmalarımızda katılımcı ve şeffaf yerel yönetim anlayışımızın bir gereği olarak attığımız her adımda ortak akla başvurduk. Kültürpark’taki çeşitli başlıklar altındaki forumlar da, sivil toplum örgütleriyle buluşmalarımız da, İzmir’in ekonomik, sosyal, kültürel, sportif yaşamında önemli yer tutan kurum ve kuruluşlarla işbirliklerimiz de ortak aklın bir gereğiydi.

İzmir’in Ekonomisi Canlanacak

“Başka bir tarım mümkün” dedik ve bu doğrultudaki adımları çoğalttık. Kırsaldaki desteğimiz çok yönlü bir şekilde kesintisiz sürüyor. Şehir merkezinde iki üretici pazarı da hizmete girdi. Halkın Bakkalı ile üretici kooperatiflerinin sağlıklı ürünlerini de hemşehrilerimize ulaştırıyoruz.

İzmir’de turizmin hak ettiği yere gelmesi ve ekonomiye katkısı, olmazsa olmazlarımızdan. Amacımız İzmir’i Dünya ile buluşturmak ve Dünya’yı da İzmir’e taşımak. Tarımsal kalkınma, turizm ve inovasyonu bir arada geliştiren, fuarlarla ekonominin cazibe merkezi haline geleceği bir İzmir hayalimiz var.

Toplu Ulaşım ve Altyapıda Sıçrama

İzmir’in toplu ulaşımında yeni sıçramalar sağlıyoruz. Raylı sistem ağını genişletirken deniz ulaşımının payını toplu ulaşımda daha da arttırıyoruz. Narlıdere metrosu ilerlerken yeni hatlar için de çalışıyoruz, Çiğli tramvayı da geliyor. Salgın dönemini fırsata çevirerek altyapı çalışmalarına da bilhassa sokak kısıtlılığı günlerinde ivme verdik. Kaliteli ve rekor düzeyde asfaltlama yaptık. Bu süreçte İZSU da önemli çalışmalara ve yatırımlara imza attı.

Doğasına, Çevresine Sahip Çıkan, Kucaklayan Bir Şehir

Çiçek gibi tertemiz ve bakımlı bir İzmir yanında doğasına, çevreye sahip çıkan; yüzülebilir bir Körfez hedefimizden sapmadan yürürken hemşehrilerimizin gönüllü desteğini de çok önemsiyoruz. Kadınlar, çocuklarımız, gençlerimiz için İzmir’in yaşanacak bir şehir olması yolunda da adımlar atıyoruz. Masal Evleri çoğalacak, kadınlar sosyal hayatın daha çok içinde olacak. İzmir’in kültürle, sanatla, sporla daha çok buluşacağını, örneğin İzmir Şehir Tiyatrosu’nun yolda olduğunu müjdeleyebilirim.

Akılda Dostluk ve Dayanışma Kaldı

Birinci görev yılımızın sonunda ortaya çıkan küresel salgın ülkemizi ve şehrimizi de etkiledi.  Böylece ortaya çıkan yeni durumun zorluklarıyla baş edebilmek için “Kriz Belediyeciliği”ne geçtik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesini krizden etkilenen yurttaşlarımıza yönlendirdik. #BizVarız kampanyasıyla İzmir’de adeta bir dayanışma destanı yazıldı. Hemşehrilerimizin evde kaldıkları sürece yanlarında olduk. Sağlık çalışanları için elimizden geleni yaptık; konaklama, yemek, ulaşım gibi gereksinimlerine yanıt verdik. Salgın süresince şehrin nabzının attığı her yerde, toplu ulaşım araçları başta olmak üzere dezenfeksiyonu üst düzeyde sağladık. Türkiye’de maske bulunamazken biz hemşehrilerimize maskematikler aracılığıyla 6 milyon maskeyi ücretsiz dağıttık.  70 bini bağış 220 bin gıda kolisini yardımlaşma ağımızla desteklediğimiz İzmirli yurttaşlarımıza ulaştırdık. Üreticinin satamadığı sebze ve meyveleri dayanışma kolileri için satın aldık, kirazı da dalda bırakmadık. Kısıtlama günlerinde Seyyar Pazar ile hemşehrilerimizin ayağına sebze ve meyve gitmesini sağladık. Ramazan ayında iftarda hemşehrilerimizin yanında olduk. Bu süreçte büyüklerimize ve gençlere iletişim desteği sunduk. Sokak hayvanlarını da ihmal etmedik. 

Mazbatamı aldıktan bu yana 500 gün geçti. “500 günde aklınızda en çok ne kaldı?” derseniz hiç düşünmeden “Salgının yakıcı günlerinde İzmirlilerin yüreğini ısıtan dayanışma kaldı, dostluk kaldı” derim... “Kriz Belediyeciliği’ni dört dörtlük hayata geçiren çalışma arkadaşlarımın ve gönüllülerin özverisi kaldı” derim…  Geride kalan 500 günün küçük bir özetini sosyal medya paylaşımları ve ön metinleriyle sunan bu e-kitap umarım yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilgili bir fikir de verecektir. Şunu da belirtmek isterim; geride kalan görev süremde, sosyal ve demokratik belediyecilik ilkeleri ışığında, sizlerin de desteğiyle bu harika kent için çok güzel hizmetleri yaşama geçireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

İçten sevgi ve saygılarımla.
 

 
Seferihisar'da büyük temizlik
 
Yorgancılar'dan doğalgaz açıklaması... Milli kaynaklarımızla var olma zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da büyük temizlik
Seferihisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Covid-19 tedbirleri ...
DEMİREZEN'İN HALKLA İMTİHANI
Göreve gelir gelmez makam kapısını söktüren ve randevusuz, özel kalemsiz ...
Foça Bağarası'na 'Kadınca Kadarınca' pazarı!
Bir yıl önce ilk ‘Kadınca Kararınca’ Yerel Ürünler Pazarını açan Foça ...
 
Bornova’da denetimler sürüyor
Koronavirüs salgını vaka sayısındaki yükselmenin ardından ülke genelinde ...
Meles Çayı ve çevresi İzmir'in ekolojik omurgası olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meles Çayı ve yakın çevresi için açtığı ...
Balçova'da örnek sözleşme... Kadınlar Günü'nde ikramiye!
Balçova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu ...
 
Yangın tankerleri orman köylülerine dağıtılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük yangının birinci yılında Karabağlar ...
Ata'nın emaneti 'Beyaz Vagon' için Gümrükçü de devrede
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 13 yıldır bulunduğu Alsancak Gar ...
Başkan Soyer'den Gaziemir mesajı... Tüm kalbimizle beraberiz
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri