ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,7593
    Euro
  • Altın
    2.429,550
    Altın
  • Bist-100
    9.945,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
2 Nisan 2021 Cuma - 22:29

Başkan Soyer'den Menderes'e atık tesisi güvencesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üç günlük Küçük Menderes Havzası turunu Menderes ile sonlandırdı. Mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak, onların taleplerini dinleyen Başkan Soyer, Büyükşehir tarafından ilçede kurulması planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne yönelik güvence verdi. Soyer, “Tesisin zerre kadar zararı olmayacağı gibi 350 kişi istihdam edilecek. Hem yaratacağı istihdamla, hem bölgede üreteceğimiz enerjiyle, yapacağımız seralarla size artı değer yaratacağız" dedi

Başkan Soyer den Menderes e atık tesisi güvencesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çarşamba günü Torbalı'dan başlayan, Tire'yle devam eden ve üç günlük Küçük Menderes Havzası turunu, bugün Menderes ilçesi ile sonlandırdı. Büyükşehir ve İZSU’nun son iki yılda toplam 98 milyon lira yatırım yaptığı Menderes'te, muhtarlarla bir araya gelen Başkan Tunç Soyer talepleri dinledi. Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey bürokratlarının da katıldığı toplantıda Menderes'teki muhtarlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçede Büyükşehir tarafından yürütülen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
Muhtarların tüm taleplerini kendilerine iletmelerini isteyen Başkan Tunç Soyer, “Bugün söylenecek her şey doğrudan muhatabına ulaşacak. O anlamda rahat olun. Ne derdiniz varsa, ne ihtiyacınız varsa söyleyin. Duyması gerekenler duyacak, yapması gerekenler yapacak. Menderes'in tüm köylerini dinleyeceğiz. Her birinizin söyleyeceklerini ilgili arkadaşlar dinleyecek. Taleplerinizi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.



“Tereddüdü olanlar gidip tesislere baksın”

İlçede katı atıkları geri dönüştürmek ve atıklardan elektrik üretmek için kurulacak Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne yönelik de açıklama yapan Soyer, şunları söyledi: “Biz Harmandalı'da elektrik üretimine başladık. Çöpten elektrik elde ediyoruz ve bu memlekete bir gelir getirmeye başladık. Bütün dünya bunu yapıyordu, biz bugüne kadar yapmıyorduk. Şimdi çöpten elektrik üretiyoruz. Buna benzer Bergama ve Ödemiş'te de tesis yaptık. Bir tereddüdü olan arkadaşlarımdan rica ediyorum. Gitsinler baksınlar. Tamamen kapalı, koku bırakmayan, kirlilik bırakmayan iki tane fabrika gibi tesis çıktı ortaya.”



İstihdam olanağı da var

Kurulacak tesiste elektrik üretilmesi bir yana çöpün hammadde olarak kullanıldığını, bunun da o bölgeleri tertemiz yaptığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çünkü fabrika ne kadar çöp varsa almak istiyor. Elektrik üretiminin hammaddesi çöp. O nedenle de o ilçeler, o mahalleler diğerlerine göre çok daha temiz. 
Çünkü fabrikalar çöpü toplayarak elektrik üretmek istiyor. Burada yapmayı planladığımız tesis buraya zerre kadar zarar vermeyeceği gibi istihdam yaratacak. Burada 350 kişi istihdam edilecek. Hem yaratacağı istihdamla, hem bölgede üreteceğimiz enerjiyle, yapacağımız seralarla size artı değer yaratacağız. Katma değer yaratacağız” diye konuştu.



“Size zarar verecek bir şey yapar mıyız?”

Başkan Soyer, kurulması planlanan tesise yönelik kimi eleştirilerin olduğunu da anımsatarak, “O popülist söylemlere hiç birinizin inanmamasını rica ediyorum. Biz size zarar verecek bir şey yapar mıyız? Zerre kadar toz kondurur muyuz mahallenize, köyünüze? Kimin niyeti varsa ona engel olmak için elimizden geleni yaparız. Eğer bilsem ki size zerre kadar zararı olacak en başta ben karşı çıkarım. Ama bunlar popülist söylemler. Bunlar sığ siyaset söylemleri. Rica ediyorum bunlara itibar etmeyin. Zerre kadar toz konduracak yanlış bir şey yaptırmayız. Asla izin vermeyiz. Buna inanmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

Köy başvurusu çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mahallelerin yeniden köye dönüşmesi için kanun çıkarıldığını hatırlatarak, daha önceki çağrılarını yineledi. Soyer şunları söyledi: “Köyler kapatılmasın diye biz o zaman ortalığı ayağa kaldırmıştık. Köyler bizim geçmişimizdir, geleneğimizdir demiştik. Bunlara rağmen 16 bin köyü bir gecede mahalleye çevirdiler. Üstelik köy mallarını da köylüye vermediler. Şimdi de geri adım atıyorlar ve diyorlar ki 'Kırsal mahalle olabilirsiniz.' Kırsal mahalle olursanız yine emlak vergisi mükellefi olmayacaksınız. Su tarifeniz indirimli uygulanacak. Vergi, harç istisnası gelecek. Yani köy olduğunuz günlere geri döneceksiniz. Bunun da yolu ilçe belediyesine bir talepte bulunmanız. İlçe belediyesi de o talebi alarak bize getirecek. Bu çok önemli. Mutlaka yapın. Kırsal mahalle olmak için bu talepte bulunun. Kaybınız hiç yok. Ne hizmet alıyorsanız devam edecek. Bu fırsatı kaçırmayın.”

Muhtarlar da hem taleplerini anlattı hem de yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Soyer'e teşekkür etti.
Toplantıya Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay, Yıldız Devran, Suphi Şahin, Eser Atak, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, daire başkanları ve bürokratlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantının ardından Menderes Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra İZSU'nun devam eden çalışmalarını inceledi.

 
Karabağlar Gençlik Merkezi'ne 'Atatürk' adı verildi
 
Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Gençlik Merkezi'ne 'Atatürk' adı verildi
Karabağlar Belediye Meclisi'nin nisan ayı ilk oturumunda, Uzundere’de ...
Buca'da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, İzmir depremi sonrası yıkımı gerçekleştirilmeye devam ...
Başkan Soyer'den Tire'de esnaf ve parti ziyareti
İzmir'in Tire ilçesindeki programı kapsamında Tire'de CHP ve İYİ Parti ...
 
Bayraklı'da kentsel dönüşüm zirvesi...
Kentsel dönüşümde en doğru formülü bulmak için çalışmalarını sürdüren ...
Bornova'da encümen ve komisyon üyeleri belirlendi
Bornova Belediye Meclisi 2021 yılı Nisan ayı 1. oturumu, Bornova Belediye ...
Başkan Batur'dan Beyaz Vagon açıklaması... ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİ SIZLAMASIN!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SONKALE'nin gündeme taşıdığı haber ...
 
Başkan Gürbüz'den 2 yıl raporu... "YATIRIMLAR ARTACAK"
31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde yüzde 56,22 oranla Foça Belediye Başkanı ...
Yücel ve Gümrükçü'den acılı aileye ziyaret..
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ...
Güzelyalı'da taşkın önlemi
İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelyalı 16 Sokak’ta olası su baskınlarının önüne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri