ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5555
    Dolar
  • Euro
    34,9592
    Euro
  • Altın
    2.458,740
    Altın
  • Bist-100
    9.886,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu'dan meclise ''mali müşavirler'' çağrısı!
CHP'li Nalbantoğlu'dan meclise ''mali müşavirler'' çağrısı!
CHP lideri Özel, motosiklet sözünü tuttu!
CHP lideri Özel, motosiklet sözünü tuttu!
İmama cami önünde infaz!
İmama cami önünde infaz!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
4 Nisan 2020 Cumartesi - 09:36

Başkan Soyer'den yeni çağrı! Bir saat bile gecikmeden...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV'de katıldığı programda 'Kontrollü Karantina' çağrısını yineledi. Başkan Soyer, "Bir saat bile geçmeden karantina kararı alınmalı. Aksis halde salgının yayılımını engelleyemeyeceğiz ve sağlık altyapımız çökecek" dedi. Soyer, İtalya'dan gelen gemilerle ticaretin sürdüğü Çeşme Limanı'nın da acilen kapatılması gerektiğini ifade etti

Başkan Soyer den yeni çağrı! Bir saat bile gecikmeden...

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'de 425 yurrtaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs pandemisi nedeniyle sokağa çıkma yasağı çağrısını yineledi. FOX TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Soyer, "Çığlık çığlığa söylüyoruz artık, sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli diye. Gece itibariyle alınan önlemler olumlu ama yeterli değil.  Salgının yayılımının engellenmesi ile başa çıkamayacağız. İzmir'de ilk günden itibaren bilim kurulu kurduk. Bir rota çizdik kendimize. Yapacağımız tüm çalışmaları onların tavsiyeleriyle gerçekleştirdik. Kriz belediyeciliğini devreye soktuk. Bundan sonra tek önceliğimiz insanların sağlığı dedik ve buna göre çalıştık" dedi.
İTALYA VE İSPANYA UYARISI 
Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de hala dışarıda insanlar olduğunu ve evde kalma durumunu istenilen oranda geçekleştiremediklerini ifade eden Soyer, "Malesef geriye gidiş var. Hala insanlar dışarıda olmaya devam ediyorlar. Tedbirler alıyoruz. Maskesiz toplu taşıma araçlarına binilmeyeceğini duyurmuştuk. Tüm vatandaşlara yetecek kadar meske alımına çıkmıştık zaten. Engellelek için tedbirler faydalı ancak radikal bir karar almak lazım. O da karantinadan başka bir şey değil. Ne kadar dezenfekte ederseniz edin, ne kadar maske takarsanız takın yeterli değil. 2 hafta insanlar biraz mağdur olacak ama ondan sonra sağlıklı bir gelecek bizi bekleyecek. Aksi halde İtalya ve İspanya gibi başa çıkılması imkansız bir durum ortaya çıkabilir. Sağlık altyapısı kaldırmıyor. Aynı duruma düşmemek için, bir gün daha, bir saat daha gecikmeden kontrollü karantina uygulaması kararı alınmalı" diye konuştu.
SİYASET HİKAYELERİ SON BULMALI
Sağlık çalışanlarına hizmet noktasında da kararlar aldıklarını dile getiren Başkan Soyer, "Sahada ateş altında olan sağlık çalışanları. Biz bu çalışanlarımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak için gayret ediyoruz. Toplu taşımada ücretsiz seyahat imkanı sunduk. İhtiyaç duydukları malzemelerin tedarikini sağladık. Evlerine gitmeden konaklayabilecekleri mekanlar kiralama yoluna gittik. Kent merkezinde otel ve yurt gibi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin rektörü ihtiyaç duymadığını söyledi ve bizim bu girişimimizi karşılıksız bıraktı. Dün itibariyle talepleri karşılamakta yetersiz kaldıklarını ifade eden açıklamaları oldu. Bu konu hala siyaset malzemesi yapılıyor. Bu çok üzücü, salgın siyasi bir ayrışma tanımıyor. Kimlik farklılığı tanımıyor. Anlamamız lazım ki el ele vermeden salgının tahribatını azaltamayacağız. Siyasi hikayelerin bir tarafa konmasına ihtiyacımız var. Bugün bütün dünyada salgınla başa çıkmak için iki yöntem uygulanıyor. Sert ve radikal girişimler var. Virüsün demokrasiyi ilk öldürdüğü yer Macaristan. İngiltere, Almanya ve Kanada gibi ülkeler dayanışmayı gönüllülüğü öne çıkaran çalışma yapıyorlar. Komşuluğu keşfetmeye başladılar" yorumunu yaptı.
ÇEŞME LİMANI KAPATILMALI
Çeşme Limanı'nda ticaretin sürdüğünü ifade eden Başkan Soyer sözlerini şöyle tamamladı: "ULaştırma bakanlığı idare ortaya koyar ve çalışmalı durdudur umuyorum. Devam etmesi kabul edilebilir ve anlaşılabilir değil. Türkiye mahalle kültürü olan güçlü bir toplum. Siyasi ayrışmaları bırakıp el ele vererek birbiribize sahip çıkmamız lazım. 22 Mart dayanışma için yaptığımız çağrı ve kampanyamız gerçekten toplumun geleceğe taşınacağı en kıymetli hatıralardan biri olacak. Salgın bittiğinde geride bu dayanışmanın başarısı kalacak. Ekonomik kriz dalgası üzerimize gelecek. Kriz derinleşiyor, işsizlik artıyor. Dükkanlar kapanıyor. Şu an konuşmuyoruz belki ama yarından sonra bunlar büyümüş olarak karşımıza çıkacak. Şimdiden dayanışma kültürünü güçlendirmemiz lazım. Esnafla ilgili çok büyük sıkıntı var. Günlük 100 gevrek 200 boyoz satarak hayatlarını geçiren vatandaşlar var. Şu an ekmek alamaz hale gelmiş vaziyetteler. Çok büyük ekonomik kriz var. Üretimin, tüketimin durduğu bir tablo içerisindeyiz. Bizi burdan çıkaracak şey dayanışma." 
 

 
PKK'lı teröristler işçi servisine saldırdı: 1 şehit!
 
Sağlık çalışanlarına 'Konak'lama desteği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gultenalicıer 4 Nisan 2020 Cumartesi 16:54

Bizdesizingıbidusunuyoruzsagolun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan Aydoğan ...
Kemalpaşa'da dezenfekte tüneli
Kemalpaşa Belediyesi ilçede her hafta kurulan pazar için koronavirüs salgınına ...
Karabağlar'da büyük dayanışma...
Karabağlar Belediyesi’nin koronavirüs salgını nedeniyle mağdur olan yurttaşlar ...
 
Konak'ta maske üretimi başladı
Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Semt Merkezi maske üretim atölyesine döndü. ...
Kaçak maske üretimine geçit yok!
Kaçak maske üreticilerine göz açtırmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ...
İzmir'e tasarruf uyarısı...
Koronavirüs salgını Mart ayında su tüketimini artırdı. Yaz ayları için ...
 
Karşıyaka'da sağlık çalışanlarına konaklama desteği
Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’de bulunan Kent Konukevi’ni ve Zübeyde ...
İzmir’de psikolojik destek...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle açtığı psikolojik ...
Gümrükçü'den iklim çağrısı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs nedeniyle sokaklardan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri