ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
22 Haziran 2020 Pazartesi - 13:14

Başkan Soyer'e eyalet tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "İzmir parası" ve "İzmir bayrağı" söylemleri üzerinden başlayan "eyalet" tartışması AK Parti ve MHP cephesinde sert karşılık buldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ile AK Parti Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar Soyer'i bölücülük ve teröre destek vermekle suçladı.

Başkan Soyer e eyalet tepkisi!

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in turizmciler ve bazı akademisyenlerin de yer aldığı online toplantıdaki sözleri ortalığı karıştırdı. İzmir parası ve İzmir bayrağı ile ilgili flaş bir çıkış yapan Başkan Soyer, "Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrakta çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; 'Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir'i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim' dediler” ifadelerini kullanmıştı.

İLK TEPKİ HIZAL'DAN
Başkan Soyer’in açıklamaları AK Parti ve MHP cephesinde geniş yankı buldu. İlk tepki İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan geldi. Hızal, “Meğer İzmir’e bir belediye başkanı değil bir terör sevici, bir ayrıştırmacı, bir eyalet sistemi sevdalısı seçilmiş! Hendek olaylarına destek verdi, belediyeyi terörle iltisaklı kişilerle doldurdu, 9 Eylül gibi önemli bir günü yok sayıp İzmirliler Günü adı altında yeni icatlar çıkardı yetmedi şimdi de İzmir parası ve İzmir bayrağı uydurdu! Tunç Soyer Artık haddini fazlasıyla aşmaya başladın! Bu popülist, ayrıştırmacı ve teröre el uzatan tavrını bir köşeye bırak! Senin içinde yaşadığın iğrenç fantezilerini tüm İzmir’e yaşatmaya hakkın yok! Artık bu fikirlerden sıyrıl ve şehrin sakinlerine hizmet et” dedi.

Ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "‘İzmir Bayrağı’ ve ‘İzmir Parası’ projeleriyle yine gündeme damgasını vurdu! Tartışma yaratacağını bilerek bunları söylemesi;ya bir akıl tutulmasını işaret ediyor ya da art niyet!İzmir,kurtuluş ve kuruluşun şehridir,ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir! İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu! Soyer; açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayalleri kursa da, önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir" açıklamasını yaptı.

AK Parti cephesindeki tepkiler Mahmut Atilla Kaya'nın, "Belediyeyi HDP'nin arka bahçesi haline getiren CHP'li Tunç Soyer, kamplaştırmayı, ayrımcılığı ve bölücülüğü esas alan yönetim tarzından ödün vermiyor. İzmir için eyalet planı olduğunu itiraf ediyor. İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere bundan daha büyük saldırı olamaz. Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıktığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve nihayete erdiği kent olan İzmir, bu aziz vatanın en kadim unsurudur. 9 Eylül 1922 günü, Yüzbaşı Şerafettin'in İzmir Hükümet Konağı'na astığı ay yıldızlı al bayrağımız, bir daha asla inmeyecektir" şeklindeki sözleri ile devam etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise Soyer’in milletin sinir uçlarıyla oynadığını ve terör örgütlerine kol kanat germekten de öteye gittiğini iddia ederken şu görüşlere yer verdi: "Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İyi Parti ve CHP ittifakı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, göreve geldiğinden bu yana skandal üstüne skandala imza atıyor. Terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya desteğiyle de bilinen Soyer, son olarak yerel yönetimlere 'özerklik' istemişti. Koronavirüs salgınına karşı başlatılan 'Milli Dayanışma Kampanyası'na rağmen kendisi alternatif kampanyalar başlatmıştı. Tüm bunlar hem bizim hem de İzmirli hemşehrimizin tepkisine neden oldu. Ancak bunlarla da yetinmeyen Soyer, bu kez haddini aştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol şehirlerinden biri olan İzmir üzerindeki sinsi planını deşifre edip, TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir zoom toplantısı yapan Soyer, 'İzmir bayrağı' ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, (Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum) sözleriyle açıkça İzmir'i Türkiye'den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini ortaya koydu.  Ülkemizi bölmek isteyenlere millet olarak gereken cevabı ve karşılığı verdiğimiz gibi haddini aşıp, İzmir üzerinde kirli emeller oluşturmaya kalkan Soyer’e de gereken cevabı yine milletimiz verecektir.”

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP'den de Soyer'e tepki gecikmedi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "İzmir 1000 yıldır Türk şehridir. Biz Türk milliyetçileri olarak hiçbir kirli ayağın İzmir’e basmasına, hiçbir kirli ağzın Türk bayrağımız hakkında söz söylemesine müsade etmeyiz, etmeyeceğiz" dedi.
 

 
'MİT kumpası' davasında flaş gelişme
 
Altınordu istediğini aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'MİT kumpası' davasında flaş gelişme
FETÖ’nün 7 Şubat 2012 MİT’e yönelik kumpas girişimine ilişkin davanın ...
Ankara'da baroların yürüyüşüne polis engeli
Ankara'nın girişinde barikat kuran polis, baro başkanlarının yürümesine engel oldu.
‘MİT kumpası' davası başlıyor
MİT Başkanı Hakan Fidan ile bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağırılmasına ...
 
İYİ Parti İzmir'de Kırkpınar yeniden başkan
İYİ Parti İzmir İl teşkilatı bugün başkanını seçti. Mart ayında koronavirüs ...
İYİ Partili Dervişoğlu'dan Büyükşehir'deki atamalara tepki... ''SABRIN DA BİR SINIRI VAR''
İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan İzmir Büyükşehir Belediyesindeki atamalara ...
Değirmenci'ye son veda...
Sosyal Demokrat Halkçı partisinin son İzmir İl Başkanı olan aynı zamanda ...
 
Yargıtay onadı! CHP’li başkanın durumu ne olacak?
Balıkesir Erdek'te CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın, geçmiş yıllarda ...
MAK anketinden çıkan çarpıcı rakamlar: En kararsız seçmen AK Parti'de
MAK Araştırma'nın yaptığı Türkiye'nin Gündemi araştırmasına göre, 'bugün ...
Efes Kanal Yolu için 5 milyon TL ödenek
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Gönül Seferberliği kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri