ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
25 Temmuz 2020 Cumartesi - 12:04

Başkan Soyer kurultayda konuştu.. UMUT BİZİZ, KORKMAYACAĞIZ!

izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 37. Olağan Kurultay'da yaptığı konuşmada " Bu ülkeyi karanlıklardan aydınlığa çıkaracak, adaletle buluşturacak en büyük güç biziz. Umut biziz… Bizden daha büyük, daha organize bir güç yok. Onun için korkmayacağız, sinmeyeceğiz, omuz omuza duracağız" dedi

Başkan Soyer kurultayda konuştu.. UMUT BİZİZ, KORKMAYACAĞIZ!

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara'da katıldığı CHP kurultayında açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Soyer'in büyük ilgi gören konuşması: 

"Sayın divan, değerli yol arkadaşlarım. Partimizin 37. Kurultayı’nda aranızda bulunmaktan büyük gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Belki de tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar sosyal demokrasiye ihtiyacımız var. Gelir düzeyi en düşük olan yüzde 10 ile en yüksek 10’u ile farkın 13 kat olduğu, bu yüzden gelir dağılımındaki adaletsizlikte, Avrupa birincisi ve dünya beşincisi olan bir ülkeyiz. Sosyal demokrasi yaşanan eşitsizlikleri, adaletsizlikleri, demokratik yöntem ve uygulamalarla en aza indirecek çağdaş yegane yaklaşımıdır. İnsanlığın bir arada yaşam formülü olarak binlerce yıl önce damıtarak yarattığı bu ideoloji. Bugün yürütülen kimlik siyasetiyle ayrıştırılan kardeşlerimizi birleştirici, barışçı ve getirdiği çözümlerle adil, eşit bir düzenin formülüdür. Sosyal demokrasi insanlığın diktatörlük ve savaşlar sonucu ortaya koyduğu bir yaşam mücadelesidir. İnsanlığın en büyük inovasyonudur.  Tarihsel birikimiyle gelecekte de belirleyici bir rol oynayacaktır. Sosyal demokrasinin hayatlarını iyileştirecek en kesin çözüm olduğunu bilmeyen geniş kitlelere sosyal demokrasiyi ve erdemlerini anlatmak ve inandırmak. Sosyal demokrasinin erdemlerini anlatmak biz yerel yönetcilerin görevidir. Doğanın savunulması kent düzeyinde yerelde yürütülmedikçe, daha da derinleşecektir.

İKTİDARIN YOLU YERELDEN GEÇER

İktidarın yolu yerelden geçer. Bunun için hayalini kurduğumu ülkeyi önce kendi kentimizde kurmayı hayal etmeliyiz. İzmir’deki en büyük hayalimiz, bu şehrin kalkınma mücadelesini büyütmek, refahı arttırmak ve eşit dağılımını sağlamaktır. İzmir’i dünyayla birleştirirken yerel potansiyelini doğru yöneten bir ekosistem kurmak. İzmir’in ekonomisini canlandırmak için kamu kaynakları, yalnızca bir hammadde rezervi olarak görülen doğa hiç değil. Biz ekonomik kalkınma modelimizin merkezine yaratıcı düşünceyi koyduk. Geleceğin rüzgarı artık hantal ve büyük yatırımlar değil. Yenilikçi fikirlerden yanayız. Geçlerimizin yeni fikirlerin temelini atacağı bir şehir iklimi kurmaya gayret ediyoruz.  Sabırla titizlikle ve emin adımlarla…

Yaşmanın nabzı sokaklarda tarlalarda, caddeler ve meydanlarda atıyor. Bir hekim nasıl ki bunu anlamak için hastasının nabzını tutuyorsa, biz yerel yöneticilerde kentimizi anlamamız için yaşamın nabzını tutmak zorundayız. İcraatlarnızın ritim duygusunu toplumumuzun nabzıyla uyum içinde seyretmesi gerekiyor.

Değerli yol arkadaşlarım bugün mücadele etmek zorunda kaldığımız sorunların hiç birini hiç birimiz hak etmiyoruz. Şu an kişi başı milli gelirimiz 9 bin dolarlarda. 1990’larda 4-5 bin dolar seviyesindeyken 30 yılda sadece 3-4 bin dolara artarak bu seviyeye geldi. Bizden çok düşük gelir düzeyine sahip doğu bloğu ülkeleri 20 bin dolarlara geldi. Güney Koyere 31 bin 700 dolara. İskandinav ülkeleri 60 bin dolarlara çıktı. Bu ülkeler topraklarından altın ya da petrol bulmadılar. Ya da biz büyük kuraklıklar taşıyarak bu duruma mahkum kalmadık. Artık dış güçlerin etkisini de bir tarafa bırakmak mecburiyetindeyiz. Bilmeliyiz ki sadece kötü yönetildik. Kişi başı 9 bin dolar milli geliri hiç birimiz hak etmiyoruz. Kadınlar öldürülmeyi hak etmiyor. İşçiler emek sömürüsünü, iş cinayetlerini hak etmiyor. Doğa yakılıp yıkılmayı ve talanı hak etmiyor. Çocuklar şiddeti, düşünceler cezalandırılmayı, kültürler ezilmeyi hak etmiyor. Çok iyi biliyorum ki insanın kendi kendine yaptığı bu zulüm asla kader değil. Şiddet kader değil, yoksulluk alın yazısı değil. Bunların hiç birinin olmadığı bir memleket inşaa etmekse pekala mümkün bunun başarmanın harcı ise adalet…

Birbirimiz için adalet tüm ezilenler için adalet, doğa için adalet, bu ülkeyi karanlıklardan aydınlığa çıkaracak adaletle buluşturacak en büyük biziz. Umut biziz… Bizden daha büyük daha organize bir güç yok. Onun için korkmayacağız, sinmeyeceğiz, omuz omuza duracağız.   Hem atalarımızın adına layık olmak, hem de Türkiye’nin yaratıcı kuşaklarına, akıllı gençlerine pırıl pırıl çocuklarına nefes alacakları bir pınar, bir kaynak olmak için daha çok çalışacağız.  Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi Batı dediğimiz coğrafyaya da sorumluluklarını ve yükümlülüklerini anımsatan alçak gönüllü dayanışmacı bir uygarlık inşaa etmeye başlayacağız. Bu sisli puslu günler geçecek. Bu güzelim ülkeyi bahara çıkaracak aklımız, fikrimiz ve vicdanımızla başka bir Türkiye kuracak olan bizleriz. Dünyadaki bütün güzellikleri iyimserler yaratmıştır. Bugün bizimle bir arada bulanan ve ülkenin güzelliklerini yaratacak olan tüm yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal demokrasi bayrağını ülkenin tüm kentlerine taşıma yolculuğunda zihnimiz, yüreğimiz ve yolumuz açık olsun. Geçmişten bugüne bu davaya gönül veren, emek veren ve ömürlerini veren tüm yöneticilerin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Bu aydınlık vizyonun takipçisi, önderleri olan sizlere en içten dileklerimle saygılarımı sunuyorum."
 

 
Yücel'den kurultay mesajı... 31 Mart'ın ışığı 'İktidar Kurultayı'nda parlayacak
 
'Türkler, Cumhurbaşkanlarının başlarına nasıl bir çorap ördüğünü anlayacak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yücel'den kurultay mesajı... 31 Mart'ın ışığı 'İktidar Kurultayı'nda parlayacak
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara'dan kurultay mesajı verdi. Yücel, ...
CHP'de kurultay günü... KILIÇDAROĞLU YENİDEN BAŞKAN
CHP 37. Olağan Kurultayı’nda saat 17.15’te başlayan genel başkanlık için ...
Ayasofyacılar, kadın makinisti linç ediyordu!
İstanbul Valiliği'nin kararıyla metro seferlerinin durdurulmasının ardından ...
 
Hükümet yetmedi, İBB de Ayasofyacılar'a çalıştı!
İBB, Ayasofya Camii’nde yıllar sonra kılınan ilk cuma namazı için yapılan ...
CHP'den flaş Ayasofya çıkışı! LANETLEYENLERİ LANETLİYORUM!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuran okuduğu, Diyanet İşleri Başkanının kılıçla ...
Sındır: Yasakçı zihniyet, matbaayı da engellemişti
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, TBMM Adalet Komisyonunda ...
 
Kılıçdaroğlu CHP'li başkanlardan ne istedi?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "75 kişilik bir anahtar liste hazırlayacağım. ...
Kısa çalışma ödeneği Meclis’ten geçti!
İstihdam paketi TBMM’de kabul edildi. Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatılıyor. ...
CHP'li Sertel: 112 yıl öncesinin sansür uygulamalarına tanık oluyoruz
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, basında sansürün kaldırılışının 112. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri