ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2745
    Dolar
  • Euro
    34,9853
    Euro
  • Altın
    2.446,580
    Altın
  • Bist-100
    10.173,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dev zam!
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dev zam!
Eşini başka bir erkekle yakaladı, boru anahtarıyla dehşet saçtı!
Eşini başka bir erkekle yakaladı, boru anahtarıyla dehşet saçtı!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
3 Şubat 2021 Çarşamba - 16:33

Başkan Soyer sel mağduru esnafı ve köylüyü ziyaret etti... DERDİNİZE DERMAN OLACAĞIZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, incelemelerde bulunmak için Ankara'dan gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte selzede aileleri, esnafı ve Menderes köylüsünü ziyaret etti. Başkan Soyer sel mağdurlarına “Derdinize derman olmak için buradayız" diye seslendi.

Başkan Soyer sel mağduru esnafı ve köylüyü ziyaret etti... DERDİNİZE DERMAN OLACAĞIZ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürürken Başkan Tunç Soyer, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sabah saatlerinde sel mağdurlarını ziyaret etti. Selden etkilenen ailelere ve esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Soyer, "Çektiğiniz acıyı içimizde hissediyoruz. Derdinize derman olmak için buradayız" dedi.

OTELE YERLEŞTİRİLDİLER

Soyer ve Torun önce evleri sular altında kaldığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otele yerleştirilen Konak Lale Mahallesi sakinleri ile görüştü. Otelde kalan 7 aileye İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gereken tüm desteğin verileceğini belirten Başkan Soyer, "Hiç kimseye lütuf yapılmıyor. Devlet, belediye dediğimiz kurum her vatandaşın insanca yaşaması için ne gerekiyorsa yapmakla yükümlüdür. Bir yılda alınan yağışın beşte birini bir günde alıyorsanız bu afettir. Bu afet kimilerinin canını daha çok yakıyor kimi daha uzakta kalıyor. Bu afet kentteki bütün derelerin taşmasına yol açtı. İzmir tarihinde böyle bir şey yaşamadı. Hem metropol hem ilçelerdeki dereler taştı. Ama bu afet bizi mazur göstermez. 'Napalım, afet oldu' diyecek durum yok. Tam tersine madem afet var bize düşen sorumluluk daha fazla büyüyor. Bizim eksiğimiz farklı bir şey ama sizin sorunlarınıza sahip çıkmak bizim asli vazifemiz. Biz sadece sorumluluğumuzun gereğini yapmak istiyoruz. Bunun için buradayız" diye konuştu.



Bütün ihtiyaçlarınız karşılanacak

Başkan Soyer selden zarar gören ailelerinin hayatını iyileştirene kadar gerekeni yapacaklarını vurgularken, şöyle devam etti: “Sizin acınızı paylaşmaya geldik. Bundan sonra da birlikte olacağız. 7 ailenin tamamıyla tek tek oturup ne gerekiyorsa yapacağız. Ev eşyanızdan başınızı sokacak yere kadar biz yerine getireceğiz. Bu felaketin mağduru olarak sizlere sahip çıkmak bizim vazifemiz. Daha dünün yarası çok taze. Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız burada ailelerin ihtiyaçlarını tespit edecek ve bir rapor hazırlayacak. Hızla yaraları saracağız. Ben bunun için varım. Bir hafta on gün içinde bütün ihtiyaçlarınız karşılanacak. Gerekirse bu sorunu bir daha yaşamamanız için size başka yer bulacağız. Sizin sorununuz neyse çözeceğiz."
Başkan Soyer, yaşadıkları sıkıntılardan dolayı psiko-sosyal destek talebinde bulanan ailelere de destek vereceklerini belirtti.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise "Belediye başkanımız ve ekibi konuya hakimler. Önemli olan can. Eksiklikler giderilir, yapılması gerekenler yapılır ve bu kötü günler geride kalır" dedi.

Güzelyalı esnafını ziyaret etti

Başkan Soyer, otelde kalan selzede ailelerin ziyaretinin ardından Güzelyalı'ya giderek Poligon Deresi'nin taşması sonucu evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşları ziyaret etti. Buradaki ziyarete Seyit Torun ve Abdül Batur'un yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Murat Bakan ve Kamil Okyay Sındır ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, genel sekreter yardımcıları Eser Atak, Ertuğrul Tugay, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan da katıldı. Esnafı tek tek gezerek sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinleyen Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanlarında olduğunu, ekiplerin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü, ihtiyacı olan tüm esnafa ve yurttaşa gereken desteğin verileceğini belirtti.

2 KİŞİNİN CAN VERDİĞİ MENDERES'E GİTTİLER

Başkan Soyer ve beraberindekiler öğleden sonra ise sel felaketinde iki kişinin yaşamını yitirdiği Menderes'e giderek incelemelerde bulundu. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve muhtarlar, Başkan Soyer ve beraberindekilere bilgilendirme yaptı. Başkan Soyer önce Çatalca Köyü'ne gitti. Derenin taşması sonucu mağdur olan üreticileri ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Soyer, dere üzerindeki yıkılan tarihi köprünün onarılacağını belirtti.

Yeniköy'de ekipler seferber oldu

Başkan Soyer'in ikinci durağı sel nedeniyle büyük zarar gören Yeniköy oldu. Balaban deresinde yapılan temizlik çalışmalarını inceleyen Başkan Soyer, derenin üzerinden geçen köprünün kotunun yükseltilerek yenileneceğini bildirdi. Başkan Soyer, Yeniköy'de olası bir felaketi önlemek için Balaban Sulama Göleti'nde tahliye çalışması yaptıklarını da bildirdi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın giysi ve yemek yardımında bulunduğu Yeniköy'de muhtar Ayhan Sivri'den yaşanan sıkıntıları dinleyen Başkan Soyer, ardından Küner köyüne geçerek Muhtar Harun İbiş Aydın, Çileme Muhtarı Ömer Çantalıoğlu ve bölgede yaşayan yurttaşların sıkıntılarını dinledi.



Yaraları birlikte saracağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçede hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü, yaraların sarılacağını söyleyen Soyer, "Dün yaşadığımız tahribatı, yurttaşlarımızın mağduriyetini görmek için Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanımız Seyit Torun bizimle beraber. Bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Sabah ağır hasarların yaşandığı Güzelyalı ve Göztepe'de esnaf ve yurttaşlarımızla bir araya geldik. İki can kaybının yaşandığı bölgede Menderes'de selin ne kadar büyük bir zarar verdiğini yerinde gördük. Yurttaşlarımızı dinleyip, neler yapabileceğimize bakıyoruz. Hiç kimseyi bu büyük felaket karşısında çaresiz, yalnız bırakmayacağız.  Hiç kimsenin mağduriyetine seyirci kalmayacağız. Bu zararları gidermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gücümüzün yettiği kadar vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bu büyük felaketin yaralarını birlikte saracağız" dedi.


Eksiklikler gideriliyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Burada konuştuğumuz köylülerimiz yüz yıldır böyle bir afet yaşamadıklarını belirttiler. Afet dün yaşanmış olmasına rağmen bugün sahada gezdiğimizde büyük aksaklıkların giderildiğini, yaraların sarılmaya başlandığını gördüm.  Başkanımızın da ifade ettiği gibi burada yaşanan mağduriyet en kısa sürede giderilecektir.  Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimizle birlikte hasar tespitleri yapıyorlar.  En kısa sürede mağduriyetin giderileceğine inanıyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Allah böyle bir felaketi bir daha vermesin. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız" dedi.  


Başkan Soyer, Altıntepe Köyü'nde Sarıçay Deresi'nin taşması sonucu seraları zarar gören çiçek üreticilerini ziyaret etti. Başkan Soyer, bir mülk sahibinin attığı hafriyat nedeniyle kesiti daralan derede gerekli temizlik ve ıslah çalışmasının yapılacağını, üreticilerin selden dolayı yaşadıkları mağduriyetin giderileceğini bildirdi.

 
Yapılandırma başvurusu 200 milyar lirayı aştı
 
İZMİR'DE BOĞAZİÇİ MEYDAN SAVAŞI... CHP'li Vekili de darp ettiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Deresi'nin istinat duvarı yıkıldı
İzmir'de sağanak yağmur nedeniyle Bornova Deresi'nin demir parmaklıklarla ...
Menderes'te 30 hane boşaltıldı
Menderes ilçesinde su seviyesinin yükselmesiyle taşma tehlikesi bulunan ...
MENEMEN'DE İŞÇİLER İSYANDA! CHP'li Polat ve Yücel'den çıkarma...
Büyük tartışmalara neden olan, önceki günlerde yenilenen kura çekimi ile ...
 
Düdenler yağışla yeniden su aldı
2019'un ocak ayında oluşan düdenler son yağışlarla tekrardan su aldı. ...
Kızılay sel mağdurlarına el uzattı
Kızılay İzmir selden etkilenen vatandaşlara gıda ve hijyen paketi yardımında bulundu
Yağışlar Güzelhisar Barajı'nı doldurdu
Yurt genelinde olduğu gibi son haftalarda Aliağa ve çevresinde de etkili ...
 
CHP'li Torun'dan İzmir mesaisi!
Sel felaketinin ardından İzmir'e gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu ...
Öğretmenle müdür yardımcısının yasak aşkı iki kişiye mezar oldu
Üç yıldır kayıp olan şahsın, müdür yardımcısıyla sevgili olduğunu öğrendiği ...
Melih Bulu: Kılıçdaroğlu da atandı, o neden istifa etmedi?"
KRT TV'deki 'Şimdiki Zaman' programına katılan gazeteciler Barış Yarkadaş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri