ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6007
    Dolar
  • Euro
    34,8025
    Euro
  • Altın
    2.490,160
    Altın
  • Bist-100
    9.465,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
AK Partili Külünk'ün hedefinde Hisarcıklıoğlu var!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
Eşinin yüzünü parçaladı, dosya ortada kaldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
Damat dehşeti... Eşini ve kayınpederini öldürdü!
15 Aralık 2019 Pazar - 10:12

Başkan Tugay, 21.4 milyonluk o satışın perde arkasını anlattı... SESSİZ SEDASIZ GİDİYORDU!

Hizmet alanı olarak kullandıkları Hazine'ye ait arazinin TOKİ tarafından satışa çıkarılmasına ani bir refleks gösterip soluğu İstanbul'da alan ve müzayededen zaferle dönen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, sürecin detaylarını anlattı. Tugay, satış ihalesinin TOKİ'nin internet sitesinde bile ilan edilmediğini, tesadüfen haberdar olduklarını söyledi. Araziye 5 kat düşük fiyat istendiğini ileri süren Tugay, başkasının alması durumunda 100 milyon TL'lik rant yaratılmış olacağını belirtti.

Başkan Tugay, 21.4 milyonluk o satışın perde arkasını anlattı... SESSİZ SEDASIZ GİDİYORDU!

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR- Karşıyaka Mavişehir'deki Hazine'ye ait arazinin TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarılması ve ihaleye katılan Karşıyaka Belediyesi'nce satın alınması konusunda şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı. İhaleyi öğrenir öğrenmez kurmayları ile birlikte karayoluyla 9 saatlik yolculuğun ardından İstanbul'a çıkarma yapan ve müzayededen zaferle dönen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, SONKALEİZMİR'e çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıllardır belediye hizmet alanı olarak kullanılan 8,5 dönümlük arsa ile ilgili TOKİ'nin çıktığı ihaleyi tesadüfen öğrendiklerini belirten Başkan Tugay, "İnşaatla ilgili bir meclis üyemiz, emlak sitelerinden birinde görmüş ilanı. Grup toplantımızda bana gösterdi. Ben de başkan yardımcımıza sordum. Onun da bilgisi yok. TOKİ'nin sitesine girdik, orada da herhangi bir bilgi yok" dedi.

Cemil Tugay, şöyle devam etti: "Normalde bu tür ihalelerin ilan edilmesi gerekiyor. Ama bazen böyle örtülü, sessiz sedasız ilanlar da olabiliyormuş.. Kim bunu nasıl açıklayabiliyor? Bunun halen nasıl böyle olduğunu anlayabilmiş değiliz. Ama bir şekilde olmuş bu iş... TOKİ kendi sayfasında ilan etmemiş, orada yok. Ama bazı kanallardan da duyurulmuş.. TOKİ'ye telefon edip 'buraları satıyor musunuz' dediğimizde mecburen 'evet' yanıtını verdiler.. 'O zaman biz de ihaleye gireceğiz' dedik. Şartlarını sorduk. Gerekli şartları yerine getirdik... Bilgileri aldıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuştum, durumu anlattım. Hemen, acilen bir araya geldik. Bir strateji belirledik. Encümen kararı aldık. Müzayedeye girebilmek için yatırmamız gereken ücreti hemen yatırdık."

KAFAMIZA KOYMUŞTUK...
İhale günüyle ilgili ilginç detaylara da yer veren Başkan Tugay, "Eğer bu arazinin ihalesine herhangi bir kimse girse, fiyat artırsa biz de artıracaktık. Yükseltebileceğimiz oranda fiyatı yükseltip araziyi başkalarına vermemeyi kafamıza koymuştuk" dedi.

"Peki, fiyatı nereye kadar yükseltebilecektiniz" sorusuna Tugay, "Çok aşırı değil tabi. Ama ilan edilenin yüzde 25-30'una kadar yükseltecektik. Onun da üzerinde yükseltmeye çalışan olursa, ona da şu mesajı vermek istiyorduk; o zaman biz burayı kamulaştırırız... Nasıl verecektik bu mesajı halen bilmiyorum ama kararlıydık. Yani öyle ya da böyle kimsenin orayı alıp özel bir planı için kullanmasına izin vermeyecektik" yanıtını verdi.

KAMULAŞTIRACAKTIK!
Başkan Tugay, "Belediyenin bu şekilde bir kamulaştırma yetkisi var mı" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Tabii ki de kamulaştırma yetkimiz var. Sonrasında kamulaştırma yapılan arazinin sahibi olan o kişiler karşı dava açabiliyor. Ama genellikle belediyeler haklı görülüyor. Kamulaştırmanın tek sıkıntısı şu olurdu; ihalede biz yüzde 25'i peşin kalanı 48 ay vadeyle satın almış olduk. Ama kamulaştırma yaptığınızda fiyatın tamamını peşin ödemeniz gerekiyor..."

SATMAK VAR SATMAK VAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibinin çok doğru, etkili bir refleks gösterdiğini, onların iradesi ve gücüyle bu işi başardıklarını vurgulayan Cemil Tugay, karşı oldukları şeyin sırf arazi satmak olmadığını söyledi. Tugay, "Bizim de geçmişte sattığımız ve satmak istediğimiz yerler var. Ama konut ve ticari alan olarak belirlenmiş bir yeri satmak ayrı, yeşil alan, belediye hizmet alanı, spor alanı ve rekreasyon alanı olarak belirlenen yerleri satmak ayrı" diye konuştu.

100 MİLYONLUK RANT
TOKİ'nin daha önce yapılan planlara göre burayı belediyeye devredeceğini ancak arazinin kısa sürede aşırı değerlenmesi üzerine kararından vazgeçtiğini dile getiren Başkan Tugay, "TOKİ verdiği söze sadık kalmadı. Buraları belediyeye vermeyip satma yoluna gitti... Eğer ki biz değil de bir müteahhit bu alanı alıp, şu ya da bu şekilde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan imar planını yaptırmış olsaydı, yatırdığının en az 5 katı rant elde edecekti. Yani 100 milyon TL'lik bir meblaadan bahsediyoruz . Çünkü, TOKİ, normalde metrekaresi 10 bin lira olan yeri 2 bin liradan satışa çıkardı" ifadelerini kullandı.

BU ARAZİYE NE YAPILACAK?
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 21 milyon 400 bin TL bedel ödeyip satın aldıkları 8,5 dönümlük bu araziye ne yapacakları sorusuna, "En çok ihtiyaç duyulan tesisi yapmayı düşünüyoruz... Bunu araştırıyoruz, şuan henüz karar vermedik... Yüzme havuzu, buz pateni, müze, kütüphane, sergi sarayı olabilir.  Birkaç şeyin bir arada olacağı bir kompleks de olabilir. Hele bir kafamızı toplayalım, düşüneceğiz" yanıtını verdi.

Belediyenin borçlarının hatırlatılması ve "bu arazi alımı dengeleri sarsmayacak mı" sorusunu ise Başkan Tugay, "48 ay vadeyle olunca sarsmayacak. Zaten bütçemiz her geçen gün iyiye gidiyor. Peşinat kısmı biraz zorlayabilir. Ama onu da en kötü ihtimal banka kredisiyle halledeceğiz" diye yanıtladı.

 

 

 
Ameliyat için doktor aranıyor!
 
Bir hukukçu, bir kadın, bir insan olarak utandım
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kerem Durmazlar 15 Aralık 2019 Pazar 22:46

Helal be Cemil başkan.Yedirmeyin yetimin garipgurebanın hakkını bu vicdansızlara

Yorumu oyla      0      0  
Feride coban 15 Aralık 2019 Pazar 13:02

Iyiki bizim Başkanımız oldunuz Sayin Cemil Tugay ayağımıza taş değmesin ??

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa’dan Karşıyaka’ya Şeref Plaketi
Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından, kıtanın ...
Gökdelene karşı güçbirliği... Batur: Somut adım atıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı ...
Soyer'den flaş gökdelen açıklaması... Ruhsat iptal edilecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül ...
 
Başkan Karakayalı'ya anlamlı ödül
İzmir Birlik Platformu tarafından, siyaset, iş dünyası, sanat camiası ...
Başkan İduğ'dan kahvehane toplantısı.. İsraftan kaçacağız!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Rafetpaşa Mahallesi'nde düzenlenen ...
Muhabbet kuşu kaçan bile itfaiyeyi arıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin başı, ...
 
İzmir'deki tüm yapı izinlerine standart!
Yapı denetim mevzuatı ve yapı izinlendirme işlemleri için ilçe belediyelerinden ...
Karabağlar'da 'Şişman Güzeldir' coşkusu
8. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında “Şişman Güzeldir” adlı ...
Bakan İduğ mahalle turlarına devam...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, düzenli olarak gerçekleştirdiği ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri