ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
24 Nisan 2020 Cuma - 13:39

Başkan Tugay'a şok tepki... "Karşıyaka'ya 1 yıllık zararı 105 milyon TL''

Karşıyaka Belediyesi, Kıymet takdir komisyonunun 32.1 milyon TL değer biçtiği Şemikler'deki denize sıfır arazisini 20 milyon TL'ye Cengiz İnşaat'a satmasına bir tepki de AK Parti'den geldi. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, "Yat limanı ile iç içe sınırsız kat çıkma hakkı olan çok değerli arazi yok pahasına elden çıkarıldı. Cemil Tugay'ın bir yıllık görev süresinde Karşıyaka’ya zararı 105 milyon lira. Tugay Karşıyaka'yı uçuruma sürüklüyor" dedi

Başkan Tugay a şok tepki...  Karşıyaka ya 1 yıllık zararı 105 milyon TL

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka’da 2 bin 293 metrekarelik deniz kenarındaki arazinin, belediye takdir komisyonu tarafından 32 milyon lira değer biçilmesine rağmen Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından 20 milyon liraya satılmasına tepki gösterdi. Plandaki yat limanı ile iç içe olan ve sınırsız kat çıkma hakkı bulunan çok değerli arazinin yok pahasına elden çıkarıldığını belirten Başkan Çiftçioğlu, “Sayın Tugay, bugüne kadar yaptığı milyonlarca liralık satış ve devirle, Karşıyaka’yı uçuruma sürüklüyor. Belediye meclisinde 50 milyon liralık kredi kullanma yetkisi alan Tugay, her an Karşıyaka’yı bu borcun altına da sokabilir. Tugay’ın bir yıllık görev süresinde Karşıyaka’ya zararı, 105 milyon lira” dedi.

AK PARTİ SATIŞI İSTEMEDİ

AK Parti Grubu olarak kasım ayındaki meclis toplantısında, belediyeye ait deniz kenarındaki arazinin satışına ‘ret’ oyu verdikleri hatırlatan Başkan Çiftçioğlu, bu satışın hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını belirtti. Çiftçioğlu, iç mahallelerde 5 kat imarı olan parsellerde metrekaresi 7 bin 500 TL’den satış yapılırken, Karşıyaka’nın en değerli bu arsasının metrekaresi 8 bin 700 TL’den satılmasının vicdanlarda yara açtığını ifade etti. Başkan Çiftçioğlu, “Tugay, tabanını konsolide etmek ve ağa babalarına yaranmak adına, daha önce yandaş ya da rantçı diye bahsettiği firmalar karşısında, el pençe divan duruyor. Menfaat sağladığı anda, daha önce eleştirdiği firmaları kurtarıcı ilan ediyor. Başkan Tugay, mecliste CHP’li belediye meclis üyelerinden yetki alırken arsadaki diğer hissedarların kimler olduğunu neden açıklamadı? İnsanın bir duruşu olmalı. Bu durum belki Tugay’a yakışır ama makamına yakışmıyor” diye konuştu.

"BAŞKAN BİZİ DİNLEMİYOR"

Başkan Çiftçioğlu, şöyle devam etti: “Belediyenin takdir komisyonun 32 milyon lira değer belirlediği bir arazinin, Tugay tarafından 20 milyon liraya satılmasının izahı yok. Sınırsız kat yapma hakkı ve plandaki yat limanı ile iç içe olan böylesine değerli arazi, iki yıl sonra şimdikinden 4 kat fazla bedelle satılırdı. Ayrıca arazi, mahkeme yoluyla satılma aşamasına gelseydi, satılan rakamın çok daha üstünde bir gelir elde edileceği aşikardır. Kat karşılığı sözleşme imzalansa belediyenin payına düşecek dairelerin ederi, bu rakamın katbekat fazlası olacaktı. Tugay, yangından mal kaçırır gibi neden bu kadar acele etti? Mesleği doktorluk olan Tugay’ın bu işlerden anlamadığını biliyoruz. Peki, yanında onu doğru yönlendirecek bir kişi de yok mu? 2 bin 293 metrekare araziyi eğer bu fiyata, bu şekilde bir AK Partili belediye başkanı satmış olsaydı, yer yerinden oynardı. CHP’li belediye meclis üyelerine neden buna müsaade ettiklerini sorduğumda,  ‘Başkan bizi dinlemiyor, etrafındaki 3-5 kişiyi aşamıyoruz’ diyorlar. Belediyeyi yönetemedikleri için Karşıyaka’nın kaynaklarını heba ediyorlar. CHP’nin üst yöneticilerine sesleniyorum, Karşıyaka’nın kaynaklarının iş bilmez bir başkan tarafından israf edilmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?”

"ACABA SIRADA NE VAR"

Başkan Tugay’ın seçimden önce verdiği sözleri yerine getirmediğini ve kentin değerlerini teker teker satmaya devam ettiğini belirten Çiftçoğlu, “Tugay, Karşıyaka’nın kendi kaynakları ile yaptığı en güzide projesi olan Sosyal Yaşam Kompleksi’ni 30 milyon liraya sattı. Çeşitli yollarla belediyeye kazandırılmış olan ve değeri toplamda 5 milyon lirayı bulan 10 dairenin satış yetkisini alan Tugay, bunlardan 2 tanesini de sattı. Belediyeye ait olan kadın sığınma evini işletmeyi başaramadığı için bedelsiz devretti. Buna ek olarak bir tane kadın sığınma evi daha atıl olarak duruyor. Tugay, belediyenin şubat meclisinde 50 milyon liralık kredi kullanma yetkisini de aldı. Belediyenin 50 milyonluk borca girmesi, Tugay’ın iki dudağının arasında. Şimdi de deniz kenarındaki arsayı 20 milyon liraya sattı. Sayın Tugay, acaba sırada ne var? Cemil Tugay’ın belediye başkanlığı koltuğuna oturmasının Karşıyaka’ya bir yıllık zararı 105 milyon liradır” ifadelerini kullandı.

 
İzmir Büyükşehir ses getirdi!
 
Faruk Bildirici: Sanırım ben de koronavirüse yakalandım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir ses getirdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İftar Sofrası’yla İspanyol basınında, Maskematik ...
50. yıla sürpriz kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi Suzan-Mehmet Çelik çiftine, 50. evlilik yıldönümlerinde ...
Karabağlar'da unutulmaz gün
Karabağlar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ...
 
Çiğli'de üstü açık otobüsle bayram turu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
"Bucalı'nın Atatürk sevgisi evlere sığmaz"
Buca Belediyesi,  Pırlanta Merkezlerindeki öğrencilerin 23 Nisan coşkusunu ...
Bayraklı'da miniklere 23 Nisan sürprizi
Bayraklı Belediyesi, Amerika'da yaşayan Türk hayırseverler tarafından ...
 
Konak'ta 23 Nisan konvoyu...
Konak Belediyesi resmi araçları oluşturdukları konvoy ile Konak’ın caddelerini ...
Yaşasın İzmir, yaşasın Cumhuriyet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Selçuk'ta balkonlar bayram yeri
Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kentin her noktasında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri