ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
12 Ekim 2023 Perşembe - 09:25

Başkan Tugay'dan CHP İzmir İl Yönetimi'ne eleştiri: ''A4 kağıdına imza attırdılar''

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'deki değişim tartışmaları üzerinden İzmir eleştirisi yaptı. SONKALE TV canlı yayınında konuşan Tugay, "İzmir beni şaşırtıyor. Sanki gözünü kulağını kapatmaya meyilli, sadece kendi kariyer hesaplarına odaklı bir bakış açısı varmış gibi şüphem var" dedi. Tugay, CHP İzmir İl Kongresi sonrası kurultay delegelerinin imzalarının toplanarak Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapılmasını da "A4 kağıdına imza attırdılar" diyerek eleştirdi. 

Başkan Tugay dan CHP İzmir İl Yönetimi ne eleştiri:  A4 kağıdına imza attırdılar

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, SONKALE TV canlı yayınında gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı. CHP'deki değişim talebinin öncü isimlerinden biri olan Tugay, 5 Kasım'daki kurultay öncesi genel başkan adayı Özgür Özel'e destek verirken, İzmir özelinde bazı eleştirilerde bulundu. 



"YENİ YÖNETİMLE YEREL SEÇİMİ DE GENEL SEÇİMİ DE KAZANIRIZ"

CHP İzmir İl Kongresi sonrası gelişen süreçle ilgili konuşan Başkan Tugay şunları kaydetti:
"İzmir beni şaşırtıyor. Sanki gözünü kulağını kapatmaya meyilli, sadece kendi kariyer hesaplarına odaklı bir bakış açısı varmış gibi şüphem var. Duyarlı olduğunu bildiğim çok sayıda partilimiz var. Bana ulaşanlar da var. Biraz daha zaman geçince taşlar yerine oturacak' diyorlar. Bir sorun olduğu çok açık. İzmir'in son milletvekili listelerinin doğru olduğunu savunan bir kişi varsa çıksın. Birisi desin.. Onu diyemiyorsa bu parti bu hatanın sebebini de bulmak ve gereğini yapmak durumundalar. Son 15 günde umuyorum coşkuyla, yeni ve gerçekten bizi başarıdan başarıya taşıyacak aşamaya geçeriz. Yeni yönetimimizle birlikte önce yerel seçimleri sonra genel seçimleri kazanırız. Muhalefet de bizi takip etmeye hazır. Bu pazarlıklarla değil, siz liderlik ederseniz doğal olarak gelecekler. Partinin üst yönetimi gelmezsa tabanı gelir. Halkı nasıl tutacaksınız, tutamazsınız. Böşye enflasyon, işsizlik, bu kadar adaletsizlik, eğitimde temel hizmetlerde bu kadar kötüye gidiş.. Tüm bunlara rağmen insanların gidip AKP'ye ol vereceğini düşünen varsa hayal kuruyor."



"İZMİR HESAP SORMALI"


Şenol Aslanoğlu'nun CHP İzmir İl Başkanı olarak seçildiği kongre sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na imza toplanarak destek verilmesini eleştirdi. Başkan Tugay şunları söyledi;

"Önümüzde iki siyaset yapış şekli var. Parti içi siyasetten bahsediyorum. Biri şu kurultay delegelerini kahvaltıya çağırırsınız. Konuşursunuz, daha dün bir bugün iki yeni seçilmiş kurultay delegeleridir. Sonra bir kağıt çıkarır, 'Hadi arkadaşlar bunu imzalayın' dersiniz.. Onlar da o ortamda 'İmzalamıyorum' diyemezler. Büyükşehir Belediye Başkanı, il başkanı orada. Kolay değildir buna atmıyorum demek. Böyle yapıldı. Ben o kahvaltıya gitmedim. Keşke gitseydim diye düşündüm aslında. O gün Ankara'ya gitmem gerekiyordu o sebeple gidemedim. Gitmeme sebebim bu. Bana karşı suçlamalar olmuş. Parti büyüklerimizden biri yapmış. Ben asla yalan söylemedim kimseye. Sözlerimi hep tuttum. Şenol Aslanoğlu'nu destekleyeceğimi söyledim. Oyumuzu da verdik. Genel başkanlık tartışması yapılmadı. Önce bir adaylık açıklaması yapılması gerekiyordu. 16'sında ilk kongremiz vardı. 15'inde Özgür Özel adaylığını açıkladı. Özgür Özel il kongremize geldiğinde ben konuşma yapmak istedim ama söz verilmedi. Ben şunu diyecektim. Biz burada çarşaf liste ile seçim yapmalıyız. Seçeceğimiz delegasyon, milletvekili listesi ile ilgili bir hata varsa ki olduğunu düşünüyoruz bunun sorumlularından kurultayda hesap sorsun. Bunu söyleyecektim. İzmir'in bunu sormaya hakkı var. 

"KAHVALTINA İMZA ATANLARIN HEPSİNİN OYUNU KILIÇDAROĞLU'NA VERECEĞİNE İNANMIYORUM"

Felaket bir vekil listesi yapıldı. Kavga dövüş çıkmadan önceki aşamada söz istedim. Zaten ondan sonra bütün düzen bozuldu. Kavga hepimizi incitti, üzerimize gölge düştü. Kimsenin kimseyi duyacak hali kalmadı. Bir siyaset yapış şeklinde A4 kağıdı alır sonra 'İzmir genel başkanın arkasında' dersiniz. Olması gereken ise şudur. Bu konuyu enine boyuna konuşursunuz. Herkes doğru kanaatlere sahip olur, özgür iradesiyle neyi istiyorsa onu tercih eder. Herkes doğru bildiğini desteklerse bu partiden yanlış çıkmaz. Birilerinin baskısına boyun eğiyorsa, makam ve mevki için kendi doğrularından vazgeçiyorsa orda doğru sonuç çıkmaz. Bunun böyle olmayacağına inanıyorum. Kahvaltıda imza attırılanların hepsinin Kılıçdaroğlu'na oy vereceğine inanmıyorum. Bir kısmının değişimci gruba destek vereceğine eminim. 'Genel başkanımız öncülüğünde partide değişim olacağına inanıyoruz' Böyle bir cümle kurmasınlar. 13 senedir bir şey değişmedi. Şu an hangi sihirli değnekle değişecek. Şu an genel başkanımızın arkasındaki insanlar yıllardır aynı. Canını istediğini il başkanlıklarından il yönetimlerinden alıp hatalı karar verenler... Onlara rağmen bu nasıl değişecek?"


"AYNI KİŞİLER AYNI HATALARI YAPMASIN"

Başkan Tugay kendisine yönelik eleştirilere de şöyle yanıt verdi:

"28 Mayıs'tan önce neden genel başkanı, milletvekili listelerini neden eleştirmediniz? diyebilirsiniz. Çünkü seçim aşamasındaydık. O gün konuşulacak zaman değildi. O zaman hepimiz partimiz, cumhurbaşkanlığını genel başkanımız kazansın diye mücadele ettik. Bugün konuşmamızın tek sebebi partinin kendi içindeki yarıştır. Bugün konuşmanın tam zamanı. 5 Kasım biter, 6 Kasım günü beni kimse konuşturamaz. O günden sonra seçilen kimse arkasında durmak hepimizin görevi. Ben Özgür Özel kazansın istiyorum. Partide yeni bir anlayış olsun istiyorum. Kaybetmeyelim artık seçim. Aynı kişiler aynı hataları yaptırmasın. Yeni dayatmalar olmasın, partimiz kendi içinde de iyi yönetilsin. Dışarıya da öyle bir güven verelim ki halk bizi seçsin. Bunun için şu an konuşuyorum. Her ne karar verirse versin örgütümüz. 5 Kasım günü bu tartışma kapanacak. Sadece partimizin başarısı için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız."

 
Kullanılmayan cep telefonlarıyla ilgili yeni karar!
 
Bornova'ya 2 milyar 246 milyonluk bütçe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Günel'den emeklilere İkinci Bahar müjdesi!
Kuşadası Kent Konseyi Genişletilmiş Mahalle Meclisleri toplantısı yapıldı. ...
Buca’da Kosova Bağımsızlık Parkı açılıyor!
Buca Belediyesi, Yıldız Mahallesi’ndeki 3 bin 500 metrekarelik alanda ...
Başkan Tugay'dan flaş açıklamalar.... 'Alsınlar benden koltuğu ama...'
CHP'de kurultay öncesi genel başkanlık için Özgür Özel'e desteğini açıklayan ...
 
Torbalı’da altyapı mesaisi hız kesmiyor!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Proje başlığıyla ...
İzmir Büyükşehir'den deprem bölgesine kesintisiz yardım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş ...
İş Hayatında Engelliler ulusal karikatür yarışması başvuruları başladı!
Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Torbalı'da 43 noktada hummalı çalışma!
‘Yepyeni bir Torbalı için çalışıyoruz’ sloganıyla, mesai anlayışı olmaksızın ...
Çeşme'de festival hazırlığı!
Dünya markası festivallerle adından söz ettiren Çeşme Belediyesi bu yıl ...
Gaziemir Belediyesi’ne 2024 yılı için 1 milyar 350 milyonluk bütçe!
2024 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesinin görüşüldüğü Gaziemir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri