ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
18 Mart 2024 Pazartesi - 21:02

Başkan Tugay'dan İzmir'in refahını artırma sözü...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katıldı. İzmir'in bereketli toprakları ve bu topraklar üzerinde yapılan tarımın, kent ekonomisine katkısına dikkat çeken Başkan Cemil Tugay, seçildikten sonra İzmir'in tüm dinamiklerini kullanarak, şehrin refah seviyesini yükselteceğini söyledi.

Başkan Tugay dan İzmir in refahını artırma sözü...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Başkan Tugay, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Surav, Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı Arif Basmacı, CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan ile meslek komitelerinin katıldığı toplantıda, kente yönelik projelerini anlattı.

“EGE BÖLGESİ TARIMSAL ZENGİNLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR”

Ege Bölgesi’nin zengin bir tarım havzasına sahip olduğunu, yetişen ürünlerin çeşitliliği ve kalitesi açısından da stratejik önemi bulunduğunu anlatan Başkan Cemil Tugay, “İzmir’i, İzmir yapan en önemli kimliklerinden birisi tarım şehri olması. Diğeri de ticaret şehri olması. Zamanla buna turizmi de eklemek gerekir. Uluslararası ticaretin bu kadar yoğun olduğu şehirde, sosyal ve kültürel yaşam güçlüdür. Bizler yüzleri batıya dönük, gerçekten gelişmeye açık, çağdaş yaşamı benimseyen, bunun gereklerini özellikle demokrasi ve insan haklarını özümsemiş ve yaşam şeklini ona göre kurmuş insanlarız. Bunların hepsi bir bütün, biri diğerinden ayrılamaz. Bir şehrin refahının olması için o şehrin demokrasiyi yaşatması, insan haklarına değer vermesi ve her türlü gericilikten uzak durması gerekiyor. Ancak bu zeminde zengin olabiliyorsunuz. Ege Bölgesi de tarımsal zenginliği ile dikkat çekiyor” diye konuştu.

“İHTİYAÇLAR DOĞRU PLANLAMA İLE KARŞILANACAK”

Belediyecilik hizmetlerinin alt ve üst yapı hizmetlerinden ibaret olmadığına dikkat çeken Başkan Tugay, “Artık görüyoruz ki tarıma, hayvancılığa ve birçok sektöre, hükümet vermesi gereken önemi vermiyor. Ciddi bir plansızlık var. Topraklar gittikçe daha fazla verimsizleşiyor. Tohumdan gübreye, akaryakıta her konuda dışa bağımlı bir ülke haline geldik. Tüm bunlar mevcut iktidarın yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Bugün Türkiye’nin en büyük limanlarını yine yabancılar işletiyor. Limanlarımızın milli ekonomi bünyesinde olması gerekirken, devletin veya yerli işletmecilerin işletmesi gerekirken Türkiye’nin en fazla ticaret yapan limanlarını Çinliler, Singapurlular işletiyor. Singapur ufacık bir ülke. Mersin Limanı'nı işletiyor. İnanılmaz bir para kazanıyor. Hayati öneme sahip. Oysa İzmir Limanı sürekli geriliyor” dedi.

“ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra kentin ekonomisini geliştirip büyütmek, toprağı ve tarımı ile refah seviyesi yüksek bir şehir yaratmak için çalışacağının sözünü verdi. Başkan Tugay, şunları söyledi:

“İzmir'de kalkınma belediyeciliği uygulayacağız. Üretimi daha fazla destekleyeceğiz. Üreticinin yanında olacağız. Çiftçimizin, tarım yapan insanımızın ürünlerini sağlıklı koşullarda saklayarak, günü geldiğinde bunu satmalarını sağlayacak tesisler kuracağız. Kırsal bölgede üretimin yanı sıra sosyal yaşamı da destekleyeceğiz.”

“İZMİR YAPAY ZEKA KULLANIMINDA ÖNCÜ OLACAK”

Kırsal bölgeler için önemli olan üretim yollarının sürekli açık tutulması için Küçük Menderes’te şantiye kurulacağı sözünü yineleyen Cemil Tugay, “Burada asfalt, kilit parke üretimi olacak. Alt yapı ekiplerinin sayısını artıracağız. Köy yolları, üretim yollarıyla ilgili problemleri kısa sürede çözeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapay zekayı aktif olarak kullanacak. Yapay zeka konusunu doğru anlamak lazım. Anında binlerce, hatta milyonlarca veriyi alan, saniyeler içinde değerlendiren, ihtiyacınız olan bilgiyi rapor olarak sunan, nerede ne problem olduğunu gören ve ona göre önerilerde bulabilen bir sistemdir bu. Yerel yönetimlerin, kamunun bunları kullanması yarar getirecek. Dünyada başarılı örnekleri var. Ben bu konuda kararlıyım, İzmir’i bu konuda dünyanın öncü şehirlerinden biri yapacağım. Her hizmette bunun yararını göreceğiz” dedi.

 

 
Hamza Dağ: ''Projelerimizi konuşalım, İzmir kazansın''
 
Batı Anadolu Serbest Bölgesi açıldı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamza Dağ: ''Projelerimizi konuşalım, İzmir kazansın''
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Diyoruz ...
Deniz Yücel: ''Filiz Başkan bizim gururumuz''
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Deniz Yücel, alan çalışmasına ...
AK Parti Bornova Adayı Cevdet Çayır: ''Hiçbir vatandaşı ihmal etmeden yürüyoruz’’
 Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, hiçbir mahalleyi unutmadan, ...
 
Çiftçioğlu'dan Karşıyakalı büyüklerin yüzünü güldürecek projeler...
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu’nun kentin yaşayan tecrübelerinin ...
CHP'li Aslanoğlu: 'İzmir Marşı'nı çaldırmayanları sandıkta susturmak boynumuzun borcu'
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,  Torbalı'da Çanakkale Zaferi'nin ...
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi...
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, 18 Mart Şehitleri ...
 
CHP'li Çiçek Menderes için projelerini açıkladı...
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, Menderes için planlanan ...
CHP'li Yücel'den "Elektronik sigara" uyarısı... TBMM gündemine taşıdı!
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
İrfan Önal: Bayraklı da İzmir de bizim kalacak!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Nafiz Gürman Mahallesi’nden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri