ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2781
    Dolar
  • Euro
    35,0331
    Euro
  • Altın
    2.474,330
    Altın
  • Bist-100
    10.547,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    9/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/30°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
SPK'dan 2 şirketin halka arzına onay!
26 Haziran 2019 Çarşamba - 13:48

Basmane'ye uyuşturucuyla mücadele merkezi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane'de bir vatandaş tarafından bağışlanan eski otel binasının madde bağımlılığı ile mücadele merkezine dönüştürüleceğini açıkladı.

Basmane ye uyuşturucuyla mücadele merkezi

Dünya Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ dolayısıyla Konak Belediye Meclisi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP Konak ilçe yöneticileri, İyi Parti Konak İlçe başkanı ve yöneticileri, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, madde bağımlılığı ile belediye olarak ilk mecliste Madde Bağımlılığı Komisyonu kurarak gençlere bağımlılıkla ilgili ellerinden gelen katkıyı sunma kararlılığını gösterdiklerini söyledi. Konak’ın uyuşturucu bağımlılığı ile çok fazla sorun yaşayan bir ilçe olduğunu dile getiren Batur, “Polisiye tedbirlerle ve eğitim konusunda yapılacak çalışmalarla gençlerin uyuşturucudan kurtulması için elimizden gelen katkıyı birlikte yürüteceğiz. ‘Belediye ne yapabilir ki?’ noktasında eleştiriler de aldık ama bir kişiyi bile kurtarsak bizim için başarıdır. Bu anlayışla yola çıktık. ”Batur; Madde bağımlılığına karşı mücadelede kararlıyız" dedi.

Başkan Batur, konuyla ilgili çok yeni bir gelişmenin de müjdesini verdi. Basmane’de Oteller Sokağı’nda 3 katlı, eskiden otel olarak kullanılan bir binanın Konak Belediyesi’ne sahibi tarafından bağışlandığını belirterek, bu binanın madde bağımlılığı merkezi haline getirileceği ve çalışmaların bu binada sürdürüleceği müjdesini verdi. Komisyon üyelerinin çalışmalarına da teşekkür eden Batur, muhtarlarla diyaloğa geçildiğini ve sorunlu mahallelerdeki vatandaşlarla birlikte çalışmalar yapılacağını kaydetti.



İMAMOĞLU’NU TEBRİK ETTİ
Batur, konuşmasında Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerini bir kez daha kazanan Ekrem İmamoğlu’nu da tebrik etti. Destek vermek üzere İstanbul Bağcılar’da çalışmalara katılan Başkan Batur, “Her şeyin güzel olduğu bir pazar yaşadık. Bunun mutluluğu ve rahatlığı içindeyiz. İstanbul’da demokrasi şöleni yaşandı. İki aydır her gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu İmamoğlu. İki kez seçim kazandı. 18 Nisan’dan bu yana da bize göre her gün Büyükşehir Başkanıydı. İstanbul’da yaşayan vatandaşların çok büyük takdiriyle ve çok büyük bir oy farkıyla seçilmesi ve demokrasinin yeniden tecelli etmesi, en önemlisi de insanların yeni bir bakış açısıyla hem demokrasi açısında hem özgürlükler bakımından ülkede yeni şeyler olacağını hissetmesi ve gülmeye başlamasını orada yaptığımız çalışmalarda gördük. İstanbul’da inşallah bundan sonra da her şey çok güzel olacak” diyerek bir kez daha İmamoğlu’nu tebrik etti.   

MAALESEF UYUŞTURUCUYA RAKAMLARI ARTIYOR
Bostancıoğlu, Konak Belediyesi olarak İzmir’de Başkan Abdül Batur öncülüğünde ilk kez bir  ‘Madde Bağımlılığı Komisyonu’ kurulduğunu ve komisyon çerçevesinde madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ciddi bir yol haritası belirlendiğini ifade etti. Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı yaşının giderek düştüğünü belirterek, “Birleşmiş Milletlerin 2018 yılında yayımladığı Uyuşturucu Raporu’na göre dünya üzerinde 31 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunuyor. Bu rakam 2016’da 29,5 milyondu. 2018 yılına kadar aradaki 1,5 milyonluk artış uyuşturucu tehdidinin ciddiyeti konusunda alarm vermektedir. Yine aynı raporda, dünya genelindeki uyuşturucu kullanımı da 275 milyon olarak açıklanmıştır. Bostancıoğlu Madde bağımlılığı problemi toplumu en çok yaralayan ve genç nüfusun en büyük tehdidi haline gelen ulusal ve uluslararası ciddi bir savaştır. Biz de Konak’ta yapacağımız çalışmalarla gençleri sosyal yaşama ve topluma geri kazandıracağız.  Mücadelemizi sevgiyle ve iyilikle sürdüreceğiz” dedi.

 
Çocuk bizim futbolcu Altınordu'nun
 
Bahçeli: İstanbul ehline emanet edilmemiştir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de fayton dönemi kapandı... İlk SONKALE yazmıştı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde fayton taşımacılığını yasakladı. ...
Bornova'da eğitimler tam gaz
Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından hazırlanan ...
O ilçede 12 saatlik su kesintisi
İzmir'in Bornova İlçesi'nde 12 saatlik su kesintisi yaşanacak.
 
Bayraklı'da Karabağ saltanatının izleri siliniyor
Bayraklı'da Hasan Karabağ saltanatının izleri bir bir siliniyor. Göreve ...
Buca vandalları!
İzmir'in Buca ilçesinde, akıllı çöp konteynerlerinin kapakları çalınırken, ...
Gaziemir'de muhteşem sergi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlerin ...
 
Tatil için hazırlıklar tamam.. Başkan da plajda çöp topladı
İzmir'in bakir turizm bölgelerinden Karaburun, okulların kapanması ve ...
İzmir'in akciğerlerini böyle katletmişler
İzmir'de geniş bir ormanlık alana sahip olan Buca'nın kırsal mahallerinden ...
Büyükşehir açıkladı... İzmir'e bir metro hattı daha geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin en uzun metro hattı için kolları sıvadı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri