ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2767
    Dolar
  • Euro
    35,0269
    Euro
  • Altın
    2.472,770
    Altın
  • Bist-100
    10.537,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/28°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erkan Yolaç hayatını kaybetti!
Erkan Yolaç hayatını kaybetti!
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
Sevgilisini kalbinden bıçaklamıştı... Irına'nın cezası belli oldu!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
CHP'li Polat'tan köprü ve otoyol zammı tepkisi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
10 Kasım 2021 Çarşamba - 16:53

Batur, Kılıçdaroğlu’yla 10 Kasım’a özel bağlantıda bir araya geldi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma programları kapsamında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen zoom bağlantısına Manastır Askeri İdadisi’nden katıldı.  

Batur, Kılıçdaroğlu’yla 10 Kasım’a özel bağlantıda bir araya geldi

Türkiye sevgisine her gittikleri her noktada şahit olduklarını ve çok duygulandığını ifade eden Başkan Batur, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve aydınlanmasında önemli rol oynayan çok sayıda önemli ismi yetiştiren Manastır Askeri İdadisi, Mustafa Kemal için de yeni bir ufuk çizmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün aklına ve yüreğine vatan sevgisi ilk kez bu topraklarda, Manastır’da düşmüştür. Manastır, Atatürk’ün şehridir. İşte bizi birbirimize bağlayan bu güçlü bağ, ortak tarihimiz, kültürümüz ve bu eşsiz vatan sevgimizdir. Bizler soydaş, bizler kardeşiz. Aynı dili konuşuyor, aynı tarihi, kültürü paylaşıyoruz” dedi. 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı dahilinde Samsun'daki Atatürk Müzesi, Selanik'teki Atatürk Evi, Kuzey Makedonya'daki Manastır Askeri İdadisi ve Kocacık'taki Atatürk'ün baba evine gerçekleştirilen zoom bağlantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen bağlantıda Atatürk’e olan özlem Atatürk’ün yaşamında büyük yeri olan mekanlardan da dile getirildi. Zoom görüşmesine Manastır Askeri İdadisi’nden katılan Başkan Batur, Atatürk’ümüzün askeri kimliği ve dehasının gelişmesinde büyük yer tutan Manastır’dan hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, buradaki tüm soydaşlarımızın size ve tüm Türkiye’ye selam ve sevgilerini iletiyorum” diye konuştu.

Yüreklerde Türkiye sevgisi

Konuşmasında Makedonya’nın ve özellikle de Manastır’ın Atatürk için önemine değinen Başkan Batur, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve aydınlanmasında önemli rol oynayan çok sayıda önemli ismi yetiştiren Manastır Askeri İdadisi, Selanik Askeri Rüştiyesi’nden mezun olup gelen Mustafa Kemal için de yeni bir ufuk çizmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün aklına ve yüreğine vatan sevgisi ilk kez bu topraklarda, Manastır’da düşmüştür. Manastır, Atatürk’ün şehridir. İşte bizi birbirimize bağlayan bu güçlü bağ, ortak tarihimiz, kültürümüz ve bu eşsiz vatan sevgimizdir” dedi.

Yüreklerdeki Türkiye ve Atatürk sevgisini yakından görme fırsatı bulduklarını ve özellikle çocukların sevgisinin kendilerini çok duygulandırdığını aktaran Başkan batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler soydaş, bizler kardeşiz. Aynı dili konuşuyor, aynı tarihi, kültürü paylaşıyoruz. Dün de bunu yakinen görme fırsatı bulduk. Üsküp’teki sivil toplum örgütleriyle bir araya geldik. Kanatlı Köyü’ndeki okulda eğitim gören çocuklarımızın Türkiye sevgisi, heyecanı, coşkusunu yakından gördük.  Duygusal anlar yaşadık.”

Kardeş şehirle ilişkiler güçlenecek

Manastır’ın (Bitola) Konak Belediyesi’nin kardeş şehri olduğunu hatırlatan Başkan Batur, ilişkilerin gelişmesi, vatandaşlıkla ilgili konuların paylaşılabilmesi için çalışacaklarını ifade ederek, “Manastır, yani Bitola şehri Konak Belediyesi’nin kardeş şehri. Bugün, geçen pazar yapılan yerel seçimlerde yeni seçilen ve biraz sonra devir teslim töreniyle görevi devralacak yeni Belediye Başkanı Sn. Toni Konyanoski’yle görüşme fırsatı bulacağız. Kardeş şehrimizle, sosyal ve kültürel alanlardaki, işbirliği yanında Türkiye’de yaşayan Makedon Türklerin en önemli sorunu olan vatandaşlık haklarının alınması noktasında ciddi çalışmalar yapmayı planlamaktayız. Özellikle İzmir’de, Konak’ta Makedon göçmen dernekleriyle bir araya gelip bu sorunun çözümünün hızlandırılması için çalışacağız” diye konuştu.

 
Giray Altınok'tan Atatürk videosu!
 
Başkan Çerçioğlu Atatürk fotoğraf sergisini gezdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk’ü anlattılar!
Karabağlar Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ...
Aydın Büyükşehir'den Atatürk için hayır!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının ...
Karaova Mahallesi köşe bucak temizleniyor!
Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde ...
 
Narlıdere’de hayat durdu!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ...
Gediz Deltası’nda kuş gözlem yürüyüşü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 13 Kasım ...
Buca Ata’sını andı!
 Buca Belediyesi’nin 3 boyutlu Atatürk sergisine büyük ilgi Cumhuriyet’imizin ...
 
Kuşadası Ata’sını özlemle andı!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ...
Ata’nın okulundan 10 Kasım mesajı!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde ...
Büyük Önder Kemalpaşa’da törenle anıldı…
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Kemalpaşa Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri