ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4648
    Dolar
  • Euro
    34,8205
    Euro
  • Altın
    2.451,850
    Altın
  • Bist-100
    9.893,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
37 kiloya düşmüştü... Nihal Candan'a tahliye!
CHP'li Nalbantoğlu'dan meclise ''mali müşavirler'' çağrısı!
CHP'li Nalbantoğlu'dan meclise ''mali müşavirler'' çağrısı!
16 Ekim 2020 Cuma - 12:11

Bayraklı Belediyesi'nden bir ilk... EĞİTİME BÜYÜK DESTEK...

Bayraklı Belediyesi'nin uzaktan eğitim alan öğrenciler için hayata geçirdiği TVBEK projesi tanıtıldı. Hafta içi her gün 9.00-11.00 saatleri arasında YKS ve LGS'ye hazırlanan öğrenciler için gönüllü öğretmenler tarafından eğitim verilecek. TV35'ten yayınlanacak derslerle tablet, bilgisayar ve interneti olmayan kişilere de ulaşılacak. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Cumhuriyet sizden aklı hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller istiyor. Bize bu görevi Ulu Önderimiz Atatürk verdi" dedi

Bayraklı Belediyesi nden bir ilk... EĞİTİME BÜYÜK DESTEK...

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Bayraklı Belediyesi'nin, pandemi sürecinde uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrenciler için hayata geçirdiği Bayraklı Eğitim Kanalı'nın (TVBEK) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'ndaki toplantıda projenin detayları verildi. YKS ve LGS'ye hazırlanan öğrenciler, 8. ve 12. sınıflar ile mezunlar için hafta içi her gün 9.00 ile 11.00 saatleri arasında gönüllü öğretmenlerle eğitim verilecek. Proje ile Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre 28 hafta boyunca ders verileceği, tüm ders günlerin TV35 Kanalı'ndan yayınlandıktan sonra youtube'da yükleneceği ifade edildi. Proje ile evlerinde interneti, tableti ve bilgisayarı olmayan öğrenciler de eğitim alabilecek.

"BU GÖREVİ ULU ÖNDERİMİZ VERDİ"

"Bizim projemizin sahibi öğretmenlerimiz" diyerek tüm eğitimcileri sahneye davet eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Cumhuriyetin pırıl pırıl öğretmenleri. Bu projede gönüllü olarak çalışan arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi. Başkan Sandal, "Bize bu görevi aslında Ulu Önderimiz Atatürk verdi. Cumhuriyet sizden aklı hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller istiyor. Ben ömrümün büyük bir bölümünü bu kavgaya ayırdım. Stajeyerliğim döneminde Mardin'den gelmiş bir arkadaş vardı. İnşaatta çalışan, orada tahta üzerinde yatan ama hukukçu olmak istiyorum diyen bir arkadaşımız vardı. Bir şeylerin başarılabileceğini o arkadaşımızdan öğrendik. Bu çocuğumuza bir yıl eğitim verdik birkaç arkadaş ile. Bu çocuğumuz hayallerine kavuştu. İşte biz asıl gücümüzü buradan alıyoruz. Türkiye'de uzaktan öğretim işini ilk başlatanlar biziz. 20 yıl içinde olduğumuz eğitim işinin bir parçasıdır bu. Bir çocuğu kurtarmak bence bir aileyi kurtarmaktır" dedi.

24 MAHALLEYE 24 KREŞ

Bayraklı Belediyesi olarak dershanelerin kontenjanları dışında binlerce çocuğa ücretsiz eğitim verdiklerini vurgulayan Başkan Sandal, "Bu çocuklar zamanla sizi öyle bir onore ediyor ki. Hukukçu, savcı, doktor olmuş bir öğrencinizin size merhaba demesi, en büyük hediye. Bayraklı BAYSEM, Karabağlar KARBEM ve Çiğli'de bu çalışmaların içindeydik. BAYSEM'e geldiğimde binanın fiziki şartları kötüydü. Ancak pırıl pırıl gençler vardı orada. O gün söyledim bu zorlukların üstesinden geliriz diye. BAYSEM Türkiye 28.'si bir öğrenci çıkardı. Yüzde 9'u ilk 10 binlik dilimde yer aldı. 24 mahalleye 24 kreş açacağız. İzmir'in en büyük kreşini önümüzdeki aylarda açacağız. Bu yıl 3, önümüzdeki yıl da 10'un üzerinde kreş Bayraklı'nın hizmetinde olacak" dedi. 

"SADECE TABLETTE OLMAZ"

TVBEK projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Serdar Sandal, "Uzun süredir düşündüğümüz bir projeydi. Sadece tablet ve internet erişimi ile tüm öğrencilere ulaşamayacağımızı biliyorduk. TVBEK beklentimizin üzerinde yürüyen bir proje. Daha genişleterek, büyüterek mevcut eksikleri kapatarak vatandaşın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. TVBEK alternatif bir eğitim kanalı değil. TVBEK tam aksine mevcut eğitim süresine bir damla katkı sunmayı hedefleyen gönüllü bir oluşum. Kesinlikle bakanlığımızın, kamunun yaptığı herhangi bir işin alternatifi olarak algınlanmasını istemiyoruz. Sadece destek olmak istiyoruz" yorumunu yaptı.

BAYRAKLI MARKA OLACAK

Başkan Sandal sözlerini şöyle tamamladı: Bayraklı unutulmuş bir kent. Yeni kent merkezi ama bu konuda  ciddi adımların atılmadığı bir gerçek. Doğasıyla, insanıyla, mükemmel bir kent. Bu kenti marka yapmak için Ulu Önderimizin armağan ettiği 29 Nisan ve 19 Mayıs bayramları çerçevesinde Dünya Çocuk Kenti Bayraklı'yı hayata geçirdiğimizde bambaşka bir Bayraklı ile karşılaşacağız. Hayalimizdeki Bayraklı'ya kısa sürede temelini atacağımız projelerle karşınızda olacağız. Hiçbir karşılık beklemeden destek olan TV35'e ve sayın Mithat Umutoğulları'na da teşekkür ediyorum."

 
Bir ölüm de o ilçeden geldi! Sayı 22'ye yükseldi...
 
Altay kritik sınavda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye ve hayırseverler el ele verdi! İLK TABLETLER GOCA BAŞKAN'DAN
Seferihisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Bir Tablet Bir Gelecek” kampanyası ...
Karşıyaka Belediyesi’nden Aysel Teyze’ye plaket
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, belediye bünyesinde kurulan ...
Gaziemir Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi belli oldu
Gaziemir Belediyesi’nin 2021 yılı gelir gider bütçesi 195 milyon lira ...
 
Başkan Kılıç, engellilerle buluştu
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 15 Ekim Beyaz Baston Görme Engelliler ...
Karaburun için özel sunum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyükşehir ve ilçeler ...
Bergama'da bütçe belli oldu
Bergama Belediye Meclisi’nde devam eden Ekim ayı bütçe maratonu 2.’nci ...
 
Aşıklardan Başkan Soyer'e ziyaret
Aşıklık geleneği dalında “UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri” isimli ödüle ...
Başkan Soyer'e veda ziyareti... ''İzmir hep kalbimde olacak''
Meksika Büyükelçiliği’ne atanan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ...
Menemen'den Azerbaycan'a destek
Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgali ve yaptığı sivil katliamlar, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri