ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3591
    Dolar
  • Euro
    35,0198
    Euro
  • Altın
    2.325,670
    Altın
  • Bist-100
    9,13
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
3 Temmuz 2020 Cuma - 09:37

Bayraklı'da 'Madımak' anması.. "O CANLARA BORCUMUZ VAR"

Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel'deki katledilenler için anma programı düzenledi. Yaşamını yitiren 35 kişi anısına 2 Temmuz Anıtı önüne karanfil bırakan Başkan Serdar Sandal, "Sivas'ta yapılan sadece Alevi yurttaşlarımıza yönelik bir katliam değildir. Bu ülkenin aydınlarına, cumhuriyetçilerine, devrimcilerine, Kemalistlerine yapılan bir saldırıdır. Yitirdiğimiz aydınlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu ülkede güzel şeylerden söz ediyorsak o canlara borcumuz, minnetimiz var" dedi

Bayraklı da  Madımak  anması..  O CANLARA BORCUMUZ VAR

2 Temmuz Anıtı önündeki sosyal mesafeli etkinliğe Başkan Sandal’ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Sandal, şunları söyledi: "Bir düşünür; 'Tarih hep sondan başa doğru yazılır ama baştan sonra doğru okunur' der. Sivas'ı anlamak için; bu ülkenin birliğinden ve beraberliğinden yana olanlara karşı yürütülen sistematik işi bugünden geriye doğru anlayamazsak, aslında Sivas'ta olup biteni çok da net çözmüş olmayız. Bu ülkenin bütünlüğünden, bağımsızlığından yana olan vatanseverlere, ülkenin birlik ve beraberliğine gönül vermiş insanlara karşı zulmü bitirmedikten sonra bu işler bitmez. Sivas'ta yapılan sadece Alevi yurttaşlarımıza yönelik bir katliam değildir. Bu ülkenin aydınlarına, cumhuriyetçilerine, devrimcilerine, Kemalistlerine, bu ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olan insanlarına karşı yapılan bir saldırıdır. Bu inanç dünyasının bir parçası olarak söylüyorum: Bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlığından, cumhuriyete ve cumhuriyet değerlerine bağlılıktan başka hiçbir duygumuz yok. Kendimden, babamdan, dedemden ve çevremden biliyorum. Bizi başka bir alana itmek isteyenlere de şunu söylüyorum: Bu mesele; dini, etnik, ideolojik bir mesele değildir. Bu ülkeyi Araplaştırmak isteyenlere karşı duranların verdiği mücadelenin adıdır. Biz, 'incinsen de incitme' diyen, 'Komşumuz açken, tok yatma' diye öğütleyen bir kültürden geliyoruz."

O CANLARA BORCUMUZ VAR 

Başkan Sandal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli,'İyi insan iyidir' diyor. 'Kürt, Türk, Alevi, Sünni, sağcı, solcu iyidir' demiyor. İyi olmak lazım. İnsan olmak lazım. Erdemli olmak lazım. Bu mesele, ülkenin ana meselelerinden bir tanesidir ve çözülmesi gerekir. Bu meseleyi sadece dar gruplar içinde savunursak, yanlış iş yapmış oluruz. Her şeyden çok toplumsal barışa, birlikte yol yürümeye ihtiyacımız var. Kim olursa olsun. Kimliği, inancı, siyasal görüşü ne olursa olsun. Birbirimize insan gibi bakıp, birbirimizin acılarını doğru anlayıp, empati yapma yeteneğine kavuşmalıyız. Bunu beceremediğimiz sürece, tarihsel meseleleri kin, nefret içinde başka noktaya götürdüğümüzde bu meselelerden kopamayız. Biz etle kemik gibiyiz. Bu dostluğu, yakınlığı, kardeşliği, bir başka taraftaki acıyı içimizde hissetmediğimiz zaman başka bir mesele olur. Şunu istiyoruz; Sivas'ta ölen bu ülkenin aydınlarına hep beraber sahip çıkmalıyız. Onlar bizim Orta Asya'dan getirdiğimiz kültürün bu topraklardaki temsilcileri, örfümüzün mihenk taşları. Eğer bu ülkede güzel şeylerden söz ediyorsak; o canlara borcumuz, minnetimiz var. Onların hatıralarını doğru anmak zorundayız. Başta Sivas'ta yitirdiğimiz aydınlarımız olmak üzere Cumhuriyet tarihimizdeki tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyorum."

SUSMUŞ: ACILI VE ÖFKELİYİZ

Cumhuriyet Halk partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş da, "2 Temmuz 2020'de yine bir aradayız. Yine acılı, kaygılı ve öfkeliyiz. Acılıyız; çünkü yüzyıllar boyu inancından, düşüncesinden dolayı yakılan, yok edilen insanların acısını paylaştığımız için. Kaygılıyız; çünkü günümüz Türkiye'sinde hala düşüncenin, inancın cezalandırıldığı, farklı düşüncelere, inançlara hoşgörü gösterilmediği için. Öfkeliyiz; çünkü Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da, Gazi'de 1 Mayıs'larda yaşatılan acıların hesabı verilmediği için. 2 Temmuz'da toprağa düşenler; sazımızda deyiş, dilimizde türkü, kalemimizde şiir, kilimimizde hep nakış olarak yaşayacaktır. Bir kez daha canlarımızı saygıyla anıyoruz. Düşüncenin, inancın bir arada eşit ve özgürce yaşanıldığı demokratik bir ülkeye olan özlemimizi, bu uğurda vereceğimiz mücadelenin kararlılığını haykırıyoruz" dedi.

 
Taha Altınordu'ya veda etti... "ASLA UNUTAMAM"
 
Çöpçüler kralı ölümsüzleşti... GÜZEL ADAMIM GÜZEL!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes yeşilleniyor
Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde ...
BU KEZ DE AĞAÇLARI KURUTTULAR!
İYİ Partili S. Atakan Duran başkanlığındaki Tire Belediyesi, bu kez de ...
CHP'li Başkan, yurttaşla tartıştı... Asfalt ve tuvalet tepkisine sinirlendi!
İzmir'in Dikili ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile yurttaşlar ...
 
Çeşme'ye Tarladan Sofraya Üretici Pazarı...
Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi ...
İzmir Büyükşehir'e 34 milyon dolar kredi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü su ve atıksu altyapı ...
Karşıyaka'da kriz... Eski başkan hakkında suç duyurusu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cengiz İnşaat’ın şantiye alanından ...
 
Karabağlar Madımak'ı unutmadı
Sivas Madımak Oteli’nde 27 yıl önce yakılarak katledilen 35 kişi, Karabağlar ...
Karşıyaka Belediye Meclisi’nde seçim mesaisi
Karşıyaka Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Birinci Birleşimi, ...
Madımak’ın acısı dinmedi
27 yıl önce Sivas Madımak Otelde katledilen 33 yazar ve şair, Cumhuriyet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri