ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5599
    Dolar
  • Euro
    34,7335
    Euro
  • Altın
    2.493,200
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
19 Eylül 2019 Perşembe - 09:58

Bayraklı'da annelere özel eğitim

Bayraklı Belediyesi ve ilçedeki okul aile birliklerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, anneler hem aile içi iletişimin inceliklerini öğrendi hem de müzik grubunun konseriyle stres attı. Etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman Begüm Ayyıldız, annelere iletişim ve sosyal medya kullanımı konusunda tavsiyelerde bulundu. Seminerin ardından Bayraklı Belediyesi müzik grubu seslendirdiği şarkılarla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Bayraklı da annelere özel eğitim

Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarla iletişimde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları anlatıldı. Seminerde konuşan Psikolojik Danışman Begüm Ayyıldız, “Bütün çocuklar dünyaya muhtaç ve korumasız gelir. Doğduğumuz andan itibaren ağlarız. Çünkü kendimizi ifade etmenin tek yolu budur. Korku insanın hayatına kolay girer ama güven duygusunun kazanılması zaman alır. Hayatımıza güven duygusunu katmak yetişkinlerin görevidir. Kendimizi güvende hissettiğimizde mutlu olabiliriz” dedi.

Çocuklarınızı başkalarının yanında eleştirmeyin

Ebeveynlerin çocuklarla mutlaka duygusal bağ oluşturması gerektiğini dile getiren Ayyıldız, “Eğer bunu yaparsak, mutluluğa açılan kapının anahtarını onlara sunmuş oluruz. Çocuklarınızla takım olun ve her şeyi birlikte yapın. Onlardan yardım isteyin, onlara görev verin. Çocuklar anne ve baba tarafından fark edilmeyi ister. Onları her zaman coşku ve sevinçle karşılayın ki değer verdiğinizi hissetsinler. Onlar da size değer verecektir. Çocuklarınızı başkalarının yanında eleştirmeyin. Bu, onlara güvenmediğinizi düşündürtüyor ve çocuklarda yetersizlik duygusuna yol açıyor” diye konuştu.

Sosyal medyanın yararlı kullanımı ebeveyne bağlı

Sosyal medya kullanımının çocukları farklı kimlik sahibi olmaya yönlendirdiğini ve negatif etkilerinin olduğunu söyleyen Ayyıldız, şöyle devam etti: “Sosyal medya kullanımı, arkadaş ve aile ilişkilerinde iletişim bozuklukları, psikolojik sorunlar gibi birçok olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. Sosyal medyanın yararlı kullanımı tamamen ebeveyne bağlı. Bunu tamamen yasaklayamazsınız ama belirli aralıklarla ve kontrollü bir şekilde kullanmalarına izin verebilirsiniz. Özellikle ergen yaş ve üzeri genç çocuklar sosyal medyayı çok kullanıyor. Size ve topluma göre uygun olmayan paylaşımlarda bulunabiliyorlar. Onlara öfkelenip bağırmak yerine ‘Benim de hoşuma gitti. Ama bence bu paylaşımın şu şekilde sakıncaları var’ diyerek uygun bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.”

Çocuklarınızla konuşmayı rutin hale getirin

Ebeveynlerin, yaşları kaç olursa olsun çocuklarıyla mutlaka sohbet etmesi ve bunu da rutin haline getirmesi gerektiğini kaydeden Ayyıldız, “Çocuklarımızı uyarıp, bizler ondan daha fazla bilgisayar veya telefon başında vakit geçiriyorsak, söylediklerimizin hiçbir etkisi olmayacaktır. Evde sosyal medya kullanım zamanlarını belirleyebilirsiniz. Diğer zamanlarda çocuklarınıza hobi edindirin; resim yapın, oyun oynayın, birlikte doğa yürüyüşlerin katılın, bir enstrümanla ilgilenmesini sağlayın. Bu şekilde mutlu olabilecekleri farklı alanlar oluşturun ki hayatlarını sosyal medya ile doldurmasınlar” dedi.

Seminer'in ardından Bayraklı Belediyesi müzik grubu seslendirdiği şarkılarla annelere müzik ziyafeti yaşattı. Etkinliğin sonunda Bayraklı belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selda Arslan, Begüm Ayyıldız'a teşekkür edip çiçek sundu. Daha sonra tüm annelerle anı fotoğrafı çekildi.

 
Çeşme kaçak kaynıyor
 
Kerem bebek artık mutlu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da alzheimer merkezi müjdesi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, vatandaşların alzheimer olan ...
Kadın Dostu Kent Çiğli
Toplumun yarısı oluşturan kadınlara yönelik projeler geliştirerek uygulamaya ...
İzmir’in kadın şoförleri
İzmir'de toplu ulaşımda yeni bir dönem başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Başkan Soyer'e esnaf teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahilik Haftası nedeniyle ...
Picasso dört ay İzmir'de!
20. yüzyılın en büyük sanatçılarından, Kübizm akımının öncüsü İspanyol ...
Uzundere çekim merkezi olacak
Karabağlar Belediyesi’nin Uzundere’de hizmete açtığı Aqua Yaşam Yüzme ...
 
Çiğli'de okullar yeni sezona hazır
Çiğli Belediyesi, bir yandan okul yönetimlerinden gelen talep üzerine ...
Atıklara ikinci şans...
Bornova Belediyesi ile İYTE tarafından yürütülen ve hacimli atıkların ...
'Tarihe Saygı'ya 23 ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği “Tarihe ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri