ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3244
    Dolar
  • Euro
    35,0705
    Euro
  • Altın
    2.282,260
    Altın
  • Bist-100
    9,01
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Nalbantoğlu'dan İzmirliler'e sandık çağrısı!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
Galatasaray Cem Küçük’ü RTÜK’e şikayet etti!
27 Ekim 2020 Salı - 09:56

Bayraklı'da tablet sevinci! ARTIK DERSLERE GİREBİLECEKLER...

Bayraklı Belediyesi maddi imkansızlıklar nedeniyle online eğitime devam edemeyen öğrencileri unutmadı. Yardımsever yurttaşların da desteğiyle tablet ve kırtasiye malzemeleri alan belediye, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı. Tabletlerini teslim alan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Başkan Serdar Sandal, "Bir çocuğumuz dahi imkanları kısıtlı diye okula gidemiyorsa ve biz bu çocuğumuza el uzatmıyorsak; bu koltuklar bize ve tüm bürokratlarımıza haram olsun" dedi.

Bayraklı da tablet sevinci! ARTIK DERSLERE GİREBİLECEKLER...

Uzaktan eğitime desteklerini sürdüren Bayraklı Belediyesi, yardımsever vatandaşlarla birlikte önemli bir eğitim projesine daha imza attı. İlçe sınırları içinde dar gelirli ailelere ulaşan belediye ekipleri ilk etapta yaklaşık 300 öğrenciye tablet armağan etti. Aylık 25 GB kotalı 9 aylık internet paketi ve eğitim ile ilgili programları yüklü tabletler ve kırtasiye setleri düzenlenen temsili törenle öğrencilere teslim edildi. Hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Havuz Düğün Salonu'ndaki etkinliğe Başkan Sandal'ın yanı sıra, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

'Her zaman yanınızdayız'

Aynı zamanda bir öğretmen olan Başkan Sandal, törenin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, öğrencilere her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Sandal, "Bu tören aslında benim için oldukça önemli. Belediye Başkanı olduğum için değil, öğretmen olduğum için çok önemli ve kıymetli. Şuna inanıyorum ki; adalet önce çocuklarımız üzerinde tecelli etmeli. Ve bunun da ilk basamağı; bütün çocuklarımızın eşit ve adil bir eğitimden nasiplerini almaları diye düşünüyorum. Pırıl pırıl çocuklarımız, gençlerimiz var. Bu çocuklar bazen bazı imkansızlıklardan dolayı eğitim sürecine ara verebiliyorlar. Asıl olmak istedikleri yerlere, belki farklı imkansızlıklar nedeniyle erişemiyor olabilirler. Aslında bizim de temel görevlerimizden bir tanesi, Ulu Önderimizin de bize vasiyeti olan çocuklarımıza, gençlerimize dokunmak olmalı. Bizim en önemli projelerimizden biri eğitim. Gerek BAYSEM'de verdiğimiz, gerekse TV BEK ile hafta içi her gün televizyondan verdiğimiz eğitim, gerek bugünkü minik çalışma, gerekse de Bayraklı sınırları içinde yaşayan tüm öğrencilerimizin dertlerini ve ihtiyaçlarını çözecek bir vakıf projesi her zaman önceliğimiz olacak" dedi.

'Sözümün arkasındayım'

Adaylık sürecinde verdiği sözün arkasında olduğunu belirten Başkan Sandal, "Bayraklı'da bir ailemizin ekonomik durumu veya farklı nedenlerden dolayı eğitimini aksatan çocuğu varsa biz bu çocuğumuza Bayraklı Belediyesi olarak sahip çıkacağız. Bir çocuk; imkanları kısıtlı diye okuluna gidemiyorsa ve biz de bu çocuğumuza el uzatmıyorsak bu koltuklar bize ve tüm bürokratlarımıza haram olsun. Sonuç olarak, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğine yönelik yaptığımız çalışmaların tamamı yine Bayraklılı yurttaşlarımız tarafından karşılanıyor. Bir kamu kurumunun yapması gereken bir iş olarak size dönüyor. Bugün size tablet alıp, dağıtırken bunun içinde vatandaştan, kamudan topladığımız vergi gelirleri var. Toplanan bu her kuruşun yine ilçe sakinimizin hizmetine sunmak ile ilgili çaba içindeyiz. Bu bizim görevimiz ve herkes de bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli. Çocuklarımızın gözlerine bakıyorum. Hepsinin gözleri ışıl ışıl, pırlanta gibi çocuklar. Siz velilerimizi de ayrıca kutluyorum. Eğitim, öğretimin bir hak olduğunu ve eğitimlerini tamamlamaları noktasında çocuklarınız için elinizden geleni yaptığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Bu ülke kalkınacaksa, bir noktaya gelecekse sizler sayesinde, çocuklarımız sayesinde olacak. Biz çocuklarımızı desteklediğimiz, imkanlarını karşıladığımız sürece çocuklarımız ışıl ışıl parlayacak. Buna aracılık yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'Hepimiz Bayraklıyız'

Hiçbir zaman siyasetin kısır döngüleri içinde olmayacaklarını ve ayrım yapmadan her zaman öğrencilerin yanlarında olacaklarını ifade eden Sandal sözlerini şöyle tamamladı: "Bize ihtiyaç duyduğunuz her noktada, yaşamın her alanında yanında olup, size hizmet edeceğiz. İhtiyaçlarınızı karşılarken kim olduğunuzun hiç önemi yok. Hangi siyasi partiye oy verdiğinizin, nerede doğduğunuzun önemi yok. Çünkü hepimiz Bayraklıyız. Hepimiz aynı ülkenin evladıyız. Ortak değerlerimiz aynı. Atatürk'ten, Atatürk devrimlerinden, ülkemizin bütünlüğünden, cumhuriyetten yanayız. İstiyoruz ki; dünyanın her tarafında insanlar nasıl huzurlu, müreffeh yaşıyorsa, bunların tamamını bu hizmetin alınamadığı yerlere de taşıyalım. Siz yeter ki sıkıntılarınızı, dertlerinizi bize söyleyin. Biz de imkanlarımız ölçeğinde, gücümüz yettiğince her zaman yanınızda olacağız. Bu çalışmada emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Evlatlarımız bizim canımız. Bugün onlara minicik bir katkı sunabildiysek ne mutlu bize."

Başkan Sandal konuşmanın ardından meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcılarıyla birlikte öğrencilere tablet ve kırtasiye setlerini dağıttı.

 
23. Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
 
Menderes’te toplu sözleşme sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'dan Milletin Efendisi'ne yatırım!
Yarımadadaki tarımsal ürünlerin, üreticilere daha fazla katma değer yaratması ...
Kılıçdaroğlu’na ‘Konak’ta 500 gün’ raporu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
İşte İzmir'in en başarılı başkanları...
Saros Araştırma Şirketi'nin verilerine göre İzmir'deki belediyelerin başarı ...
 
Büyükşehir o evleri tamir ettirdi
Gültepe’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan ESHOT otobüsü, ...
Gomel ile İzmir’in ilişkileri güçlenecek
Belarus Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, İzmir Büyükşehir ...
İZSU'dan Şehir Hastanesi mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı ilçesinde yapımı ...
 
Karabağlar'da denetime ara yok
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgınında ...
Balçova'da örnek uygulama... ATIK GETİR, PARA KAZAN!
Balçova Belediyesi, geri dönüşebilir atıkları getiren her vatandaşın getirdiği ...
Çiğli''de yangın tatbikatı
Çiğli Belediyesi’nde düzenlenen yangın tatbikatında olası bir yangın durumunda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri