ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
8 Mart 2021 Pazartesi - 10:03

Bergama'da köy mallarının satışına bir tepki daha... "HALKA İHANETTİR, SUÇTUR"

HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, AK Partili Bergama Belediyesi’nin “Köy malları” olarak bilinen 832 dönüme yakın tarım arazisini satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Çolak, “Bergama köylülerinin arazisini satmak halka ihanettir, suçtur” diye konuştu

Bergama da köy mallarının satışına bir tepki daha...  HALKA İHANETTİR, SUÇTUR

AK Partili Bergama Belediyesi'nin yaklaşık 50 milyon TL değerinde toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki 19 tarlayı satışa çıkarma kararına bir tepki de Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak'tan geldi.  Çolak, "Bergama köylülerinin arazilerini satmak halka ihanettir ve suçtur. Bu suçu işleyenler mutlaka halka hesap verecektir” dedi.

(HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak?)

‘FABRİKALAR, İŞLETMELER, ŞİMDİ DE BERGAMA KÖYÜ ARAZİLERİ’

AK Parti iktidarı döneminde kamu mallarının peşkeş çekildiğini söyleyen Çolak, “AKP’giller vurgun ve talanda sınır tanımıyor. İktidara getirildiklerinden bu yana kamu malı namına nerede ne varsa hepsini satıp savıyorlar. Ülkemizin kamu maliyesine önemli girdiler sağlayan fabrikalar, işletmeler yerli-yabancı para babalarına peşkeş çekildi, çekiliyor. Şimdi de Bergama’da köylülerin arazilerini satışa çıkartıyorlar” dedi.

Çolak şöyle devam etti: 
“12 Kasım 2012 tarihinde kabul edilen 6360 sayılı yasa ile 13 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kuruluşu yaparak bir başka adı “Bütünşehir” olan garabeti getirdiler. Bu yasayla, büyükşehirlerde köy tüzel kişilikleri kaldırılarak hepsi birer mahalleye dönüştürüldü. Belediye hizmetlerinin büyük çoğunluğu büyükşehir belediyelerine devredildi. Köy tüzel kişiliğine ait taşınmazlar da ilçe belediyelerine geçirildi. Suya para vermeyen köylümüze su faturası, kanalizasyon bedeli gibi faturalar gelmeye başladı. Emlak vergisi, proje masrafları, inşaat vergileri de alınmaya başlandı köylülerimizden. AKP’nin o zamanki derdi, güçsüz oldukları illerde; köylü seçmenin oylarını merkezdeki belediyelere saydırıp yerel seçimleri kazanmaktı. Öyle ki, ömrü hayatında belki hiç uğramadığı, yüzünü görmediği ilin belediye başkanına oy verdirdiler köylülerimize. Bunda çok başarılı oldukları söylenemez. Nitekim daha sonra yıllardır ellerinde tuttukları büyükşehirleri de kaybettiler. Şimdi de vurguna AKP’li Bergama Belediyesi ile devam ediyorlar.”

‘YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER’

Tacettin Çolak, 3 Mart 2021’de, Bergama Belediye Meclisi’nde Bergama’nın mahalleye dönüştürülen (Kadıköy, Çitköy, Aşağıkırıklar, Ferizler, Çamköy, Sarıdere) köylerine ait olan 50 milyon TL değerinde, toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki 19 tarlanın satış kararı alındığını hatırlattı. Çolak, “Köylülerin atadan kalma topraklarını “yol yapmak için kaynak lazım” diyerek haraç mezat satarak yandaşlarına peşkeş çekecekler” dedi.

"AKP’NİN ÇÖKÜŞÜNÜN BAŞKA İTİRAFIDIR"

HKP’li Çolak,“Belediyelerin, topladığı vergiler, diğer gelirleri ne güne duruyor? Yine merkezi idareden almaları gereken ödenekler, İller Bankası gelirleri ne güne duruyor?” sözleriyle AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya seslendi.
Köylülerin gelir kaynaklarına el koyarak yetim hakkı yenildiği söyleyen Çolak, “Bunlar Halk düşmanı olduklarından, kamu malı aşırmayı çok seviyorlar. O nedenle, her yerde “parsel parsel satarak” vurgun vuruyorlar. Köylülerin gelir kaynaklarına el koyarak bir yandan da tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar. Bu satış aslında AKP’gillerin çöküşünün bir başka itirafıdır. Koskoca Bergama Belediyesi “yol yapmak” için köylünün ortak kullanımındaki arazilere göz dikiyorsa, devlet bitmiş demektir. Gerçekten de devleti bitirdiler ve giderayak ne vurursak kar mantığıyla hareket ediyorlar” dedi.

‘ÜRETİM BOLLUĞU SAĞLANACAK’

Halkın Kurtuluş Partisi’nin iktidara geldiğinde köylülerin arazisinin genişletilmesi, üretim bolluğunun sağlanması, köylerin insanca yaşanılan yerler haline getirmesi için çalışacaklarını belirten Çolak yapılacakları şöyle sıraladı: 
-Köyler, insanca yaşanılan yerler haline getirilecektir.
-Köylüyü, köy sınırları içinde hapseden kast ruhlu kültür ve yönetim sistemleri kaldırılacak.
-Küçük ekincilerimiz, esasen cılız olan sermayelerini toprak satın almada harcarlarsa, sonraki her girişimleri parasızlıktan felce uğrayacağı için, yeterli miktarda hazine arazisi, topraksız köylülerimize ve yarı göçebe insanlarımıza, ekip biçmek şartıyla dağıtılarak, onların orta halli üretmenler durumuna getirilmesi sağlanacaktır.
-Tarıma elverişli topraklar, tarım makineleştikçe ateş pahasına çıkacağından, toprak dağıtımını vurgunculuktan kurtarmak üzere, zaman geçirmeksizin devlet elindeki boş topraklar en geç altı ay içinde, diğer boş topraklar ise en geç bir yıl içinde dağıtılacaktır.
-Devlet elindeki boş arazi, derhal, topraksız çiftçi ailelerine, verimlilik derecesi göz önünde tutularak 50-70’er dönüm ve pek az topraklı köylü ailelerine ise ellerindeki toprak miktarı onlarınkine ulaşana kadar Bedava dağıtılacak. Böylelikle var olan üretime ek olarak on milyonlarca ton tahıl ve diğer tarım ürünü sağlanacak ve aynı oranda devletin geliri artacak.
Çolak açıklamasını, “Halkın Kurtuluş Partisi olarak diyoruz ki; Bergama Köylülerinin arazilerini satmak halka ihanettir ve suçtur. Bu suçu işleyenler mutlaka halka hesap verecektir” diye bitirdi.

 
Başkan İduğ'dan karanfilli kutlama...
 
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine yönelik operasyon: 31 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ'dan karanfilli kutlama...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Moda Tekstil Konfeksiyoncular ...
Başkan Kılıç: Buca kadın emeğiyle gelişecek!
Kadın emeğini yücelten ve destekleyen Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi ...
Başkan Oran’dan soğan üreticisine destek
?Çeşme Belediyesi tarafından ilçenin yöresel beyaz soğanını tanıtmak ve ...
 
Girişimci kadınlar Bornova'da buluştu
Kadın dostu kent vizyonuyla kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını ...
Çarpıcı 8 Mart etkinliği... 25 ülkeden kadın portreleri Buca'da...
Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, ...
Belediye kadınlara emanet!
Konak Belediyesi’nin 32 müdürlüğünün 16’sında, müdür koltuğunda kadınlar ...
 
Bayraklı'da sel mağdurlarına destek
Bayraklı Belediyesi, sel felaketinden etkilenen mahallelerdeki yurttaşlara ...
Karabağlar’da denetimler sürüyor
Koronavirüs salgınında “kontrollü normalleşme” dönemine girilmesinin ardından, ...
Başkan İduğ'dan 2B arazileri açıklaması... BİNALAR NEDEN YIKILIYOR?
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri