ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4788
    Dolar
  • Euro
    34,5921
    Euro
  • Altın
    2.477,990
    Altın
  • Bist-100
    9.555,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/30°
    ADANA
  • ANKARA
    11/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/27°
    IZMIR
  • KONYA
    10/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ümit Özdağ'dan Ümit Özat'a görev!
Ümit Özdağ'dan Ümit Özat'a görev!
Koca dehşeti: 25 bıçak darbesiyle öldürdü!
Koca dehşeti: 25 bıçak darbesiyle öldürdü!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
Rekabet Kurumu'ndan ilaç şirketlerine ceza!
AVM'de intihar şoku!
AVM'de intihar şoku!
5 Kasım 2019 Salı - 16:22

Beyaz Baretli Kadınlar Projesi

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından İnşaat Mühendisliği Bölümünde lisans öğrenimine devam eden kadın öğrencileri; öğrenim bursu, teknik ve sosyal mühendislik eğitimi, mentörlük, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi ile birçok yönden desteklemek amacıyla başlatılan Beyaz Baretli Kadınlar projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Beyaz Baretli Kadınlar Projesi

Erkeklerin daha yaygın iş bulduğu mesleklerde kadınların da aynı mesleki başarıyı gösterebildiği ve bu mesleklerde eşit olarak söz hakkının olması için yeni bir proje başlatıldı. İzmir İnşaat Mühendisleri Odası tarafından başlatılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi tarafından desteklenen Beyaz Baretli Kadınlar Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Balçova Belediyesi’nin tesislerinde düzenlenen toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esen Değer Alpagut, çeşitli kurumlarda görev yapan inşaat mühendisi kadınlar ve İnşaat Mühendisliği Bölümünde lisans öğrenimine devam eden kadın öğrenciler katıldı.


KADIN MÜCADELESİ VURGUSU 
projenin tanıtıp toplantısının açılış konuşmasını yapan İMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Erdoğan “Bu proje ile inşaat mühendisliği mesleğini seçen ve bu bölümde okuyan genç kardeşlerimiz, sahada teknik olarak destek alacağı için mesleği tanıyarak iş hayatına atılacak. Kendisinden sonra mesleğe başlayacak genç kızlar için bir rol model olacak. Ayrıca bu ve benzer projelerin kadınların görev yaptığı tüm meslek dallarında başlatılmasının kadın mücadelesinde önemli katkısının olacağına inanıyorum. Ülkemizde son yıllardaki hakim siyasi hava ve kültür son yıllarda bizi geriye götürdü. Kadına bakış değişti ama bir şekilde bu bakışa karşı kadın mücadelesi de ilerlemeye devam ediyor. Bizim oda olarak amacımız kadınların erkekler gibi tüm mesleklerde başaralı olabileceğini herkese anlatmak" dedi.

ÇALKAYA: PROJEYE DESTEK VERECEĞİZ
Erkek Egemen Bir Toplumda, Erkek Egemen bir Meslekte; Beyaz Baretli Kadınlar Projesi ile genç mühendis kızlarımıza yardımcı olacak bu projeye destek vermekten gurur duyduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise “Ben de bir kadın olarak erkeklerin egemen olduğu başka bir alanda yani siyasette kadınların var olması için mücadele ediyorum. Biz Balçova'da da kadınların hayatın her alanda söz sahibi olması için çok mücadele ettik. Bunda başarılı da olduk. Belediye Meclisimizde kadın üye sayısı her geçen yıl artıyor. Bir kadın belediye başkanı var. Semtevlerinde öğrendiği meslek ile evine ekmek götüren yüzlerce kadın var. En önemlisi de haklarının farkında olan binlerce Balçovalı Kadın var. Bu nedenle genç inşaat mühendisi kadınlara destek vermek amacıyla başlatılan Beyaz Baretli Kadınlar projesini duyar duymaz bu projeye katkı vermek istedik. Kadınların bu ülkede hak ettiği noktalara gelmesi için yapılan her projeye de gücümüz yettiği oranda destek vereceğiz” diye konuştu.  

TUGAY: ÖRNEK OLACAKTIR
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Beyaz Baretli Kadınlar çalışmasına benzer çalışmalar diğer bütün meslek gruplarına örnek olması gereken bir hareket. Buna destek veren herkesi de ayrı ayrı kutluyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak da kendi adımıza elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu tekrar söylemek isterim. Bizim mesleğimizde ayrımcılık genelde yoktur. Ama bazı branşlar için kadından ortopedist olmaz, cerrah olmaz gibi saçma sapan şeyler söyleyenler var. Onları kendi içimizde uyararak çözüyoruz. Bu hareket inşaat mühendisliğinde sembol olabilecek, başarıldığı takdirde de kadın erkek eşitliği açısından önemli adımlar atılmasını sağlayacak bir hareket. Kadınlardan çok güzel çok başarılı inşaat mühendisi olur. Bunu görebilmek için sadece onlara fırsat verilmesi gerekir. Sizin bu çabanız birçok genç için örnek olacaktır. Sizden ilham alan genç kızlarımız bu alana yönelecektir” dedi.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç ise yerel yönetimler ile meslek odalarının işbirliğinin önemine vurgu yaparak Beyaz Baretli Kadınlar projesinin toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir girişim olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak desteklediklerini belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından Beyaz Baretli Kadınlar Koordinasyon ekibi adına İMO İzmir Şubesi Şube Sekreter Yardımcısı Hazal Canpolat tarafından projenin gerekçeleri, oluşum aşamaları, destekleyen kuruluşlar, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve planlanan çalışmalar hakkında bir sunum yapıldı.

 
Karakılçık buğdayı toprakla buluştu
 
LPG’ye zam geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karakılçık buğdayı toprakla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’daki karakılçık ...
Çiğli'ye çöp kamyonu müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku ...
Çalışan kadınların çocuklarına ücretsiz masal evi...
Kadınların istihdamına yönelik çalışmalarını sürdüren Efes Selçuk Belediye ...
 
Gültepe'de değişimin önü açılıyor
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un “İyi bir çalışma oldu” diyerek, ...
Başkan Sandal: Bayraklı’nın yıkılıp yeniden yapılması lazım
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yeni bir kent yaratmayı hedeflediklerini ...
Karşıyaka’da gece gündüz çöp mesaisi
Karşıyaka Belediyesi evsel atık toplama saatlerini yeniden düzenledi. ...
 
Buca Belediyesi Cemal Hoca’sını unutmadı
Başarılı çalışmaları ve güler yüzüyle Bucalıların kalbinde taht kuran ve ...
İzmir'de logo tartışması istifa getirdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ için hazırlattığı ...
Bornova, Beşok'a emanet
Bornova Belediyespor, Bornova’dan çıkan çok önemli bir basketbol değerine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri