ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5292
    Dolar
  • Euro
    34,8409
    Euro
  • Altın
    2.474,450
    Altın
  • Bist-100
    9.530,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi!
Hastane randevularında yeni dönem!
Hastane randevularında yeni dönem!
18 Şubat 2020 Salı - 09:55

Bilim Kahramanları Fuar İzmir'de

Bilim Kahramanları Buluşuyor - FIRST® LEGO® League yerel turnuvalarının İzmir ayağının ilki Fuar İzmir’de başladı. Bu yıl tüm dünyada “CITY SHAPER: Şehri Şekillendir” temasıyla gerçekleşen turnuvaların ilk haftasında; Cumartesi günü 47, Pazar günü ise 48 takım bir araya geldi. Toplamda 12 takım, 14 -15 Mart tarihinde Fuar İzmir’de düzenlenecek Ulusal Turnuvaya katılma hakkı elde etti.

Bilim Kahramanları Fuar İzmir de

Dünyanın en büyük çocuk ve gençlik organizasyonlarından olan, Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle Bilim Kahramanları Derneği tarafından İZFAŞ desteği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League yerel turnuvalarının İzmir etabının ilk ayağı, 15-16 Şubat tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşti. Dünya üzerinde 98 ülkeden 320 binin üzerinde katılımcı ve 40 bin takımla bin 450 etkinliğe imza atan FIRST® LEGO® League, 16. sezon teması “CITY SHAPER: Şehri Şekillendir” ile binlerce çocuğu buluşturdu. Geçtiğimiz yıl 68 ilden 554 takım ve 4 bin 882 öğrencinin bir araya geldiği turnuvalara bu yıl 69 ilden 5 bin 759 öğrenci katıldı. Yerel turnuvalara katılan 552 takımdan 77’si ulusal turnuvalara katılmaya hak kazanacak. Yunanistan, Japonya, Brezilya, Amerika ve Avustralya’da düzenlenecek uluslararası turnuvalara kazanma hakkı elde edecek takımlar ise, 14-15 Mart tarihinde bu yıl da Fuar İzmir’de gerçekleşecek ulusal turnuvada belirlenecek.

Fuar İzmir’de buluştular

Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen, çocukları önce sorunlar üzerinde düşünmeye iten turnuvaların İzmir etabının ilk ayağı bir hayli heyecanlı geçti. 15-16 Şubat tarihlerinde, Fuar İzmir D Holü’nde hazırlanan özel alanda İzmir’in çeşitli okullarından ve kurumlarından ortaokul öğrencileri bilim kahramanları projelerini sundu. Şehri şekillendirmek için projeler hazırlayan küçük mucitler, keyifli bir gün yaşadı. 47 takımın çalışmalarını sergilediği 15 Şubat’ta birinci TARDİS, ikinci Double Think, üçüncü ise ROTASTARS oldu. Ulusal turnuvaya katılmaya hak kazanan bu üç takımın haricinde Robokod Suphi, Robokod Menderes ve TEAM RAPTORS da 14-15 Mart’ta Fuar İzmir’de yerini alacak. İzmir’deki yerel turnuvaların ikinci gününde ise 48 takım yer aldı. 16 Şubat Pazar günü gerçekleşen turnuvada birinci ROBİSTEK, ikinci EX FAVİLLA, üçüncü ROBOKOD KAHRAMANLARI oldu. ROTA EV-K, ROBOKOD SIRIUS ve INTEGRITY takımları ise ulusal turnuvadaki yerini almaya hak kazandı. Yerel turnuvaların İzmir ayağının ikincisi ise, 22-23 Şubat tarihlerinde yine Fuar İzmir’de yapılacak.

Robotlar parkurda, genç mucitler jüri önünde ter döktü

FIRST® LEGO® League yerel turnuvaları kapsamında toplam 95 takım “Robot Tasarımı”, “Öz Değerler” ve “Yenilikçi Proje” jürileri önünde iki gün boyunca ter döktü. Tüm dünya üzerinde aynı olan ve LEGO parçalarından oluşan parkurda kendi tasarladıkları robotlarla görevleri tamamlamaya çalışan çocuklar büyük heyecan yaşadı. Genç mucitlerin bu parkur için tasarladıkları robotlar, Robot Tasarımı Jürisi tarafından değerlendirildi. Ekiplerin “keşif”, “takım çalışması” ve “duyarlı profesyonellik” konusundaki performansı Öz Değerler Jürisi tarafından puanlanırken; şehirlerin, ülkelerin ve tüm dünyanın geleceğini şekillendiren projeler ise Yenilikçi Proje Jürisi tarafından değerlendirmeye alındı. Toplamda 12 takımın ulusal turnuvaya çıkma hakkı elde ettiği yerel turnuvalarda ayrıca; “araştırma”, “yenilikçi çözüm”, “sunum”, “takım çalışması”, “ilham verici tasarım”, “duyarlı profesyonellik”, “strateji ve yenilikçilik”, “mekanik tasarım”, “programlama”, “robot performansı”, “yükselen yıldız” kategorilerinde ödüller de verildi.

Belediyelere ilham verecek projeler

“Umut bilimde” sloganı ile Türkiye’de 2004 yılından beri gerçekleştirilen turnuvaların bu yılki teması “CITY SHAPER: Şehri Şekillendir” ise il ve ilçe belediyelerine ilham oluşturabilecek projeler içeriyor. Bu yılın temasının oldukça zorlayıcı olduğunu belirten jüri üyeleri, İzmir’deki yerel turnuvalara takılan 95 takımın en çok yenilenebilir enerji, akıllı şehirler, çevre ve erişilebilirlik üzerine projeler üretildiğini belirtti. Enerji üzerine yoğunlaşan genç mucitler Japonya’da yağışlar sonucu biriken yer altı sularının yenilenebilir enerjiye dönüştürülmesini kendi ülkelerine uyarlarken; otoyol tünellerinin alglerle (mikroorganizmalar) aydınlatılması gibi yenilikçi projeler de üretti. Engelli bireyler için şehir içinde daha kolay ulaşım ve erişim sağlayan sistemler tasarlayan çocuklar pek çok konuda akıllı şehirlere entegre edilmiş proje üretti. Çevreyi de önemseyen genç bilim kahramanları, son zamanlarda küresel çapta yaşanan orman yangınlarına çözüm getirmeyi unutmadı. Yeşil alanları korumak üzere yapılmış otomasyon sistemleri, herhangi bir yangına acil ve erken müdahale yapılabilmesi için rüzgar tribünleri üzerine yangın algılayıcı sistemler takan prototipler de turnuvaların en duyarlı projeleri arasında yerini aldı. Yenilikçi Proje kategorisinin jüri üyeleri, geçtiğimiz yıllarda pek çok patent alan proje olduğunu hatırlatarak özellikle bu sene il ve ilçe belediyelerinin yenilikçi projelerle daha yakından ilgileneceğini belirtti. Mahallelerinde, şehirlerinde ya da gezegenin herhangi bir yerinde tespit ettikleri sorunlara yeni çözümler üreten genç bilim kahramanlarının yaratıcı projeleri, belediyelerin kent içinde yaşadıkları sıkıntılara sürdürülebilir çözümler üretiyor.

 


 

 
Corona virüsü Bornova'da anlatıldı
 
Kalp sağlığını korumak elimizde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne ve babasının karanlık dünyasını aydınlatıyor
İzmir'de yaşayan lise 1'inci sınıf öğrencisi Nehir Gürel (15), doğuştan ...
10 yaşındaki Ege tarihi olayları resmediyor
İzmir'de, 5'inci sınıf öğrencisi Nazım Ege Tetik (10), tarihe duyduğu ...
Kripto FETÖ'cülere baskın! 157 kişi hakkında gözaltı kararı...
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik ...
 
Van art, arda depremlerle sarsıldı!
Van'ın Tuşba ilçesinde, 2 dakika arayla Richter ölçeğine göre 4.1 ve 3.7 ...
Şehir efsanesi 1600 yıllık tarihi yok etti!
Çatalca'da 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri definecilerin hedefi oldu. ...
11 yaşındaki Nedim okul yolunda can verdi!
Pendik'te sabah saatlerinde okula gitmek için karşıdan karşıya geçen 11 ...
 
Teoman öğretmen Çin'de mahsur kaldı!
Çin'in Xi'an kentinde İngilizce öğretmenliği yapan ve aynı zamanda sosyal ...
Başkan Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergamalı 137 muhtarla bir araya geldi. 
Firari savcının izi bulundu
Ergenekon'un gizli tanığı Efe kod adlı eski savcı Bayram Bozkurt, Makedonya'dan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri