ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2658
    Dolar
  • Euro
    35,0661
    Euro
  • Altın
    2.469,710
    Altın
  • Bist-100
    10.320,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    10/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/30°
    IZMIR
  • KONYA
    13/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
6 Haziran 2019 Perşembe - 18:42

Binali Yıldırım'dan "Kürdistan" açılımı

Diyarbakır'da konuşan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İstiklal mücadelesini başlatırken Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz" dedi.

Binali Yıldırım dan  Kürdistan  açılımı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a giden Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bayramlaştı, il binası önünde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına Kürtçe, "Nasılsınız? İyi günler. Bayramınız kutlu olsun. Günümüz mübarek, geleceğimiz aydınlık olsun" diyerek başlayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bayramda büyük bir coşku ve sevgiyle yakınlaşarak, barışmaya ve kucaklaşmaya, iyilikleri doruğa çıkararak bugünlere geldik. Bizi ramazandan bayrama ulaştıran Rabb'imize hamdolsun. Allah sizlerden razı olsun."

Diyarbakır'a yaptıkları hizmetlerden bahseden Yıldırım, "Şehir içerisinde 9 alt ve üst geçit kavşağını yaptık ve sizlerin hizmetine sunduk. Ayrıca Diyarbakır'ın bütün komşu illerini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, gönülleri birleştirdik, milleti birleştik. Ama bir şeyi yapmadık, yolları böleriz, Türkiyeyi böldürtmeyiz. İstanbul, Ankara'dan sonra Diyarbakır'a, Doğu'nun merkezine yakışan en güzel havalimanını buraya yaptık. Diyarbakır'a her şey yakışır. 15 yıl içerisinde Diyarbakır'ın alt ve üst yapısında birçok işi hallettik. Sorunlarını bırakmadık. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük" diye konuştu.

'İSTANBUL TÜRKİYE'NİN ÖZETİDİR'

Yıldırım, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığına işaret ederek, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli ve stratejik bir ülke olduğunu vurguladı. Bölge üzerinde şeytanca planları alt üst edenin Recep Tayyip Erdoğan olduğuna işaret eden Yıldırım, Türkiye ne kadar önemli bir ülke ise İstanbul'un da o kadar önemli bir şehir olduğunu aktardı.

Yıldırım, "İstanbul denilince Türkiye, Diyarbakır, Van, Siirt, Elazığ, Malatya, Batman, Mardin, Adıyaman, Şırnak, Hakkari akla gelir. Velhasıl Diyarbakır denilince Edirne, Hatay, Antalya, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, 80 vilayet akla gelir. İstanbul Türkiye'nin özetidir. 250 bin civarında Diyarbakır doğumlu kardeşimiz İstanbul'da yaşıyor, dünya şehri İstanbul'da oturuyor" değerlendirmesinde bulundu. 

"31 Mart'ta Türkiye'nin her tarafından seçim yapıldı. Gelecek 5 yıl için yerel yöneticiler seçildi. Bütün seçimler bitti. Ama bir seçim bitmedi. O da İstanbul Büyükşehir Belediye seçimidir. Yine bitmediğini siz biliyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri yeniden yapılacak" ifadelerini kullanan Yıldırım, Ramazan Bayramı'nın kutlandığını, 2 ay 10 gün sonra da Kurban Bayramı'nın kutlanacağını aktardı.

'İKİ BAYRAM ARASINDA İSTANBUL BAYRAMI VAR DEĞİL Mİ?'

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ama arada bir bayramımız daha var. 2 bayram arasında İstanbul bayramı var değil mi? İstanbul bayramına hazır mısınız? Diyarbakırlı hemşehrilerim İstanbul'da 23 Haziranda yeni bir zafere imza atayacak mıyız? Diyarbakır'a size geldim, desteğinizi istemeye geldim. Diyarbakır her zaman bizim yanımızda oldu, inşallah bu sefer de yanımızda olacak. Aramızı hiç kimse açamaz. Ezelden beri kardeşiz. Hiçbirimiz hangi etnik kimlikten doğduğumuza karar veremiyoruz. Bu bizim irademizde, elimizde değil. Kimimiz Kürt, kimimiz Arap, kimimiz Türkmen, kimimiz Türk, kimimiz Laz, Çerkez, Abaza...Ne olursak olalım, kitabımız bir Kur'an-ı Kerim, kıblemiz bir Kabe-i Muazzama, Peygamberimiz bir Hz. Muhammed, dinimiz bir İslam. Hepimiz Müslüman ve kardeşiz. Kardeşliğimize zarar veren kim PKK, değil mi? Türklere de Kürtlere de zarar veren, her tarafı yakıp yıkan, buraların kalkınmasını geciktiren kim, terör örgütü. Terör örgütünün, bölücülerin, PKK'nın Kürtler diye bir sorunu yok. Türklerin de Kürtlerin de bu ülkede yaşayan 82 milyon vatan evladının da sorunu terör örgütüdür, PKK, DEAŞ ve FETÖ'dür."

'BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRMAYA ÇALIŞANLARA ASLA PRİM VERMEYECEĞİZ'

"İbn-i Haldun ne diyor, 'Coğrafya kaderdir.' Bizim coğrafyamız Anadolu coğrafyası da bizim kaderimizdir" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Topraklarımıza gözümüz gibi bakacak mıyız Diyarbakır? Bu topraklarda biz et ve kemik gibiyiz. Asırlardır bir ve beraber yaşadık. Sevinçte de tasada da bir olduk. Ama hiçbir zaman bu ülke ve topraklar üzerinde operasyon yapanlara kalkanlara prim ve yol vermedik. Bunu da en güzel şekilde Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Doğu ve Güneydoğu illeri yaptı. İstiklal mücadelesini başlatırken, Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Anadolu'nun her tarafından temsilci vardı. Onun için bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. İnadına bir, beraber, iri, diri kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız inşallah. Bu topraklar hepimize yeter. Bu güzel ülke hepimize yeter. Paylaşacak o kadar şeyimiz var ki ayrışacak hiçbir şeyimiz yok."

 
Bakan Soylu, S-400 tartışmasına da katıldı
 
İzmir'de vapur ücretsiz olunca...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu, S-400 tartışmasına da katıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya'dan alınacak S-400 füze savunma ...
AK Partili Aydemir: İmamoğlu imansızların putlarını dikecek
AK Parti Erzurum Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir, ...
AK Parti'de İstanbul telaşı! Malları devrediyorlar..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mülkiyetinde bulunan 20’ye yakın ...
 
İTB Başkanı: Ekrem gibi Müslüman gözüken Pontuslar
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ...
Trabzon’da İmamoğlu fırtınası.. Yunanmış, Pontusmuş, Allah akıl versin
Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ...
AK Partili vekil: Yunanistan CHP’nin adayını destekliyor!
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ...
 
MHP İzmir'den Binali Yıldırım'a avukat desteği
MHP İzmir il teşkilatı üyeleri, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde bir ...
Bir Pontus açıklaması daha
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Topal Osman Ağa’nın ...
Duayen sanatçıdan Gezi resti: Terörse ben teröristim
Duayen sanatçı Alpay, bir konser sırasında “Sıradaki şarkım, devlet tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri