ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5043
    Dolar
  • Euro
    34,8702
    Euro
  • Altın
    2.484,600
    Altın
  • Bist-100
    9.530,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza... 9 aylık hamileydi!
Feci kaza... 9 aylık hamileydi!
DHKP-C'nin kritik ismi yakalandı!
DHKP-C'nin kritik ismi yakalandı!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
Bir taksici daha katledildi... Zanlı İran uyruklu!
17 Mart 2021 Çarşamba - 11:18

Bir tweet attı, 1880 kilometre uzaklıktaki İran sınırına sürüldü!

İzmir’de TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nde hareket memuru olan Serdar Urun, sosyal medyadaki "Sürgün insanlık suçudur" paylaşımı ve sendikal faaliyetleri nedeniyle İzmir'den 1880 kilometre uzaklıktaki TCDD'nin İran sınırında bulunan Van Kapıköy İstasyonu'na gönderildi. İzmir'de BTS üyesi işçilerin sürgün edilmesine tepki amacıyla tweet attığını belirten Urun, "Bizi Demiryolları lojmanlarından da çıkartıyorlar. Kanser tedavisi gören kayınvalidem, eşim ve iki oğlumla birlikte mağduruz" dedi

Bir tweet attı, 1880 kilometre uzaklıktaki İran sınırına sürüldü!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli olan 47 yaşındaki Serdar Urun'un, KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık İşçileri Sendikası (BTS) üyesi işçilerin sürgün edilmesine tepki olarak attığı tweetler yüzünden hayatı alt üst oldu. Ailesi ile birlikte İzmir'de yaşayan Urun, sürgünlere yönelik attığı tepki tweetleri ve sendikal faaliyetleri nedeniyle, evine 1880 kilometre uzaklıktaki Van Kapıköy'e sürgün edildi.

Aynı zamanda BTS Basmane Gar İşyeri Temsilcisi olan Urun, sürgünlere karşı sendika kararı ile sosyal medya eylemi gerçekleştirdiklerini anlatırken, "BTS üyesi 4 arkadaşımız İzmir'den farklı illere sürüldü. Sendika olarak bu sürgünlere karşı İzmir'de haftalardır oturma eylemi yapıyoruz. Sadece, ‘Sürgün insanlık suçudur’ diye birkaç tweet attım. Bu paylaşımları Haziran 2020'de yapmıştım. 9 Mart tarihinde sürgün kararı bana iletildi. Aynı gün içerisinde Basmane'deki görev ilişiğim kesildi. 23 Mart'ta yeni görev yerimde iş başı yapmam gerekiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

(Serdar Urun'un 27 Mayıs tarihli sosyal medya paylaşımı)

"LOJMANLARDAN ÇIKARIYORLAR"

Görev yaptığı İzmir Basmane Gar'a en uzak istasyon olan İran sınır kapısındaki Van Kapıköy'e sürüldüğünü söyleyen Serdar Urun şöyle konuştu:

"Daha uzak bir yer olsa oraya süreceklerdi herhalde. Eşim, kayınvalidem ve ortaokula giden oğlumla birlikte İzmir'de yaşıyorum. Büyük oğlum da Ankara Üniversitesi'nde okuyor. Kayınvalidem kanser hastası ve tedavi görüyor. Bizi şimdi de kaldığımız demiryolları lojmanlarından çıkarıyorlar. Kolluk kuvvetleri ile lojmanlardan çıkarılacağımızı bildirdiler. Yandaş sendikaların üyeleri hiçbir yere sürülmeden başka yerlere nakille gitmelerine rağmen senelerdir lojmanları boşaltmıyor. Bizi ise bu mağdur durumumuzda apar topar çıkarıyorlar. Üstelik bunu hukuki süreç devam ederken yapıyorlar. Bu sürgün kararını mahkemeye taşıyacağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım."

8 İŞÇİ SÜRGÜN EDİLDİ

BTS İzmir üyelerinden Şube Sekreteri Muhdi Seyhan Kars'a; Kadın Sekreteri Nurhan Karadağ, işyeri temsilcilerinden Ünal Karadağ ile Bülent Çuhadar 6 Mart'ta Malatya'ya sürülmüştü. 4 işçinin sürgün kararından sonra BTS İzmir Şubesi oturma eylemi başlatırken, 9 Mart’ta ise Serdar Urun'un yanı sıra 3 isim daha başka yerlere gönderildi. Genel Müdür Ali İhsan Uygun imzalı tebliğ ile Ankara Şube Yürütme Kurulu üyesi Ejder Koçak Erzincan’a, BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol Bandırma'ya, Genel Merkez Kadın Sekreteri Begüm Özyönüm ise Halkapınar'dan Biçerova'ya sürüldü.

 

 
Başkan Batur: CHP iktidarı çok yakın
 
KSK Token Borsa'da işlem görmeye başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet erdoğan 21 Mart 2021 Pazar 13:16

1985 yıllında haydarpaşa garda tren şefi olarak, çalışıyordum.ayni zamanda Tüm ray sen dernek ikinci başkanıyım 1980 yıllında 1985 yıllında kadar mesai ücretlerine zam vermediler. Bizde dernek olarak karar aldık.8 saaten fazla çalışmama kararı aldık.iş uygulamaya karararına geldi .tabi uygulamayı başlatırken ,sürgünü ,terkineydi, her türlü cezayı göze aldık.anadolu ekspresi gidiyorum.Bilecik istasiyonuna ,gittik personeli çağırdım. Dedim ben Eskişehir istasyonunda ileri devam bunun bedeli sürgün terkikayit ve idari cezalar. Bir telgraf şu saate haydarpaşa garda görev aldım Eskişehir gar da 8 saat tim dolmakta ileriye devam etiğim taktirde idarenin mal emniyeti ve insanların can emniyeti tehlikeye düşeceğine bir tren şefinin hazır bulundurulması Eskişehir gar da treni arkadaşıma teslim etim .ve1985 hareket servisi direnişini DEMART çıkarda bildiğim kadarı ile ilk rahmetli Hakkı kolçak başlatı. Onun arkasında idari cezalar,4 ay hapis tecil .ve malatya gar sürgün arkasında ankara gar sürgünü arkada eşimi ve 6 çocuğu bırakarak giyim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şeriata uygun' kripto para: Caizcoin!
Almanya merkezli şirket, 'şeriat uyumlu' kripto para geliştirdi. 'CAIZCOİN' ...
Aydın’da skandal talimat: "İstiklal Marşı sessiz okunsun"
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un, koronavirüsün yüksek ...
Bakan Kurum: İzmir'de ağustos ayında ilk konut teslimlerimize başlayacağız
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminde yıkılan konutların ...
 
El freni çekilmeyen kamyonet, köpekle oynayan genci eziyordu
İzmir'in Seferihisar ilçesinde sokak köpeğiyle oynayan Emre Biter (27), ...
Başsavcılık'tan ''Öcalan'' açıklaması
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütü ...
71 can kaybı, 16 bin 749 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. ...
 
İşte vaka sayısı en çok artan iller!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından vaka sayısı en çok ...
Turuncu Çember SunExpress ile uçuşa geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Vakfı ortaklığı ile başlattığı Turuncu ...
Çiğli’de 29 yıl sonra bir ilk!
Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel-İş 8 No’lu şube arasında imzalanan toplu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri